Review: Juiz~sy kindersapje

Ontvangen – Een pakje Wicky, DubbelFris, een blikje cola; kinderen zijn dol op zoetigheid. Helaas zitten de meeste zoete producten vol met geur-, kleur- en/of smaakstoffen, suiker of conserveringsmiddelen. Niet echt gezond. Gelukkig is er tegenwoordig ook een gezond alternatief voor de kleintjes onder ons; JUIZ~SY. Een kindersapje dat heel veel groente en een klein beetje fruit bevat. Gezond en volgens Juiz~s ook nog eens lekker. Ik heb het, samen met de kinderen van mijn collega, getest! Benieuwd wat we er van vonden? Lees dan snel verder!

Wat is het?

JUIZ~SY is een koudgeperst sapje dat bestaat uit 70% groenten en 30% fruit, allemaal dagvers.  Het sapje is samen met kinderen gemaakt. Juizs heeft een workshop gegeven op een Haagse basisschool. Kinderen uit de onderbouw mochten groenten en fruit met elkaar mengen en dit vervolgens proeven. Het lekkerste recept is uitgegroeid tot het JUIZ~SY kindersapje.

Het ontwikkelde sapje bestaat uit wortel, rode biet, ananas, mandarijn en limoen. Omdat de ingrediënten allemaal koudgeperst zijn, blijven alle vitaminen, mineralen en enzymen behouden. Een gezond alternatief voor de ongezonde pakjes/blikjes drinken of een goede aanvulling op de dagelijkse vitamines die kinderen nodig hebben.

Verpakking

Van Juizs kreeg ik een pakketje met sapjes opgestuurd. In de grote doos die ik binnen kreeg zat een kleiner wit doosje gevuld met 10 bevroren flesjes sap. Op het witte doosje stond een draak (JUIZ~SY) die ingekleurd kon worden, leuk voor de kinderen. Daarnaast staat er informatie op het doosje over de ingrediënten, voedingswaarden, etc. Één flesje sap bevat 115 ml. De flesjes zijn erg stevig, ze zijn gemaakt van hard plastic. Ook op de flesjes staat de draak afgebeeld.

Smaak

Hartstikke leuk zo’n sapje, maar is het ook echt lekker? De kinderen van mijn collega (4 en 5,5 jaar) vonden van wel. Het sapje rook volgens hen naar aardbei en smaakte naar perzik en/of appel. Er werd zelfs geruzied over de laatste druppeltjes sap, dat zegt genoeg volgens mij.
Zelf heb ik het sapje natuurlijk ook geproefd. Wanneer je aan het sapje ruikt komt je een zoete geur tegemoet; een combinatie van bietjes, wortel en een beetje aardbei en framboos. Bij het proeven van het sapje komen de bietjes duidelijk naar voren, verder proef je ook de wortel en het zoete van de ananas. Het is een rare gewaarwording dat je dingen ruikt die niet in het sapje zitten. Desalniettemin; het sapje is erg lekker!

Feiten

– De flesjes bevatten 41,4 Kcal per flesje
– Het sapje bevat geen gluten en is lactose vrij
– De flesjes zijn per 10 (€24,95) of per 30 (€59,95) verkrijgbaar

Tip: houd de Facebook en Instagram pagina van Juiz~s in de gaten, ze hebben vaak leuke en aantrekkelijke acties. Daar houden wij Hollanders wel van toch? 😉

Conclusie

Ik vind het JUIZ~SY sapje een echte topper. Het is gezond en lekker, ook voor volwassenen. Ik heb het sapje zelf stiekem meegenomen naar school als tussendoortje. Wanneer je uitgaat van 30 flesjes betaal je €1,99 per flesje, dat is wel wat duurder dan een sixpack Wicky o.i.d., echter zijn de sapjes wel een stuk beter voor de gezondheid. Het draakje op de doos en op de flesjes maakt de verpakking aantrekkelijk voor kinderen. Kortom, ik vind het een leuk, lekker, goed en gezond initiatief van Juiz~s om een kindersapje te ontwikkelen, samen met kinderen.

Wat denk jij van het nieuwe sapje?

Liefs, Sylvia

Niet voor kinderen, wel van Juiz~s; detoxen. Ik heb zelf een 3-daagse detox gedaan. Mijn ervaring lees je hier.

 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Mom Talk: Jonge moeders