Behind the scenes: Coiffure Award 2017

Precies 11 weken geleden zette ik een grote stap buiten mijn comfortzone; ik reageerde op een Facebook oproep van Avanti kappers Helmond. Op een Facebook oproep reageren is niet zo speciaal. Het feit dat ik anderhalve week later model zat voor de Coiffure Award 2017 in de categorie kleur wel. Een bijzondere ervaring die ik zo weer over zou doen.

Coiffure Award

De Coiffure Award zegt velen van jullie misschien niks, maar de Coiffure Award is een onafhankelijke haarmodefotografie wedstrijd waarin kappers worden uitgedaagd het beste van zichzelf te laten zien en alles uit de kast te halen. Alleen de beste kappers worden genomineerd en gaan door voor de felbegeerde Coiffure Award.

Wat ik bijzonder vind aan de Coiffure Award is dat er naar het totale plaatje wordt gekeken. Het moet allemaal kloppen; haar, styling, make-up, fotografie, etc. De jury weet tijdens het beoordelen niet welke inzending van welke kapper/kapsalon in. Er kan dus niemand voorgetrokken worden en iedereen maakt evenveel kans. Het gaat echt om het beeld dat er op dat moment voor ze ligt. Kwaliteit staat dus voorop.

Models wanted!

Zelf wist ik wel al van het bestaan van de Coiffure Award. Ik vroeg me al heel lang af waar kapsalons zoals Avanti hun modellen vandaan haalden. Wist ik veel dat dit soms gewoon via Facebook kan gaan.

Toen ik in januari de oproep van Avanti voorbij zag komen twijfelde ik geen moment. Dit was mijn kans om mijn haren in een bijzondere kleur te laten verven zonder dat ik me zorgen hoefde te maken over het resultaat. Daarnaast zou het ook nog eens een unieke ervaring zijn. Ik ben geen model en voor de camera staan is dus ook niet iets wat ik dagelijks/wekelijks doe (al zou ik dat wel gaaf vinden!). De enige gedachtes die door mijn hoofd schoten waren ‘nu of nooit’ en ‘niet geschoten is altijd mis’

Avanti kreeg meer dan 65 reacties onder hun oproep, ik achtte de kans dus ook klein dat ik uitgekozen zou worden. Toen ik bericht kreeg van Arjan, de eigenaar van Avanti, dat ze er aan zaten te denken om met mij te gaan werken, sprong ik een klein gat in de lucht.

Model, en nu?

Ik kreeg een moodboard toe gestuurd en er werd me gevraagd of ik dit zag zitten. Toen ik daarmee had ingestemd is er een afspraak gemaakt om door te spreken hoe en wat er ging en moest gebeuren. Een dag later zat ik al in de kapsalon. Er werd gekeken naar mijn haar, er werden nog wat vragen gesteld en uiteraard werden er wat afspraken gemaakt. Later die week zat ik in de kapersstoel om mijn haar te laten voorkleuren. De rest is geschiedenis.

Omdat ik toch al uit mijn comfortzone was gestapt, besloot ik dat ik dan ook nog wel een stapje verder kon gaan. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en aan Arjan, de eigenaar van Avanti kappers, te vragen of ik het hele proces op beeld vast mocht leggen. Ik kreeg toestemming en het resultaat zie je hieronder in de video!

Avanti kappers

Avanti kappers heeft tot nu toe 6 Coiffure Awards gewonnen! Dit jaar doen ze weer mee in diverse categorieën; dames, heren, kleur (2x) en avant-garde. Uiteraard is de hoop dat ze dit jaar weer een aantal Awards binnen slepen. Met 6 nominaties is de kans aanwezig dat dit ook gaat gebeuren. Helaas zijn de foto’s van Ine niet genomineerd, des al niettemin mag ze trots zijn op het eindresultaat! Vinden jullie niet?!

Bij Avanti maken ze echte kunstwerken, niet alleen voor de inzendingen van de Coiffure Award, maar ook voor de klanten die in de salon komen. Iedere klant wordt gezien als individu en krijgt een kapsel op maat. Er is écht aandacht voor je. Avanti onderscheidt zich naar mijn mening echt doordat ze in ontwikkeling blijven, ze zijn als team steeds weer op zoek naar nieuwe dingen. Ze halen het beste in zichzelf en elkaar naar boven. Ze weten waar ze het over hebben. Aan expertise geen gebrek. Je kunt dus ook wel begrijpen dat ik me volledig goed voelde over het feit dat ze mijn haar in een compleet andere kleur gingen verven.

