Helweek – Dag 2

Dinsdag staat in het teken van Modus en Focus. ‘Focus en eenvoud- dat is een van mijn mantra’s. Eenvoud kan lastiger zijn dan complexiteit: je moet hard werken om je hoofd zo schoon te krijgen dat eenvoud mogelijk wordt. Maar het is uiteindelijk de moeite waard, want als het je lukt, kun je bergen verzetten.’- Steve Jobs, grondlegger van Apple

Betrand vertelt in zijn boek dat wanneer je beslist in welke modus je wilt zijn en wat je focus zal zijn, je kans op slagen verhoogt. Je moet hiervoor je gedachtes kunnen sturen. Onbewust gebruikt iedereen al modus en focus. Denk maar eens aan die keer dat je je over het gevoel van futloosheid heen moest zetten, omdat je door de regen ergens naartoe moest fietsen. Denk maar eens aan die toets waar je werd overvallen door je faalangst, dat moment dat je toch de toets vol goede moed moest maken. Wat op dinsdag, maar ook op alle andere dagen erg belangrijk is, is dat je je bewust moet zijn van wie je wilt zijn in verschillende situaties

Opdrachten:

– Definieer je verschillende modi.
1. Geconcentreerd – een modus waarin ik zorg voor zo min mogelijk afleiding. Ik zorg dat ik volledige aandacht heb, voor dat geen waar ik mee bezig ben.

2. Zelfverzekerd- een modus waarin ik rechtop loop, een modus waarin ik kan glimlachen omdat ik weet dat ik het kan.

– Leer om in en uit verschillende modi te gaan.

Mijn ervaring

“Ook vandaag is het kwart over 5 wanneer mijn wekker gaat. Ik ga mijn bed uit, trek mijn badjas aan en ga naar beneden. Ik maak mijn ontbijt en ga aan tafel zitten. Ik voel me minder energiek dan gisteren. Ik ben nog moe en doe uiteindelijk een uur over mijn ontbijt. Ik besluit toch wat te gaan doen. Na een uur aan school te hebben gewerkt ga ik naar boven. Ik neem een douche in de hoop dat ik daar wat energie van krijg, maar helaas wil dit niet echt werken. Nadat ik heb gedoucht ga ik mijn spullen pakken om naar school te gaan.

Het is koud en het miezert, niet echt een leuk vooruitzicht. Door de kou loop ik naar het station, er vanuit gaande dat het een normale treinreis zou worden. Eenmaal op Weert aangekomen bleek het toch net iets anders. Er wordt omgeroepen dat de trein tien minuten vertraging heeft, ik dacht nog “10 minuten zijn zo voorbij”, maar uiteindelijk werden die 10 minuten er 25. Daar waar ik normaal ruim op tijd ben, moest ik nu enorm haasten om nog op tijd op school te komen. In de trein val ik in slaap, ik merk dat de korte nachten me geen goed doen.

Op school zijn mijn modus en focus ver te zoeken, juist nu ik er zo bewust mee bezig ben. Na school ga ik boodschappen doen. Ik kijk al dagen uit naar de salade die ik ga maken. Een frisse couscous salade met limoen, avocado, paprika en gerookte kip. Nadat ik genoten heb van mijn salade moet ik haasten om op tijd op de dansschool te zijn. Anderhalfuur ballet en een uur pilates. Tijdens pilates lukt het me eindelijk om mijn juiste modus en focus terug te vinden. Een heerlijk gevoel. Eenmaal thuis duik ik bijna gelijk mijn bed in, benieuwd wat morgen zal brengen.”

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Helweek – Dag 1
Helweek – Dag 2