Review: Moskinto pleister tegen jeuk

Een klein, vliegend wezen dat voor grote ongemakken kan zorgen. De mug. Ik heb er een hekel aan. Niets is zo vervelend als jeuk na een muggenbeet. Gelukkig zijn er een hoop producten die deze jeuk kunnen verlichten. Moskinto, een zoals de fabrikant zegt “intelligente” pleister, is een van deze producten. Vandaag vertel ik je er alles over.

Ontstaan muggenbult en jeuk

Muggen drinken bloed, dit doen ze door je te steken. Op het moment dat een mug je steekt spuit deze speeksel in je huid. Dit speeksel bevat antistollingsmiddel dat ervoor zorgt dat het bloed vloeibaar blijft, op deze manier kan de mug blijven drinken. Je lichaam reageert op de inbreng van dit speeksel door histamine aan te maken. Deze histamine veroorzaakt de muggenbult en de bijkomende jeuk.

Wist je dat… alleen de vrouwelijke muggen steken (of bijten)? Vrouwelijke muggen hebben namelijk eiwitten uit ons bloed nodig voor de ontwikkeling van hun eitjes. Mannelijke muggen hebben deze eiwitten niet nodig en hebben voldoende aan de nectar van bloemen.

Krabreflex

Je bent gestoken en hebt jeuk door de aangemaakte histamine, wat doe je dan? Krabben. Krabben is denk ik de meest karakteristieke reactie op jeuk. Het is een reflex, een vaak (maar niet altijd) onbewuste reactie om de jeuk door middel van licht pijnlijke prikkels op te heffen. Hoe het kan dat de licht pijnlijke prikkels de jeuk (tijdelijk) opheffen? Simpel, de de pijnprikkels remmen de geleiding van jeuk.

Krabben brengt naast (tijdelijke) verlichting van de jeuk ook risico’s met zich mee. Wanneer je een muggenbult open krabt kunnen er namelijk wondjes en/of infecties ontstaan. Het is dus beter om een andere manier te zoeken om de jeuk te verlichten. Dit is waar Moskinto om de hoek komt kijken.

Moskinto

Moskinto zegt een latexvrije, waterbestendige pleister te hebben ontwikkeld die jeuk na een muggenbeet vermindert. Hoe? De jeuk zou moeten afnemen omdat de pleister de druk op de muggenbult vermindert. Let’s try!

Zoek, en gij zult vinden…

Verklaar me voor gek, maar ik keek er naar uit om door een mug gestoken te worden. Puur omdat ik dan de pleisters kon gaan proberen. Je raadt het misschien al, geen mug te bekennen. MAAR, waar een wil is is een weg. Gisteren werd ik 3x gestoken door een mug. Nog nooit ben ik zo blij geweest met muggenbulten.

Moskinto pleister, de pleister tegen jeuk! Mooie aanvulling op DEET.

Gebruik

Toen ik jeuk voelde opkomen heb ik direct pleisters op de muggenbulten geplakt. Ik had het idee dat de jeuk snel afnam, maar of dit echt zo was vond ik moeilijk om te zeggen. Ik wist natuurlijk vooraf dat het aanbrengen van de pleisters verlichting zou moeten geven, dus wellicht zat de afname van de jeuk tussen mijn oren. Erg vond ik de afname van de jeuk in ieder geval niet. Mijn twijfel of het wel echt de pleisters waren die voor vermindering van de jeuk zorgden werd weggenomen toen ook mijn vriend na het aanbrengen van een Moskinto pleister op een muggenbult verlichting van de jeuk ervoer.

De verpakking van de pleisters is klein en handzaam. Hij neemt weinig plek in beslag, dit vind ik persoonlijk erg prettig. Ergens doet het doosje me denken aan de verpakking van de muntblaadjes die je vroeger op je tong kon laten smelten voor een frisse adem. Ken jij ze nog?

Wat ik fijn vind aan de pleisters is dat je na het aanbrengen niets meer hoeft te doen. Ze blijven 4-7 dagen zitten en zijn waterbestendig, je hebt er dus geen omkijken meer naar. Het is dat je ze kunt zien, maar anders zou je enorm snel vergeten dat je ze hebt opgeplakt. De pleisters zijn erg dun en glad waardoor je ze nauwelijks voelt zitten.

Al met al ben ik enthousiast over de pleisters. Ze gaan bij mij in ieder geval mee in mijn tas. Altijd handig!

Details

 • Een doosje bevat 24 pleisters en kost €6,75.
 • De pleisters worden verkocht bij diverse zelfstandige drogisterijen en webwinkels.
 • Het is een CE gemarkeerd medisch hulpmiddel. De CE markering geeft aan dat het product voldoet aan bepaalde wettelijke eisen.
 • De pleisters zijn gemaakt van polyester, polyurethaan en acryl kleefstof. Ze bevatten geen chemicaliën of hulpstoffen.
 • Latexvrij.
 • Waterbestendig.
 • De pleisters zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar.
 • Afmeting per pleister 27 mm x 20 mm.
Moskinto pleisters, de pleisters tegen jeuk!

Voorkomen is beter dan genezen

Je kunt beter voorkomen dat een mug je steekt. Doe je dit niet, dan moet je er later de gevolgen van inzien. Hoe je muggenbeten kunt voorkomen? Ik geef je 4 tips!

 1. Gebruik insectwerende middelen met DEET, deze beschermen tegen veel verschillende insecten (waaronder muggen). Let op: de beschermingsduur van het insectwerende middel hangt samen met de concentratie DEET in het product. Gebruik bij voorkeur een product met 23,8% DEET of meer, je bent dan gegarandeerd 5 uur beschermd. Producten met citronella in plaats van DEET beschermen je gedurende maximaal 20 minuten.
 2. Draag een lange broek en een T-shirt met lange mouwen tijdens de schemering en na zonsondergang.
 3. Blijf binnen tijdens de schemering en na zonsondergang.
 4. Slaap onder een (geïmpregneerde) klamboe. Een geïmpregneerde klamboe is behandeld met een bepaalde stof die insecten doodt. Een mug zal een landing op een geïmpregneerde klamboe dus niet overleven. Een gewone klamboe is niet met deze bepaalde stof behandeld.

Wat zijn jouw favoriete middelen om muggenbeten te voorkomen en/of jeuk na een muggenbeet te verminderen? Laat het me weten in de reacties! 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Uit huis? Op kamers? Het volledige stappenplan!
Review: Moskinto pleister tegen jeuk