Het idee achter de inzending…

Moodboard

Ine, de kapster die mijn haar heeft gedaan wilde sterke en krachtige kleuren gaan gebruiken. Met dat idee in haar hoofd is ze Pinterest af gaan zoeken. “Ik heb op vanalles gezocht. Op een gegeven moment kwam ik uit bij het noorderlicht; zodoende kwam ik op de kleuren rood/paars/roze. Aan die kleuren wilde ik nog wat toevoegen, een kleur die er uit zou knallen. Vandaar het groene. De gebruikte kleuren wilde ik graag in een soort van vlakken verwerken die mooi in elkaar overliepen waarbij sommige kleuren net wat krachtiger zouden worden aangezet. Om dat te bereiken ben ik op de zaak net zo lang kleuren gaan mengen en op een oefenkop uit gaan proberen totdat ik ze mooi bij elkaar vond passen en krachtig genoeg vond”

Mijn ervaring

Ik heb het model zijn voor de Coiffure Award als heel bijzonder ervaren. Het was erg leuk en ik heb veel geleerd en gezien. Er gaat zoveel vooraf aan het beeld dat uiteindelijk wordt ingezonden, dat is echt onvoorstelbaar. Ik heb twee volle dagen bij Avanti gezeten, Ine heeft veel werk verricht om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Mijn complimenten daarvoor.

Tijdens en na het hele proces is er goed voor me gezorgd. Aan de ontkleuring/verf is fibreplex toegevoegd om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van mijn haar behouden bleef. Daarnaast heb ik verschillende producten mee naar huis gekregen om er voor te zorgen dat ik ook thuis de kwaliteit in stand kon houden. Bovendien zorgde de producten ervoor dat de kleur langer mooi bleef.

Ongeveer 5 weken na de shoot ben ik weer teruggegaan naar Avanti. Op dat moment hebben ze mijn haar weer terug gekleurd naar mijn natuurlijke kleur. Daarnaast hebben ze ook gelijk mijn haren geknipt zodat ik weer helemaal de oude was. Super fijn. Al met al kan ik alleen maar zeggen dat het super tof was, en eerlijk is eerlijk, het resultaat mag er wezen.

Wat vinden jullie van het resultaat dat te zien is in het filmpje? 

Liefs Sylvia

Haar: Ine Rooijakkers @Avantikappers
Foto’s: Domen / van de Velde
Styling: Julia Muller
Make-up: Mireille Bevers-Brunt @AvantiHUID!

 

 

 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 Comments
 • Anne
  maart 25, 2017

  Wat stoer….weet niet of ik dat gedurfd had!

  • Sylvia Vorspaget
   maart 25, 2017

   Ik vond het ook wel heel spannend hoor! Achteraf blij dat ik het gedaan heb, een ervaring om nooit meer te vergeten.

 • Kreanimo
  maart 25, 2017

  Cool! Ik zou dat dus niet mogen waar ik werk… Maar wel knap dat je dat durft!

  • Sylvia Vorspaget
   maart 26, 2017

   Bedankt voor je compliment! Ik kan me voorstellen dat bepaalde werkgevers het niet prettig zouden vinden wanneer een werknemer extreme haarkleuren heeft. Anderzijds, het is natuurlijk ook wel weer een persoonlijke keuze. Zou je werkgever het echt kunnen verbieden? Wat voor werk doe je?

   Liefs Sylvia

 • sophie
  maart 25, 2017

  wat stoer dat je dat durft, ik durf niet eens naar een andere kapster als mijn kapster met zwangerschapsverlof is :O haha

  • Sylvia Vorspaget
   maart 26, 2017

   Die angst herken ik ook wel een beetje Sophie, normaliter heb ik dat ook. Van Avanti wist ik dat ze kwaliteit leverden. Ik was er zeker van dat ik in goede handen was en dat ze wisten wat ze deden. Als ik dat niet had geweten dan had ik waarschijnlijk ook niet gereageerd.

 • Priscilla
  maart 25, 2017

  Wat een leuke en bijzondere ervaring moet dit geweest zijn. Ik vind het eindresultaat waanzinnig. Dat zou ik zelf ook wel willen. Ik heb zelf lang m’n haar zwart met groen gehad, dat mis ik gelijk weer als ik deze kleuren allemaal zie.

  • Sylvia Vorspaget
   maart 26, 2017

   Super om te horen dat je het eindresultaat waanzinnig vindt, dat vind ik zelf ook! Het was echt heel erg bijzonder en gaaf, ik zou het zo weer doen! Als je je zwart met groene haar zo mist, waarom laat je het dan niet nog een keer in die kleuren verven? Je leeft maar één keer zeggen ze toch altijd? 🙂

 • Sandra
  maart 25, 2017

  Wat gaaf! En mooi die kleuren!

  • Sylvia Vorspaget
   maart 26, 2017

   Dankjewel! Met dank aan Ine, die heeft al het harde werk verzet.

 • Joandi Loes Tholen
  maart 25, 2017

  Wauw wat stoer! Dat had ik never nooit gedaan. Daarvoor is mijn haar me te kostbaar.

 • Daphne
  maart 26, 2017

  Wat ontzettend stoer! Het is echt prachtig geworden. Ik heb mijn haar echt nog nooit geverfd.. Vind het altijd iets te spannend, haha. Maar wat een topervaring!

 • Arjan
  maart 26, 2017

  Een ontzettend leuk artikel en filmpje is het geworden! We vonden het hee leuk om met jou te werken en zijn mega trots op het resultaat!!!

 • Ingrid
  maart 27, 2017

  Het is een ontzettend leuk filmpje geworden Sylvia!

Previous
Review: hannah Active Lotion
Behind the scenes: Coiffure Award 2017