Review: Juiz~s cold pressed detox

Gekocht – Een detox doen, tegenwoordig is het helemaal hot. Ik heb lang getwijfeld of ik het zou doen. Totdat ik Juiz~s tegen kwam. Op een gezonde, 100% natuurlijke manier detoxen. Dat sprak me wel aan. Van het een kwam het ander, mijn pakketje werd bezorgd.

Ik heb ervoor gekozen om de JUIZ~S ALL DAY 3 te bestellen. Met deze detox sapkuur vervang je drie dagen lang elke maaltijd door vers geperste sappen. “Maar je kunt toch ook zelf sapjes maken?” Ja, maar niet elke groente- of fruitsap is geschikt voor het doen van een detox sapkuur. Als je bij Juiz~s een sapkuur besteld zorgen ze voor een combinatie van sappen waarin de ingrediënten zitten die ervoor zorgen dat je de juiste voedingswaarden binnen krijgt. Daarnaast krijg je online begeleiding tijdens je detox periode. Door Juiz~s kan ik verantwoord gaan detoxen.

Waarom detox?

“Wil je afvallen dan?” Nee. Ik wil gaan detoxen omdat er veel voordelen aan zitten. Het verliezen van een paar kilo’s is niet mijn hoofddoel. Ik wil mijn lichaam een keer resetten en helemaal reinigen. Zou het gaan lukken?

Tegenwoordig wordt er zoveel troep toegevoegd aan ons eten en drinken. Je lichaam neemt elke dag afvalstoffen uit deze producten op. Vaak weet je lichaam niet hoe ze deze afvalstoffen moet afvoeren of afbreken. Je lichaam slaat deze stoffen dan op, op plekken waar je er eigenlijk geen last van hebt. (Nouja, geen last?) De afvalstoffen worden in je vetcellen en losmazige bindweefsel opgeslagen. Omdat door deze opslag de doorgang van voedsel en zuurstof  naar de cellen minder goed werkt kun je gaan merken dat je snel moe bent, dat je huid er grauw uitziet en dat er zogenoemde inflammaties (ontstekingen) ontstaan die bijvoorbeeld kunnen zorgen voor het hebben van een opgezette buik.

Wat doet detox?

Omdat je tijdens de detox sapkuur 3 dagen niet eet krijgen je organen in je maag-darm kanaal wat rust. Ze hoeven al het vaste voedsel dat je normaal eet niet te verteren, waardoor het nu alle tijd heeft om zicht te richten op het opruimen van alle opgeslagen afvalstoffen in je lichaam. Je lever speelt hierbij de belangrijkste rol

Doordat je je lichaam aan het ontgiften bent kan het zijn dat je last krijgt van ontgiftingsverschijnselen. Juiz~s heeft het over hoofdpijn, koud hebben, moeheid en een bleh gevoel. We zullen zien. Off we go.

Hoe ging mijn detox?

Goed! Ik wist in het begin niet wat ik moest verwachten, alhoewel, ik had wat reviews gelezen voordat ik begon. In het begin is het echt even wennen, geen vast voedsel. Omdat ik regelmatig sport, mocht ik tijdens mijn detox wel  het eiwit van een ei of een handje vol ongebrande noten eten. Het niet eten op zich is niet zo’n probleem. Ik liep er wel tegen aan dat ik het vervelend vond om niet te kunnen eten op een verjaardag of tijdens een gezellig avondje met vrienden. Op dit soort momenten merk je dat eten ook iets gezelligs heeft. Ik heb eigenlijk geen “honger” gehad, maar wel zin in eten.

Detox dag 1:

Let’s go! Ik start de dag, na wat opstart problemen omdat mijn sapje nog niet helemaal was ontdooit, met een liquid salad spinach. Een heerlijk sapje. Ik breng de ochtend door in de sportschool. Verder heb ik een rustige dag. Ik ga in de sauna, dit zou extra bijdragen aan mijn detox.  Ik geniet van mijn andere sapjes, detox water en een lekkere spicey soep. In de avond kijk ik film samen met wat vrienden. Om 20:00 drink ik mijn notenmelk. Bah, wat is dat vies, die melk is echt niet mijn ding. Om mijn eiwitten binnen te krijgen drink ik hem toch op. Mijn vriend heeft een klein slokje genomen, hij vond de notenmelk goed te drinken. Het is dus echt persoonsgebonden. Ik heb geen last van vermoeidheid. Sterker nog, ik ga pas om 00:00 naar bed.

