Review: hannah Cleansing Oil

Hé, jij daar, ja jij! Je hebt vast al goede voornemens gemaakt, maar vergeet je je huid niet? Nu is het het juiste moment om met een goede skincare routine te starten. Er zijn natuurlijk heel veel mooie merken op de markt, maar welke kies je dan? Om je een beetje op weg te helpen review ik vandaag de Cleansing Oil van hannah. 

Een goede reiniging is de basis van je skincare routine. Zoals jullie weten ben ik laatst flink onder handen genomen bij hannah, hoe dat was lees je hier. Ondertussen ben ik nog een keer terug geweest. Ik kreeg wederom weer een persoonlijk aangepast productenpakket mee naar huis, mijn huid had namelijk een aantal andere dingen nodig dan de vorige keer. Wat een verwennerij. Mag ik even delen hoe dankbaar ik ben voor de kansen die ik krijg?

Oke, verder waar ik gebleven was. Ik ben nu een geruime tijd bezig met de producten van hannah (3 maanden), ik denk dat ik ondertussen wel kan zeggen hoe ik het gebruik van de producten ervaar, beginnend met de Cleansing Oil.

Cleansing Oil

Voor het reinigen van mijn huid kreeg ik de Cleansing Oil mee. Sinds ik deze reinigingsolie gebruik wil ik niet meer anders. Het reinigen van je huid met een olie is misschien even raar als je dat niet gewend bent, maar eerlijk is eerlijk. Ik vind het veel fijner.

Hannah zegt zelf het volgende over de Cleansing Oil:

 • Hydrofiele samenstelling*
 • Intensieve reiniging
 • Respecteert de natuurlijke pH-waarde van de huid**
 • Weldadig gevoel op de huid
 • Droogt de huid niet uit
 • Ook geschikt als oogmake-up reiniger
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Allergeenvrij

* De olie van hannah is hydrofiel. Een hydrofiele olie kan waterdeeltjes aan zich binden waardoor hij vermengbaar is met water. Een hydrofiele olie, waaronder die van hannah, is in staat om vet en vuil op te nemen.

**De olie van hannah respecteert de natuurlijke pH-waarde van de huid. Een normale huid is van nature een beetje zuur en heeft een pH waarde van ongeveer 5,2. De zure beschermlaag van de huid geeft bescherming tegen ziektekiemen (bacteriële remmende werking) en invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld zonnestraling. Deze beschermlaag wil je dus eigenlijk niet aantasten.  Daarom is het goed dat de Cleansing Oil deze laag “respecteert”.

Gebruik

De olie van hannah is zo goed als geurloos, zacht voor de huid en hij laat verassend genoeg geen vette laag achter. Daarnaast is hij ook nog eens zuinig in gebruik. Met een flesje van 50ml (€32.00) doe ik ongeveer 2 maanden, uitgaande van dagelijks (1 á 2 keer) gebruik. Het is niet goedkoop, maar hé; een goede reiniging is het halve werk.

Het flesje is van glas en beschikt over een handig pompje. Aan 2 á 3 pompjes heb je ruim voldoende om je hele gezicht (inclusief ogen) mee te reinigen. Ik durf het flesje zonder zorgen in mijn tas te doen. De verpakking lekt niet en kan tegen een stootje. Ik spreek uit ervaring, want mijn flesje is al zo’n drie keer op onze tegelvloer in de badkamer gevallen…

Met droge handen verdeel ik 2 á 3 pompjes olie over mijn gezicht. Daarna maak ik mijn handen een beetje nat. Ik breng het water met roterende bewegingen aan op mijn gezicht. De olie en water vermengen zich op deze manier met elkaar en er onstaat een melkachtige oplossing die je makkelijk met een washand/compressdoek af kunt halen.

Clear

De Cleansing Oil is onderdeel van de “Clear” lijn. Dit is een lijn die helemaal op basis is van plantaardige werkstoffen, zonder synthetische toevoegingen. Om te kijken wat er allemaal in de reinigingsolie zit heb ik de ingrediënten voor jullie opgezocht en gekeken wat de werking van deze ingrediënten is.

“Glycine Soja Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyglyceryl-4 Oleate, Decyl Oleate, Polyglyceryl-10 Laurate, Sorbitan Laurate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil”

 • Glycine Soja Oil: huidverzorger, verzachtend middel (houdt de huid in goede conditie en maakt de huid zacht en glad)
 • Caprylic/Capric Triglyceride: oplosmiddel, verzachtend middel (lost andere stoffen op en maakt de huid zacht en glad)
 • Polyglyceryl-4 Oleate: emulgator (bevordert de vorming van stabiele mengsels van niet-mengbare vloeistoffen door de grensvlakspanning te veranderen)
 • Decyl Oleate: verzachtend middel (maakt de huid zacht en glad)
 • Polyglyceryl-10 Laurate: emulgator (bevordert de vorming van stabiele mengsels van niet-mengbare vloeistoffen door de grensvlakspanning te veranderen)
 • Sorbitan Laurate: emulgator (bevordert de vorming van stabiele mengsels van niet-mengbare vloeistoffen door de grensvlakspanning te veranderen)
 • Tocopherol: antioxidant, huidverzorger (remt door zuurstof bevorderde reacties en voorkomt zo oxidatie en ranzigheid en het houd de huid in een goede conditie)
 • Helianthus Annuus Seed Oil: huidverzorger, maskeermiddel, verzachtend middel (het houd de huid in goede conditie, vermindert de geur of smaak van het product of neemt deze weg en het maakt de huid zacht en glad)

Als ik zo naar de ingrediënten en hun werking kijk ben ik zeker niet ontevreden, ik wordt er eigenlijk wel blij van. Ik zie ging schrikbarende dingen. Ook op dit vlak is de Cleansing Oil geodgekeurd. Wat vinden jullie?

Conclusie

Ik ben helemaal blij met de reinigingsolie van hannah. Ik kan eigenlijk geen enkel minpunt opnoemen. Oké, eentje dan; de prijs. Maar, eerlijk is eerlijk: de prijs-kwaliteit verhouding is wel goed. Je kunt de Cleansing Oil hier bestellen.

Wat vinden jullie van de reinigingsolie? Vinden jullie het prettig dat ik alle ingrediënten heb opgezocht en uitgewerkt? Let me know in the comments!

Liefs Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
3 minuten lang, -110 °C… Durf jij het aan?!
Review: hannah Cleansing Oil