Voetverzorging: klachten en tips

Hoe vaak verzorg jij je voeten? Of laat jij ze verzorgen? Vaak wordt de verzorging van voeten overgeslagen of vergeten, maar toch is het van groot belang om je voeten te verzorgen, want net als je handen hebben je voeten heel wat te verduren op een dag. Niet alleen zullen je voeten lekkerder aan voelen en er beter uit zien, je voorkomt door een goede verzorging ook eventuele klachten.

Veelvoorkomende klachten

Kloven

Kloven zijn scheurtjes in de huid. De grootte en de plek kan variëren. Op de voeten komen kloven het meeste voor tussen de tenen en bij de hiel.

Vochtige kloofjes tussen de tenen
Vochtige kloofjes tussen de tenen komen vaak voor bij mensen die veel transpireren en bij mensen die vaak en lang in contact zijn met water. De oorzaak van deze kloofjes is in de meeste gevallen (niet altijd) een schimmelinfectie. In de volksmond wordt een schimmelinfectie tussen de tenen ook wel zwemmerseczeem genoemd. Een arts of pedicure kan je een crème adviseren om de schimmelinfectie te bestrijden. Daarnaast is het van belang dat je de huid probeert zo goed mogelijk droog te houden. Dit kun je doen door na het douchen of badderen extra aandacht te besteden aan het afdrogen van de plekken tussen de tenen, ook is het slim om altijd slippers te gebruiken bij gebruik van een gemeenschappelijke of openbare douche. Daarnaast is het aan te raden goed ventilerende schoenen te dragen.

Droge kloven
Deze kloven ontstaan vaak wanneer de huid (heel) erg droog is. Doordat de huid erg droog is, is er sprake van een verminderde elasticiteit van de huid. Hierdoor kan scheurvorming ontstaan. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan je kloven, want als je niks doet kunnen de kloven dieper worden en zelfs gaan bloeden en/of ontsteken. Omdat dit erg pijnlijk is wil je dit eigenlijk voorkomen. Je kunt kloven minder de kans geven door het gebruik van een goede verzorgende crème. De crème zal er voor zorgen dat je voeten zacht en soepel worden.

Heb jij nu al last van flinke kloven? Schroom dan niet om langs een pedicure te gaan. De pedicure zal het teveel aan eelt verwijderen, de focus zal hierbij vooral liggen op de eelt randen van de kloven. Na de behandeling is het belangrijk om je huid zacht en soepel te houden met een goede crème.

Likdoorns

Een likdoorn wordt ook wel eens een ekstersoog genoemd. Het is eigenlijk een naar binnen groeiende eeltplek. Het eelt groeit door druk van buiten af, dus door bijvoorbeeld niet goed passende schoenen, naar binnen.
Heb je last van een likdoorn? Ga dan even langs bij een pedicure, deze zal de likdoorn verwijderen en met je praten over de oorzaak van de likdoorn. Wanneer je de oorzaak niet aanpakt, zal de likdoorn hoogstwaarschijnlijk weer terugkomen.

Ingroeiende teennagels

Ingroeiende teennagels kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen ook verschillende oorzaken hebben. Zo kan een ingroeiende teennagel ontstaan door niet passende schoenen of door het verkeerd knippen van de nagels. Heb je last van een ingroeiende teennagel, ga dan even langs een pedicure. De pedicure heeft de juiste middelen om de ingroeiende teennagel te behandelen.

Tips om een ingroeiende teennagel te voorkomen:
– Knip je teennagels niet rond, maar recht af. Zorg hierbij dat je de nagel niet te kort knipt.
– Knip geen hoekjes van je teennagel af, dit geeft misschien even verlichting, maar zorgt uiteindelijk weer voor problemen.
– Draag goed passende schoenen: goede breedte, goede hoogte, genoeg ruimte bij de tenen.
– Eventuele scherpe randjes gladvijlen net zoals bij de nagels van de hand.

Hoe verzorg jij je voeten? Is het misschien tijd om langs de pedicure te gaan?

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Review: Lush bruisballen Avobath en Honey Bee