Review: Jose Eber Curling Iron

Tja, wat zal ik er van zeggen. Na 3 demonstraties in de Bijenkorf heb ik hem toch maar gekocht. Ik was verliefd. Een rib uit mijn lijf, maar het was het helemaal waard. Benieuwd waar ik het over heb? Lees dan gauw verder!

Krultang

Wie had dat gedacht, ik heb het over een krultang. Niet zomaar eentje, een krultang van maarliefst €130,-.

De krultang van Jose Eber is speciaal. Hij beschikt over “ionic technology” en “far infrared”, waardoor je haar gelijkmatig van binnen naar buiten wordt verhit. Binnen 2 tot 5 seconden heb je een prachtige krul in je haar welke de hele dag blijft zitten; dit alles zonder haarlak of stylingsproducten. Geloof het of niet, het werkt echt.

De tang kan zowel in Nederland als in de UK worden gebruikt, bij de tang zit namelijk standaard een UK adapter. Niet noodzakelijk, maar wel handig.

Gebruik

Ik vind de tang erg fijn en makkelijk in gebruik. Hij ligt lekker in de hand, is niet zwaar en wordt geleverd met een warmte werende handschoen. Door de speciale technologie hoef je de temperatuur niet in te stellen, deze in standaard 210 graden Celsius. Er is geen sensor die aangeeft wanneer de tang op temperatuur is, dat was wel handig geweest. Gelukkig kun je er vanuit gaan dat de tang na 5 minuten volledig opgewarmd is.

Met de tang heb je je haar super snel gekruld. Doordat ik per pluk maar ongeveer 3 seconden nodig heb is mijn haar binnen 30 minuten tip top in orde.

Resultaat

Na 30 minuten heb ik een volle bos spiraalvormige krullen. Daar waar ik normaal minstens een uur in de stoel zit/bezig ben. Ook na een nachtje slapen zitten de krullen er nog verrassend goed in, en dat zonder het gebruik van haarlak. Ik ben helemaal in mijn nopjes wanneer ik de tang (19mm) heb gebruikt!

Resultaat direct na het krullen en uitborstelen
Resultaat direct na het krullen en uitborstelen
Resultaat na een nacht slapen
Resultaat na een nacht slapen
Clipped Curler vs. Clipless Curler

Eigenlijk kun je de curling iron al geen tang noemen, het is namelijk geen tang, maar een staaf waar je je haar omheen wikkelt. Wanneer je je haar met een “clipped curler” krult, begin je met het verwarmen van het zwakste gedeelte van je haar: de haarpunten. Wanneer je een “clipless curler” gebruiks, begin je met het verwarmen van het gezondste gedeelte van je haar, de haaraanzet. Dit gedeelte van je haar kan doordat het gezond is veel meer hebben.

Conclusie

Ik ben fan. Eerlijk is eerlijk, de tang is duur, maar hij was het dubbel en dwars waard. Hij is makkelijk in gebruik en het resultaat mag er zijn, de krullen blijven verrassend lang zitten.

Ik zou bijna vergeten te vertellen dat je met de bon levenslange garantie hebt, dus mocht de tang het begeven; je krijgt gewoon een nieuwe. Dat noem ik nou nog eens top service.

Wat vind jij van de tang en het resultaat?

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 Comment
  • Aileen
    december 5, 2016

    Nou, ik snap het wel hoor. Je haar zit mooi en levenslange garantie is toch ook wel heel fijn.

Previous
Alle ins en outs over Tony’s Chocolonely 2015/2016
Review: Jose Eber Curling Iron