Review: Rituals zonnebrand

Het is bijna zomer en de zon begint weer te schijnen. We kunnen weer gaan genieten van het mooie weer, maar het is wel belangrijk dat we ons in smeren! Daarom review ik vandaag de zonnebrand spray en crème van Rituals. Ik heb ze al uitgebreid voor jullie getest!

Rituals 20 Sun Protection Milky Spray €18,00 (200ml)

De Rituals 20 sun protection milky spray is een water resistant en hydraterende lotion spray. De spray is heel vloeibaar en smeert makkelijk uit. Na het uitsmeren blijft er een licht glanzend laagje achter, dat een mooi glowy effect geeft. De lotion wordt snel opgenomen door de huid en plakt niet. De spray biedt de huid bescherming tegen UVA- en UVB-straling en beschermt hierdoor ook tegen huidveroudering. Houdt er rekening mee dat water resistant niet waterpoof is, het houdt over het algemeen in dat de zonbescherming beschermt tot 40 minuten van continue blootstelling aan water.*

Rituals spray

Doordat de zonnebrand in spray vorm is kun je hem makkelijk aanbrengen, ook op plekken waar je wat minder goed bij kunt. Toch vraag ik liever hulp, maar dat is meer gemakzucht (liever lui dan moe, toch?). Wanneer je de zonnebrand verder van je lichaam af houdt tijdens het sprayen vernevelt hij echt. Dit doe ik zelf bijna niet, omdat ik dan het idee heb dat ik heel veel zonnebrand “weggooi”.
Ook mijn omgeving is helemaal weg van deze spray. Hij was binnen no-time op omdat iedereen hem wilde gebruiken. Persoonlijk vind ik de factor iets te laag, maar er is ook een spf 30 variant te koop. Deze ga ik zeker uitproberen.

 

Rituals 30 Sun Protection Face Cream €15,00 (30ml)


De Rituals 30 sun protection face cream is een hydraterende, water resistant crème die de huid bescherming biedt tegen UVA- en UVB-straling. Hierdoor beschermt de crème, net zoals de spray, tegen huidveroudering (je kunt niet vroeg genoeg beginnen toch ;)). De creme is, in tegenstelling tot de spray, lekker vol van structuur. Hij is goed uit te smeren en is, afgezien van een glanzend laagje, niet meer te zien omdat hij razendsnel wordt opgenomen door de huid (er is zelfs geen witte waas te zien). Als je niet van een glanzend laagje houdt kun je je gezicht altijd matteren met een poeder.

Rituals creme

De crème is prima te gebruiken als basis voor onder je make-up, gewoon zoals een normale dagcrème. In de crème die ik heb uitgetest zit spf 30, maar voor de liefhebber is er ook een crème met spf 50 verkrijgbaar. Voor mij is dit niet nodig.

De geur van beide zonnebeschermingsproducten is totaal niet te vergelijken met die van een Nivea, Granier of een ander merk. Het is een heerlijke, frisse, subtiele, zomerse geur die niet te overheersend is. Eerlijk gezegd had ik ook niet anders verwacht van Rituals.

 
Conclusie

Ik zal deze zonnebrand zeker nog een keer kopen. De prijs kwaliteit verhouding vind ik prima, bovendien betaal je tegenwoordig al gauw rond de €15,00 voor een zonebeschermingsproduct dus dan is voor mij de keuze makkelijk gemaakt.
+ Water resistant
+ Smeert makkelijk uit en trekt snel in
+ Zowel UVA als UVB bescherming
+ Heerlijke geur
+/- Glanzend laagje na het aanbrengen

Wat is jullie favoriete zonbescherming?

Liefs, Sylvia

*Photoprotection; Reena Rai, C.R. Srinivas. Department of dermatology, PSG hospitals, Peelamedu, Colmbatore, India. 21 oktober 2008.

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Comments
 • Dominique
  juni 9, 2016

  Leuke review!❤️

  • Sylvia Vorspaget
   juni 9, 2016

   Dankjewel!!

Previous
Wimperextensions: feiten, fabels en tips
Review: Rituals zonnebrand