Review: Avoyd, het wondermiddel tegen ingegroeide haartjes en scheerirritatie?!

Een tijdje geleden kwam ik op Facebook een reclame tegen van Avoyd, een merk dat nog niet zo bekend is in Nederland. De producten van Avoyd zouden moeten helpen tegen ingegroeide haren en scheer-/waxirritatie. Een probleem waar veel vrouwen last van hebben, ook ik.  Zouden de producten hebben geholpen? Ik vertel het je.

De verpakking van de producten is simpel maar wel duidelijk, goed passend bij de producten.

Avoyd Original

Wat zegt Avoyd zelf over het product?
“Avoyd Original is een serum dat ervoor zorgt dat de huid vrij blijft van scheerirritaties, ingegroeide haartjes en rode bultjes door de huid te kalmeren en te hydrateren.”

De Avoyd original roller ruikt erg fris en bevat een dunne substantie die makkelijk aan te brengen is. Na het scheren prikt het aanbrengen de eerste keer een beetje, maar de keren daarna merk je daar niks meer van.

Er wordt geadviseerd om de substantie 1 a 2 keer per dag aan te brengen, ook als je je niet dagelijks scheert. Dit heb ik een aantal dagen netjes gedaan. Na het ontharen werd mijn huid zoals beloofd gekalmeerd en waren er weinig tot geen bultjes te zien. Mijn huid voelde na het aanbrengen wat plakkerig, maar het plakkerige gevoel verdween al snel. Ik had een super gladde huid.. Totdat na een paar dagen mijn huid ineens erg droog aanvoelde en begon te vervellen. Eerst dacht ik dat dit misschien door de zon kwam, maar ook bij mijn bikinilijn (die geen zon gezien had) werd mijn huid heel erg droog en begon ik te vervellen. Niet erg prettig. Avoyd zelf geeft aan dat de Original wat hard kan zijn wanneer je een gevoelige huid hebt, maar ook dat het vervellen een onderdeel is van de werking van het product. Er zitten namelijk peelende bestanddelen in het product die ervoor zorgen dat dode huidcellen worden verwijderd en haartjes makkelijker uit kunnen groeien. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna geen last meer heb gehad van ingegroeide haren, maar of ik daar een droge, vervellende huid voor over heb? Nee, helaas niet (misschien wel in de winter).

Ingrediënten: Aqua, Isopropyl Alcohol, Alcohol Denat., Propylene Glycol, Acetylsalicylic Acid, Glycerin, Cyclopentasiloxane, Hydroxyethyl Ethylcellulose, Phenoxyethanol, Salicylic Acid, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Camphor Oil, Bacillus Ferment, Ethylhexylglycerin, Lactic Acid, Glycolic Acid, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid

Avoyd Bikini Bliss


Wat zegt Avoyd zelf over het product?
“Avoyd Bikini Bliss voorkomt bultjes en irritatie na het ontharen en heeft een helende werking op de gevoelige huid in de schaamstreek.”

Ook de Avoyd Bikini Bliss ruikt heerlijk fris (minty), het is een zachte crème in een pompflacon. Met de pompflacon kun je makkelijk doseren en daarnaast werkt het heel hygiënisch. De crème is makkelijk aan te brengen en trekt snel in. De crème is naar mijn idee iets milder en zachter dan de Avoyd Original en dat merk ik gelijk bij het aanbrengen. Ik heb geen prikkend gevoel ervaren en mijn huid werd goed gekalmeerd. Mijn huid ziet er mooi uit na het gebruiken van de Bikini Bliss. Bij deze crème heb ik geen(!!) last van een droge en vervellende huid. Dit product past stukken beter bij mijn huid dan de Original. Het is zeker een aanrader om een keer uit te proberen.

Ingrediënten: Aqua, Ethylhexyl Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Ceteareth-20, Triethanolamine, Ceteareth-12, Mentha Arvensis Leaf Oil, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum, Butylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Cocoglycerides, Retinyl Palmitate, Capryloyl Glycine, Pentylene Glycol, Hexylene Glycol, Allantoin, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Chamomilla Recutita Extract, Ethylhexylglycerin, Sarcosine, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid, Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract, Benzyl Salicylate,  Citric Acid, Tocopherol, Bisabolol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

Kenden jullie Avoyd al? De producten zijn onder andere bij DA, DIO en de service apotheek verkrijgbaar! Voor een volledige lijst met verkooppunten kun je hier klikken.

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Glamour Health Challenge
Review: Avoyd, het wondermiddel tegen ingegroeide haartjes en scheerirritatie?!