Review: Beauty Glove, make-up verwijderen met water?!

Je make-up moeiteloos verwijderen zonder make-up remover. Klinkt goed, vind je niet? Door 7EWA’s werd ik benaderd om het uit te proberen. Ik kreeg een reinigings-handschoen, ook wel de Beauty Glove genoemd, thuisgestuurd die mijn make-up met alleen wat water zou moeten kunnen verwijderen, ook waterproof make-up. Kom maar op.

De handschoen

De handschoen bestaat uit twee kanten: een microvezels zijde welke bedoeld is voor het verwijderen van al je make-up, en een zilveren-vezel zijde welke bedoeld is om de huid te exfoliëren.

Het formaat van de handschoen is goed. Het is een handzaam model. De stof voelt soepel aan en er passen vier vingers in de handschoen. Precies goed.

Gebruik en resultaat

Om de handschoen te kunnen gebruiken dien je hem eerst nat te maken, het liefst met warm water. Wanneer je dit hebt gedaan kun je beginnen met het verwijderen van je make-up. Het enige wat je zou moeten doen is met de microvezel-kant over je ogen wrijven. Vol verbazing heb ik in de spiegel gekeken, want met iedere wrijvende beweging verdween er meer make-up. Door het zachte materiaal heb ik geen last gehad van irritaties.

Het exfoliëren van de huid werkt eigenlijk hetzelfde. Je wrijft je met de natte zilveren-vezel zijde over je gezicht. Om eerlijk te zijn merkte ik er niks van. Ik voelde geen verschil en zag ook niks aan mijn huid. Een leuke toevoeging dus, maar naar mijn mening niet echt nuttig.

Wat ik erg handig vind aan de handschoen is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Omdat de handschoen heel compact is, neemt hij (bijna) geen ruimte in beslag. Daarnaast scheelt het ook nog eens in gewicht. Geen watjes, geen make-up remover, geen gedoe, love it! Make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon, en nog makkelijk ook.

Onderhoud

Hartstikke leuk, zo’n handschoen, maar hoe maak je hem nou eigenlijk schoon? Heel simpel. Je kunt de handschoen reinigen met water en een klein beetje zeep, maar je kunt de handschoen ook op 40 graden wassen in de wasmachine.

Kosten

De beauty glove kost €29,90,- en is verkrijgbaar via http://www.7ewas.nl/.

Wanneer je de beauty glove dagelijks gebruikt, gaat hij ongeveer 6 maanden mee. Gebruik je hem minder, dan kun je de handschoen vanzelfsprekend langer gebruiken.

Conclusie

Ik vind de Beauty Glove erg handig. Je hebt niks meer nodig, afgezien van water. Ideaal voor thuis, maar ook voor op reis. De exfoliërende zijde van de handschoen is naar mijn mening overbodig.

De Beauty Glove is prijzig, maar als je uitgaat van een flesje make-up remover (Nivea) per maand (€6,09,-) dan ben je aan het einde van de streep ongeveer evenveel kwijt voor de Beauty Glove. Wanneer je 6 flesjes Nivea Double Effect Oogmake-Up Remover koopt ben je namelijk €36,54,- kwijt.

Zou ik mijn make-up remover definitief inruilen voor een Beauty Glove? Nee, ik denk het niet. De Beauty Glove gaat voorlopig in mijn toilettas zodat ik hem altijd mee kan nemen en de normale make-up remover blijft op de badkamer.

Wat zou jij doen?

Liefs, Sylvia

 

 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Comments
 • Marlies
  november 18, 2016

  Hé klinkt handig! En het is ook heel wat milieuvriendelijker 🙂
  Ik ga er eens naar kijken als ik ‘m zie liggen!

  • Sylvia Vorspaget
   november 18, 2016

   Ja het is absoluut handig! Het milieuvriendelijke aspect is inderdaad ook een pluspunt, daar had ik eigenlijk nog niet eens zo over na gedacht!

 • kim
  november 18, 2016

  Hoeveel keer kan je hem dan gebruiken voor je hem in de wasmachine doet? Erg praktisch is hij toch niet als je hem telkens opnieuw moet wassen. Lijkt me inderdaad wel een meerwaarde voor mee te nemen op reis. Maar voor dagdagelijks gebruik opteer ik precies toch voor de gemakzuchtige oplossing.

  • Sylvia Vorspaget
   november 18, 2016

   Na gebruik kun je hem gewoon uitspoelen met water en een beetje zeep. Ik zou hem zelf wekelijks een keertje mee wassen in de wasmachine, maar dat is denk ik persoonsafhankelijk. Ik snap je voorkeur wel! Voor vakantie of in de tas is het een super aanvulling.

Previous
Allthemusthaves voor op je verlanglijstje!
Review: Beauty Glove, make-up verwijderen met water?!