hannah Xperience: wat is dat precies?

Kortgeleden ben ik in Voorthuizen geweest voor een hannah Xperience. Ik was uitgenodigd voor deze Xperience om kennis te maken met het merk en de producten. Hartstikke leuk en ik deel graag mijn ervaring met jullie.

Het merk hannah wil er met haar Xperience voor zorgen dat je je bewust bent van je huid. Je hebt tenslotte maar één huid, dus daar moet je goed voor zorgen. Als huidtherapeut in opleiding sta ik daar dubbel en dwars achter. Tijdens de Xperience laat een hannah huidcoach je ervaren wat huidverbetering is, natuurlijk met gebruik van de hannah producten en technieken. De Xperience duurt 90 min, waarna je met een goed gevoel en een persoonlijk samengesteld productadvies de deur uit gaat. Als het goed is met huidverbetering als resultaat.

Uitkijkend naar een heerlijke, ontspannende behandeling begon mijn 3 uur durende reis naar Voorthuizen. De bus stop nog geen 1 minuut wandelen van het landgoed waar hannah zich bevindt, dus dat is ideaal. De omgeving is prachtig!

Intake
foto-uv-schade-sylvia-vorspaget-hannah
Foto UV-schade

Bij aankomst kreeg ik een huidcoach toegewezen, Chantal. Een super vriendelijke en spontane meid. Na een korte kennismaking en uitleg over de behandeling werden me de meest vergaande vragen gesteld om meer te weten te komen over mijn huid. Vragen waar je misschien in eerste instantie van denkt; wat moet ze hier in hemelsnaam mee. Denk aan vragen over de stoelgang, huidverzorging gewoontes, eet- en drink gewoontes etc.  Er wordt echt gekeken naar het totaalplaatje.

Na het bespreken van de vragen werden er foto’s van mijn huid gemaakt. Dit werd gedaan met een speciaal apparaat. Het zijn niet de meest charmante foto’s, maar ze zijn wel erg handig. Op de foto’s is goed te zien hoe diep bepaalde lijntjes zijn en hoe grof of fijn mijn poriën zijn. Daarnaast kan er ook gekeken worden naar de zonschade die mijn huid heeft opgelopen de afgelopen jaren, erg indrukwekkend. Na het maken van de foto’s werd ik meegenomen naar de behandelkamer.

Huidmeting

In de behandelkamer staat een heerlijke, comfortabele stoel waar ik mag plaatsnemen. Ik word toegedekt met twee heerlijke dekentjes (zoals jullie misschien wel weten ben ik een enorme koukleum)… Op de achtergrond draait een rustgevend muziekje.

Chantal begint de behandeling met het meten van mijn huid. Dit doet ze nog voordat ze begint met reinigen. Ik vroeg me af waarom ze dat deed en het antwoord was erg duidelijk: “De meting wordt voor het reinigen van de huid gedaan omdat je anders de meting beïnvloedt.  Door het reinigen van je huid  beïnvloed je bijvoorbeeld de  pH-waarde van de huid.” Het meten is zo gebeurd en is geheel pijnloos.

Op basis van de meting wordt mijn behandeling uitgestippeld.

Vochtgehalte: 48 (60+)
Vet gehalte: 11 (25-45)
PH waarde: 5.1 (4.5-5.5)
Melanine: 13
Erytheem: 43 (31 = 2x melanine + 5)

De getallen hierboven zeggen je misschien niks, maar ik zal het even uitleggen. De getallen tussen de haakjes staan voor de ideaal waardes van de huid. De getallen voor de haakjes zijn mijn waarden. Zoals je misschien al kunt zien: mijn huid komt redelijk wat te kort.. Chantal had me al gewaarschuwd dat de behandeling misschien iets minder prettig zou zijn omdat ik een redelijk onzuivere huid heb, ik moest goed uitgereinigd worden. Daar ging mijn vooruitzicht naar een heerlijke ontspannende behandeling. Maar wie mooi wil zijn moet pijn leiden zeggen ze, toch?

Behandeling

hannah-behandelkamerEen behandeling bij hannah bestaat altijd uit vijf vaste onderdelen: reinigen, peelen, stimuleren, herstellen en beschermen.

De behandeling begint dus met het reinigen van de huid. Mijn huid werd gereinigd met een zachte olie. Daarna werd mijn huid nagereinigd met een frisse, heerlijk ruikende lotion.

Na de reiniging werd er een peeling zonder korrel aangebracht op mijn gezicht. Terwijl de peeling op mijn gezicht aan het werk was, werd mijn decolleté voorzien van een scrub. Het is heel bijzonder om het verschil tussen een peeling en een scrub te ervaren. De peeling gaf een prikkelend gevoel, daar waar de scrub meer een prettig “schurend “gevoel gaf. Beide zeker niet onaangenaam.

