Wimperextensions: feiten, fabels en tips

Op elk moment van de dag mooie, sprekende ogen met lange wimpers? Het klinkt te mooi om waar te zijn. Wat zijn de feiten en fabels over wimperextensions? Wat moet je weten? Ik vertel het je.

Wimperextensions zijn losse, natuurgetrouwe haartjes die worden geplaatst op de eigen wimpers. Ze zijn bestand tegen water, licht, zon en zee en blijven tot twee maanden zitten. Wanneer je wimperextensions laat zetten wordt er gekeken naar een voor jou geschikte lengte, dikte en krul. De wimperextensions zorgen ervoor dat je eigen wimpers voller, dikker en langer lijken.

Feit of fabel?

“Wimperextensions beschadigen de natuurlijke wimpers”
FABEL – Wanneer de wimpers goed zijn geplaatst en de nazorg tips worden opgevolgd zullen de extensions geen schade aanbrengen aan de natuurlijke wimpers. De extensions worden ongeveer 2 mm van de wortel van de natuurlijke haar geplaatst, zo komt je ooglid niet in aanraking met de lijm of de extension. Wanneer de natuurlijke haar, waar de extension op zit, uitvalt zal er dus een gezonde nieuwe haar kunnen terug groeien.

“Het zetten van wimperextenions is pijnlijk”
FABEL – Bij het zetten van wimperextensions wordt er alleen op de haartjes gewerkt en niet op de huid. Wanneer het zetten van de wimperextensions pijnlijk is wordt de behandeling niet goed uitgevoerd.

“Wimperextensions blijven het mooist als ze na 3 á 4 weken worden bijgevuld”
FEIT – Hoe langer je wacht met bijvullen, hoe minder haren er nog op je wimpers zitten. Je wimper haartjes zitten elk in een andere groeifase. Na ongeveer 6 tot 8 weken zijn alle wimpers vervangen door nieuwe haartjes en zal er dus niks meer te zien zijn van de extensions. Om het mooie volle, lange, dikke effect te behouden word aangeraden na 3 a 4 weken bij te vullen.

“Wimperextensions zijn geschikt voor iedereen”
FABEL – Wimperextensions worden gezet op de natuurlijke wimper haren. Als deze niet aanwezig zijn, kunnen de extensions niet worden geplaatst. Ook wanneer er sprake is van broze of dunne wimpers kan het zijn dat de extensions niet kunnen worden geplaatst. Dit omdat de natuurlijke haartjes de extensions niet kunnen dragen.

Tips:

1. Zorg ervoor dat de wimperextensions de eerste twee uur na het plaatsen niet nat worden
2. Maak de eerste twee dagen na het plaatsen van de wimperextensions geen gebruik van een stoombad of sauna en ga niet zwemmen. Na de eerste twee dagen is dit geen probleem.
3. Gebruik geen wimperkrultang, als de goede wimpers zijn gekozen is dit ook niet nodig
4. Gebruik geen waterproof mascara/eyeliner of mascara/eyeliner/make-up remover op oliebasis. Hier kunnen de extensions niet goed tegen. Door het gebruik van deze producten kan de lijm oplossen met als gevolg dat er eerder bijgevuld moet worden.
5. Bij het afdrogen van het gezicht is het het beste om niet te wrijven, maar te deppen.
6. Borstel je wimpers elke dag door met een wimperborsteltje.

Liefs, Sylvia

Sylhouet heeft de opleiding tot wimperextension stylist gevolgd bij opleidingsinstituut Beauty By Lisa

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Comments
Previous
Interview met model Chené van Erven
Wimperextensions: feiten, fabels en tips