Review: hannah Asolution serum

Posted on

Vitamine A, ook wel bekend als retinol, is enorm krachtig. Vele onderzoeken hebben aangetoond dat de huid veel baat heeft bij het gebruik ervan. Maar, vitamine A kan helaas slecht tegen licht en zuurstof. Daar komt bij dat de stof huidirritaties kan veroorzaken, niet echt prettig. Om gebruik te kunnen maken van de voordelige effecten van vitmanine A, maar niet de nadelige effecten heeft hannah het Asolution serum ontwikkeld. Een vooruitstrevend, mild en effectief alternatief voor retinol. Het belooft een waar wondermiddel te zijn voor verschillende huidcondities, ongeacht leeftijd of geslacht. Dat kan ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Ik vertel je er alles over!

Werking

Wat doet het serum? Ik heb het voor je op een rijtje gezet!

 • Bestrijden van fijne lijntjes en rimpels. De elasticiteit van de huid verbeteren en zorgen voor een stevige huid met een verfijnde textuur.
 • Zorgen voor een gezonde en stralende teint door de helderheid van de huid te verbeteren.
 • Imperfecties zoals huidverkleuringen en pigmentvlekjes verminderen waardoor de huid egaler wordt.
 • Bescherming van de huid tegen o.a. UV-straling.
 • De huidflora in balans brengen. Overtollig talg reguleren en de productie van talg verminderen. Het ondersteund de vermindering van onzuiverheden en acne door het bij de basis aan te pakken.
 • Grove poriën verminderen.
Vitamine A (zuur), hoe zit het precies?

Vitamine A is in vet oplosbaar. Omdat vitamine A in vet oplosbaar is maakt het inwerking in de diepere huidlagen lastig. De werking op de huid is hierdoor maar minimaal.

Vitamine A zuur (retinolzuur, tretinoïne) werkt wel in de diepere huidlagen, MAAR dit zuur valt onder de geneesmiddelen. Het kan en mag alleen door gediplomeerde artsen voorgeschreven worden vanwege de intensieve werking en de mogelijke bijwerkingen.

Hoe heeft hannah deze problemen opgelost? Heel simpel eigenlijk; ze hebben retinoïden toegevoegd aan het serum. Retinoïden zijn esters (verbinding tussen alcohol en een carbonzuur) van volledig omgezet retinolzuur. De toegevoegde retinoïden werken als een activator voor de hoofdactiviteit van de huidcellen. Hierdoor neemt de gezonde celaanmaak toe en wordt de aanmaak van huideigen proteïnen en glycanen (welke zorgen voor een goede onderlinge celcommunicatie in de huid) gestimuleerd, zonder irritaties.

Werkstoffen

Het hannah serum bevat 3 geavanceerde werkstoffen; Granactive Retinoid, Ronacare AP en Ronacare Serene Shield. Deze werkstoffen werken samen veel effectiever dan alleen. Ze versterken samen de werking van het product.

De 3 geavanceerde werkstoffen staan echter niet op de ingrediëntenlijst. Tenminste, dat dacht ik in eerste instantie. Na wat onderzoek bleken de werkstoffen er wel op te staan, maar dan onder een andere naam. Granactive Retinoid is namelijk Hydroxypinacolone Retinoate, Ronacare AP is Bis-Ethylhexyl Hydroxydimethoxy Benzylmalonate en Ronacare Serene Shield is Butyl Hidroxycyclohexane Carboxylate.

Hannah Asolution serum Vitamine A, Retinol ingrediënten

Gebruik

Leuk, die achtergrondinformatie, maar hoe is het serum in gebruik? Na het serum 2 maanden gebruik te hebben kan ik daar antwoord op geven. Ik verklap het alvast; ik ben fan. Wat een top product is dit.

Het serum breng je na het reinigen van je gezicht aan, vervolgens gebruik je gewoon je eigen dag-/nachtcrème. Voor de beste werking doe je dit twee keer per dag. Niks geks aan.

Je hebt weinig nodig van het serum. Door het pipetje kun je super makkelijk doseren, zelf houd ik één pipetje per keer aan. Dit is ruim voldoende voor mijn hele gezicht, ik zou zelfs wat minder kunnen gebruiken. Het serum smeert goed uit. Na twee maanden bijna dagelijks gebruik is mijn flesje nog niet leeg. Dat mag ook wel, want het serum kost €69,00,-.

Hannah Asolution serum Vitamine A, Retinol review

Het serum is reukloos, zacht voor de huid en heeft een volle textuur, enorm prettig. Het lijkt op een olie, maar dat is het niet. Een olie laat een hele vette laag achter, dat is hier niet het geval. Het serum trekt snel in, je huid glanst na het aanbrengen wel een beetje, maar niet storend. Eerder gewoon een natuurlijke glans.

Hannah Asolution serum Vitamine A, Retinol olie

Resultaat

Wat de invloed van het serum is op fijne lijntjes en rimpels kan ik niet goed zeggen, puur omdat ik daar zelf nog geen last van heb (happy me). Wat ik wel kan zeggen is dat mijn huid enorm goed reageerde op het serum. Ik heb geen last gehad van irritaties, fijn! Mijn huid was babybilletjes zacht. Mijn poriën werden kleiner en ik had het idee dat ik minder last had van onzuiverheden (in mijn geval vooral kleine mee-eters). Over het algemeen oogde mijn huid een stuk egaler.

Wat ik wel heb gemerkt is dat het gebruik van een goede, voedende crème na het aanbrengen van het serum van belang is. Toen ik dit niet deed begon ik namelijk enorm te schilferen. Het serum is dus echt een aanvulling op je dagelijkse verzorging en geen vervanging van.

Al met al ben ik enorm te spreken over het product. Het is een lekkere, milde, reukloze oppepper voor je huid die zuinig is in gebruik. Geen loze beloftes van hannah, het Asolution serum is letterlijk a solution voor een hoop huidproblemen. Enthousiast geworden? Het serum koop je hier óf bij een huidcoach bij jou in de buurt!

Was jij al bekend met het Asolution serum?

Liefs Sylvia

Meer hannah? Lees dan mijn artikel over de hannah Xperience in Voorthuizen.

 

 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Comments
 • Lucia
  mei 7, 2018

  Goed review! Denk je dat het serum ook gebruikt kan worden bij een keratosis pilaris huid? Of zal ik hiervoor Hannah zelf benaderen?

  • Sylvia Vorspaget
   mei 7, 2018

   Thanks Lucia! Het Asolution serum is denk ik niet het juiste product. Vanuit mijn opleiding huidtherapie weet ik dat geen één echte behandeling bewezen effectief is. Wanneer je een droge huid hebt doe je er in ieder geval goed aan om spaarzaam om te gaan met zeep, doucheschuim en gelijksoortige producten. Een keratolyticum met salicylzuur (2-5%) of ureum (5-10%) kan de keratosis pilaris (tijdelijk) verminderen. Wellicht heeft hannah een dergelijk product in het assortiment, maar daar zou je ze even over moeten bellen. Verder wil voorzichtig scrubben (niet te hard, want dan kun je ontstekingsverschijnselen veroorzaken) vaak enige verbetering geven. Kun je hier voldoende mee?

   Liefs Sylvia

   • Lucia
    mei 7, 2018

    Yes dankjewel voor je uitvoerige antwoord!

Previous
Procesoperator, het beroep in beeld
Review: hannah Asolution serum