Vervolgens was het tijd voor het onaangename gedeelte van de behandeling: het uitreinigen. Dit leek uren te duren. Chantal heeft me flink onder handen genomen en dat was de eerste paar dagen na de behandeling ook nog wel te zien. Gelukkig kan ik nu zeggen dat ik Chantal dankbaar ben voor het uitreinigen, want mijn huid ziet er een stuk beter uit nu! Het uitreinigen is vrij pijnlijk, tenminste zo voelde het aan voor mij. Iedereen heeft natuurlijk een andere pijngrens.

Na het uitreinigen werd mijn huid gestimuleerd met een masker. Het masker had een sterke geur, ik kreeg dan ook het advies om door mijn mond te ademen. Mijn huid werd warm en ik voelde dat mijn doorbloeding op gang kwam. Dat was na het afhalen van het masker ook wel te zien, mijn huid had een mooie egale rode teint gekregen.

Omdat niemand vuurrood naar huis wil, werd er na het masker een mist op mijn huid gesprayed. Deze mist zorgt ervoor dat de huid gekalmeerd en  verzorgd wordt. Door het gebruik van deze spray heb je minder nodig van je dag-/nachtcrème; een leuke bijkomstigheid.

hannah-metingNormaliter zou dit, na het aanbrengen van een crème, het einde zijn geweest van mijn behandeling. Maar, aangezien hannah  bekend staat om haar bindweefselmassage, moest ik deze ervaren hebben. Chantal  heeft me daarom kort een aantal grepen uit de bindweefsel massage laten voelen. Pure verwennerij. Het voelt aan als een stevige massage, maar hij is zeker niet pijnlijk. Door deze korte massage ging ik heerlijk ontspannen de deur uit.

Ter afsluiting van de behandeling werd er een crème aangebracht die talgregulerend werkt. Daar overheen werd de Touch of Silk aangebracht voor een mooie matterende finish. Over dit product ga je zeker meer horen, want oh wat voelde mijn huid zacht aan!

Aflsuiting

Na afloop van de behandeling kreeg ik een persoonlijk product advies van Chantal. En dat is niet alles, ik kreeg de geadviseerde producten ook nog eens mee zodat ik thuis met mijn huid aan de slag kon (normaliter moet je deze zelf aanschaffen).

Conclusie

Het krijgen van een hannah Xperience is een hele ervaring. Het landgoed in Voorthuizen is prachtig en er hangt een enorm ontspannen sfeer. Er wordt echt naar je geluisterd en de behandeling wordt  op jou aangepast. Doordat je huid gemeten wordt krijg je veel meer informatie dan alleen een standaard huidtype. Informatie waar je wat mee kunt.

De behandeling zelf heb ik, ondanks het pijnlijke uitreinigen, als zeer prettig ervaren. Ik voelde me op mijn gemak en na de behandeling had ik ook echt het gevoel dat er iets aan mijn huid gedaan was.

30 september vs. 26 oktober
30 september vs. 26 oktober

Na de behandeling, onderweg naar huis, schrok ik wel even van mezelf. Mijn huid zag er rampzalig uit. Zelfs mijn mannelijke collega vroeg wat er met me gebeurd was, en als een man zoiets ziet.. Gelukkig werd het met de dag minder en mijn huid ziet er nu veel beter uit. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat er sprake is van echte huidverbetering, mede ook door het gebruik van de aanbevolen producten.

Ik wil hannah enorm bedanken voor de behandeling en de ontvangen producten.  De producten die ik na de behandeling heb ontvangen ga ik later nog uitgebreid reviewen. Ben je benieuwd? Houd dan zeker mijn website in de gaten!

Gebruik jij producten van hannah?

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 Comments
 • Jamey Herben
  maart 20, 2017

  o wauw dat klinkt echt heerlijk zeg!

 • Chantal Janssen
  maart 20, 2017

  Klinkt als een super fijne behandeling op een prachtige locatie. Top dat je huid ook echt verbeterd is!

 • Joandi Loes Tholen
  maart 20, 2017

  Top dat je huid zo is verbeterd! Persoonlijk heb ik niets te klagen over mijn huid buiten wat rode plekjes hier en daar heb ik van niets last. Dus ik zou het mezelf niet “aandoen”. Maar het klinkt als iets heel goeds voor mensen met een minder fijne huid.

 • Sandra
  maart 22, 2017

  Ik heb nog nooit van zo’n behandeling gehoord, maar het klinkt zeker interessant. Wat een resultaat zeg. Super fijn dat je huid verbeterd is 🙂 – https://esseremoda.nl/the-inverted-world-at-snckbar-in-amsterdam-namely-healthy-tasty-and-sustainable-food/

 • Marieke
  maart 22, 2017

  Klinkt als een fijne behandeling. Wel herkenbaar hoor een vrij onrustige huid na een behandeling.. Na een paar dagen zie ik ook pas echt het verschil..

 • kim
  maart 22, 2017

  Ohhjaaaa ik heb er vaker over gehoord! Fijn zeg dat het heeft geholpen.

Previous
Mom Talk: “Mijn ouders zouden de zwangerschap nooit goedkeuren”
hannah Xperience: wat is dat precies?