Detox dag 2:

Na een nacht goed geslapen te hebben begin ik de dag met een liquid salad basil. De geur doet me denken aan komkommer met aromat, lekker! Na mijn ontbijt vertrek ik naar Helmond, om 11:00 staat er een klant ingepland. Nadat ik klaar ben met werken doe ik nog wat aan mijn website. Daarna ga ik samen met mijn vader op de motor naar de verjaardag van mijn tante. Weer moet ik mijn zin in eten onderdrukken. Taart, toast, chips, noten… de verleiding is groot. Rond 18:00 geniet ik van mijn soepje terwijl mijn vader gewoon een normale maaltijd eet die heerlijk ruikt. Nog steeds heb ik geen honger, maar oh wat heb ik zin in eten waar ik op kan kauwen. In de avond ga ik samen met mijn vriend trainen. We gaan op tijd naar bed. Ook vandaag heb ik geen last gehad van vermoeidheid.

Detox dag 3:

Op tijd opstaan om de motor van mijn vriend op te halen. Vandaag dezelfde sapjes als op dag 1. Ik begin vandaag de moeheid en de kou wel te voelen. Verder merk ik aan mijn huid dat alle afvalstoffen eruit aan het komen zijn: ik zie er wat pips uit en mijn huid is wat onzuiver aan het worden. Ik besluit vandaag alweer een klein beetje op te bouwen door wat stokbrood met pesto bij mijn soep te eten. Verder hou ik me aan de “regels” van het detoxen. Ik eet zelfs niet mee wanneer mijn favoriete worstenbroodjes op tafel staan tijdens de lunch. Verder is het een rustige dag. Ik kijk lekker wat TV op de bank, waarna het alweer tijd is om naar bed te gaan. Morgen gaan we de maten opmeten van ons nieuwe appartementje, YAY!

Juizs 1

Kan ik je deze detox aanraden?

Jazeker! Het voel heel goed om je lichaam even helemaal te reinigen. De sapjes zijn erg lekker, met uitzondering van de notenmelk, dat was alles behalve mijn favoriet. Ik ben drie dagen lang uitgelachen omdat ik de notenmelk met mijn neus dicht dronk. Ik heb in de drie dagen van de detox geen honger ervaren. Hoogstens zin in eten, maar dat was meer omdat iedereen om je heen lekker aan het snacken is.

In totaal ben ik maar 0.7 kilo afgevallen. Afvallen was voor mij niet nodig, dus teleurgesteld ben ik niet. Ik vindt het wel goed zo. Mijn buik is een stuk minder opgezet, dus dat is wel weer heel positief!

Ik vond het erg fijn dat er bij mijn pakket voldoende informatie zat om te beginnen met de detox. Verder kreeg je elke dag een mailtje met onder andere wat tips. Dit werkte voor mij wel motiverend. Bij Juiz~s zijn ze erg benieuwd naar ieder zijn verhaal, dus als je zelf gaat detoxen schroom dan niet om wat van je te laten horen.

“Ga je nog een keer detoxen?” Ja, maar wanneer weet ik niet.

Juiz~s heeft naast de detox kuren nog veel meer te bieden zoals bijvoorbeeld gezonde losse sapjes voor mee naar het werk/school. Als je nieuwsgierig bent, neem dan zeker even een kijkje op hun website! Ik ben enthousiast en ik hoop jullie ook.

Liefs, Sylvia

Over de losse kindersapjes van Juiz~s schreef ik een review. Deze review vind je hier.

 

 

 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 Comment
  • Chantal
    mei 5, 2016

    Wauw, knap dat je het hebt volgehouden! En 0,7 in 3 dagen klinkt best goed. Fijn dat je jouw ervaringen hebt gedeeld, ben nu wel aan het denken geslagen. 🙂

Previous
Recept: Mexicaanse enchilada’s
Review: Juiz~s cold pressed detox