Rolstoeldansen

Afgelopen vrijdag was het kerstbal op de dansschool, waar ik samen met mijn vriend dans. We hebben deze avond veel gegeten, gelachen en natuurlijk gedanst, maar het toppunt van de avond was toch wel de demonstratie van Alex en Jacqueline Glijn. Zij gaven een demonstratie rolstoeldansen en wat was het mooi! Afgelopen december behaalden zij goud tijdens het WK rolstoeldansen in Parijs.

Tijdens de demonstraties gaven ze zich volledig over, dit was erg inspirerend en mooi om te zien. Ze brachten een verhaal over dat zich uitte in bewegingen en muziek.

Alex en Jacqueline streven ernaar de bekendheid van rolstoeldansen te vergroten. Dit is ze zeker gelukt deze avond. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat iedereen onder de indruk was van wat ze ons hebben laten zien.

Na de demonstraties was er ruimte voor vragen. Er zijn veel vragen gesteld waaronder de vraag of Alex Jacqueline de hele tijd mee moet slepen tijdens het dansen. Hierop werd geantwoord dat ze samen dansen en dat ze allebei  50% geven. Dit is moeilijk te begrijpen als je nooit danst met iemand die in een rolstoel zit en dat begrepen ze maar al te goed.

Iedereen kan rolstoeldansen

Om te laten zien dat iedereen kan rolstoeldansen, kregen we de kans om met Jaqueline de dansvloer op te gaan. Op deze manier ervaar je hoe ‘makkelijk’ het is om met iemand te dansen die in een rolstoel zit. Toen ik met Jaqueline op de dansvloer stond was ik verbaas, verbaasd over het feit dat ik dit ook gewoon kon, zonder het een enkele keer gedaan te hebben.

Waar een wil is, is een weg

Ik heb van deze avond geleerd dat wanneer er een wil is om iets te bereiken, er een weg is om er te komen. Iedereen kan dansen en het gaat er niet om dat je de beste bent. Het gaat erom dat je met elkaar bezig bent en dat je plezier hebt. Zo vertelden Alex en Jacqueline ons dat ze zelfs iemand die alleen maar in een bed kon liggen, het dansgevoel hebben kunnen laten ervaren. Dat is toch geweldig? Ook neem ik mee dat je niet alleen naar beperkingen moet kijken, maar ook naar mogelijkheden. Vaak kun je meer dan je denkt.

Hele fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.