Review: Fotofabriek verjaardagskalender

Ik kreeg de mogelijkheid om via Fotofabriek.nl een gratis verjaardagskalender te maken. Hartstikke leuk, vooral nu ik net ga samenwonen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik zat al snel achter de computer om onze verjaardagskalender in elkaar te knutselen. Maar dan, hoe gaat dat eigenlijk, zo’n kalender in elkaar zetten? Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de normale kosten? Hoelang duurt het voordat het product binnen is? Ik heb het getest en deel natuurlijk graag mijn mening met jullie!

Hoe gaat dat eigenlijk, zo’n kalender in elkaar zetten?

Het is best simpel, maar je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Ik leg het kort stap voor stap uit.
1. Je gaat naar de website van Fotofabriek en drukt op “kies je software”.
2. Maak een keuze tussen “online editor”, “offline software” of “PDF uploader”.  Zelf heb ik voor de Offline software gekozen, gewoon om eens te kijken of het wel zo makkelijk is als ze zeggen.
3. Als je je keuze hebt gemaakt, klik dan op “download”, je krijgt dan vervolgens een keuze: “Windows software of Apple software”. Klik het besturingssysteem aan dat op jouw laptop of computer zit. Vervolgens wordt er op de website heel erg duidelijk uitgelegd hoe je het programma verder op je computer moet installeren.
4. Wanneer je de software hebt geïnstalleerd en het programma hebt geopend, kun je selecteren welk product je wilt maken. Ik heb gekozen voor een liggende verjaardagskalender A4 formaat. Vervolgens maak je nog wat keuzes welke zich vanzelf wijzen (kalender zelf of automatisch invullen etc.)
5. Je kunt nu beginnen met het maken van je kalender. Oke, dit klinkt veel te simpel en dat is het eigenlijk ook.

Fotofabriek software
Toen ik begon met het invullen van mijn kalender snapte ik er de ballen niet van. Maar, zoals mijn vader altijd zegt: “Lees nou eens de gebruiksaanwijzing…”, dat had ik dus niet gedaan. Op de website van Fotofabriek staat namelijk een handleiding waarin de software helemaal wordt uitgelegd. Erg handig, maar dit moet je wel even weten. Met de handleiding erbij was ik zo klaar met het maken van de kalender. Je kunt het zo gek en persoonlijk maken als je zelf wilt. Bestellen maar!

Ook het bestellen snapte ik niet. Oké, ik moest misschien iets verder kijken dan mijn neus lang is, maar nadat ik had gebeld naar Fotofabriek was ik er zo uit. Ik werd vriendelijk te woord gestaan en geholpen. Na 5 minuten was mijn bestelling gedaan. Schroom dus niet om te bellen als je iets niet snapt.

Hoe is de kwaliteit?

De kwaliteit is super, al zeg ik het zelf. Stevig papier, niet helemaal mat, maar ook niet glanzend. Wanneer je je product gaat bestellen, kun je een melding krijgen dat er afbeeldingen zijn die van slechte kwaliteit zijn. Dit was tenminste bij mij het geval, telefoon afbeeldingen zijn nou eenmaal niet altijd even scherp. Je kunt dan nog terug om de afbeelding te veranderen. Dit heb ik niet gedaan, natuurlijk wel met het risico dat de foto’s niet mooi zouden worden afgedrukt. Ik was dan ook blij verrast toen ik de kalender binnen kreeg. De foto’s die van mijn telefoon af kwamen waren goed en mooi afgedrukt, natuurlijk niet zo mooi als de scherpe foto’s van mijn fotocamera, maar ze mogen er best wezen. De kalender wordt bij elkaar gehouden door een simpele, stevige ringband. Je kent ze wel. Verder is er op de gehele kalender geen enkele reclame van Fotofabriek te vinden. Ik was hier erg verbaasd over, want als je bij Kruidvat, Hema, Albelli, etc. een fotoboek o.i.d. koopt is er altijd wel een merkje te vinden.


Fotofabriek kalender ringband

Wat zijn de normale kosten?

Een eigen gemaakte verjaardagskalender kun je bestellen vanaf €14,99. Per product verschillen de verzendkosten. De verjaardagskalender valt onder verzendtarief C, dit houdt in dat de verzendkosten €2,95 zijn.

Hoe lang duurt het voordat het product binnen is?

Mijn bestelling is op donderdag binnengehaald door Fotofabriek, deze is op vrijdag verzonden en zaterdag lag de kalender in de brievenbus. Je hoeft dus niet voor het pakketje thuis te blijven. Dit kan natuurlijk wel. Je krijgt bij verzending een Track&Trace code dus je kunt precies zien wanneer je bestelling binnen komt. De kalender was netjes ingepakt in plastic en karton, waardoor deze niet kon beschadigen tijdens de verzending.

Fotofabriek kalender verzend doos

Ik ben super blij met mijn kalender! Hebben jullie ooit bij Fotofabriek besteld of zou je voor Fotofabriek kiezen? Ik ben benieuwd!

Liefs, Sylvia

 

Deze review bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Ik geef altijd eerlijk en oprecht mijn mening, deze kan dus ook negatief zijn.

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Recept: kip in bladerdeeg