Review: Etos nagellak (incl. how to water marble)

Afgelopen week kreeg ik ineens zin om mijn nagels te lakken. Ik wilde mijn nagels dit keer kleuren met een water marble patroon. Ik hoor je misschien al denken: ‘wat is water marble?’ Water marble is een een soort nail art. Je creert je ‘marble’ effect door druppels nagellak in een bekertje met lauw water te laten vallen, vervolgens kun je met een satéprikker een patroon trekken en je vinger in het bekertje dippen. Je haalt de overige lak weg met de prikker, je haalt je vinger uit het water, et voila! Water marble! Even finishen met een topcoat om je design te beschermen en om het mooi te laten glanzen.

Ik liep gelijk al tegen het volgende aan: niet alle lakjes zijn geschikt om een water marble effect te creëren. Gelukkig hebben we Google en al gauw bleek dat de lakjes van Etos uitermate geschikt zouden zijn. Even snel naar de winkel dus!

Bij de Etos kocht ik vier lakjes, van 5 ml: wit (Marry me), licht roze (Baby love), mint groen/blauw (Paradise bay) en donker blauw (Marine blue).

Water marble

Zet alle spullen klaar:
– Vaseline, plakband of liquid latex om de huid om je nagels (inclusief nagelriemen) te beschermen
– Satéprikker om een patroon te trekken en om de overige lak in het water weg te kunnen halen zodra je je vinger in het water hebt gedipt
– Lakjes die uiteenlopen in het water (etos)
– Keukenpapier om je tafel te beschermen en om je satéprikker aan af te kunnen doen als deze vies is
– Top coat

Kijk deze tutorial van Cutepolish voor een duidelijke uitleg met beeld!

Het creëren van een patroon ging bij mij nog niet helemaal vlekkeloos. Daarom heb ik mijn design simpel gehouden. Twee nagels met marble en 3 nagels gewoon gelakt.

Water marbleReview


De lakjes zijn prettig in gebruik. De substantie is zodanig dun dat je ze makkelijk kunt gebruiken voor een water marble design. Daarnaast zijn ze ook makkelijk in gebruik voor het normaal lakken van je nagels. De nagellak loopt niet in de randjes van je nagels en dekt in twee lagen. De kwastjes van de lakjes zijn niet te dik en niet te dun.

De lakjes waren in de aanbieding. In totaal betaalde ik €4.96,-.

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Interview met model Rachel Swaab
Review: Etos nagellak (incl. how to water marble)