6 Bespaartips voor de dure decembermaand

De decembermaand is de gezelligste maar ook de duurste maand van het jaar. Veel mensen vieren zowel sinterklaas, kerst en oud en nieuw. Bret, van VoucherAlarm.com, geeft je vandaag 6 bespaartips om te zorgen dat jij aan het einde van de maand niet met een lege portemonnee zit.

  1. Vier kerst een keertje thuis.

Thuis kerst vieren kan net zo leuk zijn als in een restaurant en is vaak veel goedkoper. Zoek op internet een paar lekkere recepten uit of kijk in één van je kookboeken. Bereid gezellig samen met de familie een heerlijk kerstdiner.

  1. Doe je kerstinkopen op de markt.

Naar de markt gaan is al een leuk uitje op zichzelf, maar je kan er ook goedkope en goede producten vinden. Stel thuis een boodschappenlijstje op en ga eerst even langs de markt voordat je naar de supermarkt gaat.

Extra tip: Ga later op de dag dan zijn producten vaak goedkoper omdat de marktverkopers liever geen producten mee terug nemen

  1. Organiseer een potluck diner met vrienden.

Een potluck is een diner waarbij iedereen een eigen gerecht meeneemt. Zo kun je dus gevarieerd eten zonder hoge kosten. Naast dat een potluck geld bespaart is het natuurlijk erg gezellig als kerstdiner of oudejaarsavond diner.

  1. Bak zelf oliebollen.

Zelf oliebollen bakken is leuk om te doen en het bespaart veel geld. Zeker als je van plan bent veel oliebollen te eten, kun je beter thuis oliebollen bakken. Zelf oliebollen bakken is erg makkelijk. Haal een pak oliebollenbeslag en leen een frituurpan als je die niet hebt. Ik vind het zelf prettiger om de oliebollen buiten te bakken, dan ruikt je huis straks niet helemaal naar oliebollen.

  1. Kijk voordat je nieuwe kerst kleding koopt eerst even in je kast.

Vaak heb je nog genoeg leuke kleren in je kledingkast hangen. Kijk dus eerst even of je misschien nog een leuke kerst jurk hebt liggen en trek die aan voor komend kerstdiner.

  1. Koop alvast kerstspullen in voor volgend jaar.

Vaak zijn in de weken direct na kerst, kerstspullen voordeliger te krijgen. Koop dus nieuwe kerstversiering, servies en kleding alvast voor volgend jaar!

Wil je na de decembermaand doorgaan met besparen? Bret heeft op zijn eigen website nog een artikel staan met 61 (!) bespaartips.

Heb jij nog nuttige bespaartips? Let me know!

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Mijn verhaal: ‘De trouwjurk van mijn overleden moeder’
6 Bespaartips voor de dure decembermaand