Interview met model Demian Overduijn

Vandaag een interview met model Demian Overduijn. Misschien ken je hem al wel. Hij heeft Nederland in 2014 vertegenwoordigd tijdens de Mister World verkiezing in Engeland. Je kunt er niet omheen. Hij is verschrikkelijk knap. Ben jij ook zo benieuwd naar zijn antwoorden? Lees dan snel verder!

Vertel eens wat over jezelf, wie ben je?
Mijn naam is Demian Overduijn, 26 jaar. geboren op 1 juni 1990 in Venlo. Ik hou van sporten. Ik moet voor mijn werk vaak naar de sportschool maar het liefst speel ik tennis. En eigenlijk bijna alle spel sporten. Ik sta heel positief in het leven. Je zal nooit ruzie met me krijgen en ik geloof dat je krijgt waar je voor werkt, een soort van karma dus. Ik heb 5 jaar biologie gestudeerd aan de universiteit in Wageningen omdat ik graag in de natuur wilde werken (een kantoorbaan is niks voor mij). Helaas heb ik mijn studie niet afgemaakt omdat ik zoveel werk. Ik ben op mijn 15e begonnen met dansen, mijn zus vroeg me om te gaan stijldansen. Toen ik 19 was danste ik professioneel en vanaf mijn 21e  werk ik ook als model.

Demian Overduijn HannahVertel eens over je carrière als model, hoe ben je eigenlijk begonnen en hoe lang ben je nu bezig?
De start van mijn carrière was een campagne voor Douglas waar ze dansers/modellen voor zochten. Na deze campagne heb ik besloten om een shoot te gaan doen bij een professionele fotograaf. Op de set was hij verbaasd, hij was erg positief en belde een modellenbureau in de buurt. De bazin kwam kijken en heeft me meteen ingeschreven. De foto’s heb ik ook naar een ander bureau gestuurd en zo begon mijn carrière.

We kennen natuurlijk allemaal de vrouwelijke modellen, naar mijn idee is er veel minder aandacht voor de mannen. Zijn er veel verschillen in de branche tussen mannen en vrouwen? Hoe denk jij hierover?
Er zal zeker verschil zijn tussen de mannen en de vrouwen branche. Er zijn meer vrouwen in het werkveld dus de concurrentie is veel groter daar. Toch komt het altijd op het feit neer dat een klant een model voor ogen heeft dat zijn/haar product het beste promoot. Dat is de ene keer een man en de andere keer een vrouw. afhankelijk van het product.

Wat is het grootste misverstand over modellenwerk?
Het grootste misverstand vind ik dat mensen denken dat het easy money is voor easy werk. Wil je er van kunnen leven dan moet je heel veel opdrachten binnenhalen en dat lukt niet altijd. Verder moet je je altijd bewust zijn van wat je doet en wat je zegt. Als mensen zeggen dat ik makkelijk werk heb dan moet ik toch altijd even zeggen dat ik al  6 jaar geen pizza, friet,  etc. heb gegeten en 5 dagen in de week in de sportschool moet zitten. Dat vereist aardig wat discipline.

Wat vind je het leukste aan modellenwerk?
Het leukste aan modellenwerk vind ik denk ik het resultaat. Jezelf op tv of in bushokjes zien hangen heeft wel wat 😛

Demian OverduijnWat vind je minder leuk aan modellenwerk?
Wat ik minder leuk vind aan modellenwerk is de manier waarop je je werk krijgt. Er wordt vaak gewerkt met opties. Een bureau belt me voor een klus en vraagt me of ik die dag vrij ben. dat wil niet zeggen dat ik de klus krijg. Ze zetten me dan in optie. Wanneer een ander bureau belt voor een klus op diezelfde dag moet ik hun een 2e optie geven. Wanneer de eerste optie niet door gaat kan ik de 2e optie doen enz. Zo komt het vaak voor dat ik de 2e optie laat wachten totdat ik meer weet van de 1e optie. Als de 1e optie op het laatste moment afzegt is het vaak zo dat mijn 2e optie al opzoek is gegaan naar een ander model, waardoor ik dan met lege handen sta.

Verder zijn de werktijden heel onregelmatig. Ik kan nooit een afspraak maken met vrienden of familie, want een dag van tevoren kan ik nog gebeld worden voor een klus. Ook kan het zijn dat ik een maand helemaal vol geboekt ben of een hele maand op de bank moet zitten. je hebt dus weinig zekerheid als model.

Hoe blijf je in vorm?
Zoals boven beschreven let ik heel goed op mijn eten. weinig koolhydraten, veel eiwitten en groenten. Ik probeer 5 a 6 keer per week te sporten.

In de industrie wordt je, ook als man, keer op keer beoordeeld op je uiterlijk, ben je soms onzeker?
Ik ben gelukkig niet vaak onzeker. De klanten weten wie ze boeken en ik geloof dat ik altijd wel goed werk lever. Ik heb nooit negatief commentaar gehad. Dat geeft een veilig gevoel.

Demian Overduijn 2Noem 5 dingen die je echt niet kunt missen.
Mijn familie
– Mijn vrienden
– Eten
– Sporten
– Dat ik iedere dag ergens anders werk

Wat is je favoriete stad en is er een hotspot die je zeker aanraad om te bezoeken?
Ik vond Kaapstad een hele leuke stad, daar moet je gewoon surfen!

Wat is de sleutel tot succes? Over welke kwaliteiten moet je beschikken?
Je moet professioneel zijn, goed nadenken over hoe je je opstelt en je moet camera bewust zijn.

Heb je advies voor jongens/mannen die model willen worden?
Ga een test shoot doen. Het is een kleine investering ten opzichte van wat je er uit kunt halen.

Als je iets zou mogen veranderen aan jezelf, wat zou het dan zijn?
Ik wil wel wat langer zijn.

Wat staat er nog op je bucketlist?
Een parfum campagne als Calvin Klein doen.

Waar kunnen we je vinden op social media?
Facebook en Instagram

 

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 Comment
  • Bregje
    augustus 4, 2016

    Oeh, da’s ibderdaad een knapperd! Leuk om eens een kijkje in het leven van een mannelijk model te nemen!

Previous
Trind: Riviera Life Collection