Review: hannah Active Lotion

Ondertussen weten jullie wel dat ik dol ben op de producten van hannah. De laatste keer schreef ik een review over de Cleansing Oil, een fijne reiniger die ik de afgelopen maanden dagelijks heb gebruikt. Na het reinigen met de Cleansing Oil gebruik ik altijd de hannah Active Lotion. Vandaag vertel ik jullie alles over dit product!

Active lotion

De Active Lotion is een product dat de huid wat verdunt. Daarnaast reinigt het product intensief en stimuleert het de huid doorbloeding. Voor mij is de Active Lotion een aanvulling op mijn dagelijkse reiniging.

Hannah zegt zelf het volgende over de Active Lotion:

 • Peelend
 • Stimulerend
 • Zuiverend
 • Intensieve reiniging
 • Doorbloedingsverhogend
 • Ontvettend
 • Bevordert het huidabsorbtievermogen
 • Ondersteunend op het bindweefsel
Gebruik

Ik breng +/- 3 pompjes Active Lotion aan op een schoon droog watje. Met dit watje wrijf ik over mijn huid, dit doe ik met wat lichte druk. Nadat ik mijn gezicht helemaal heb gehad kijk ik op het watje, wanneer deze nog een mooie blauwe kleur heeft van de lotion weet ik dat klaar ben. Is het watje echter een beetje licht geel/bruin van het vuil dat nog van mijn huid afkomt, dan herhaal ik het hele proces van de lotion nog een keer. Ik ervaar het gebruik van de Active Lotion als verfrissend. De Lotion geeft een licht prikkelend nagevoel, maar dit trekt snel weer weg.

Om te kijken wat er allemaal in de Active Lotion zit heb ik de ingrediënten voor jullie opgezocht en gekeken wat de werking van deze ingrediënten is.

“Aqua, Alcohol Denat, Glycerin, Menthol, Glycolic Acid, Camphor, Salicylic Acid, Sodium Hydroxide, CI 42090”

 • Aqua: oplosmiddel (lost andere stoffen op)
 • Alcohol Denat.: oplosmiddel (lost andere stoffen op)
 • Glycerin: denaturant, oplosmiddel, vochtvasthoudende stof (maakt cosmetica ongeschikt voor menselijke consumptie, lost andere stoffen op en houdt vocht vast)
 • Menthol: denaturant, maskeermiddel, verfrisser, verzachten (maakt cosmetica ongeschikt voor menselijke consumptie, vermindert de geur of smaak van het product of neemt deze weg, geeft de huid een aangename frisheid en het maakt de huid zacht en glad)
 • Glycolic Acid: buffer (stabiliseert de pH van cosmetica)
 • Camphor: denaturant, weekmaker (maakt cosmetica ongeschikt voor menselijke consumptie en maakt een andere stof, die anders niet gemakkelijk vervormd, uitgespreid of gekneed kan worden, zacht en soepel)
 • Salicylic Acid: conserveermiddel, keratolyse (voorkomt primair de ontwikkeling van micro-organismen in cosmetica en helpt de dode cellen van de hoornlaag te verwijderen)
 • Sodium Hydroxide: buffer, denaturant (stabiliseert de pH van cosmetica en maakt cosmetica ongeschikt voor menselijke consumptie)
 • CL 42090: cosmetische kleurstof (kleurt cosmetische producten en/of de huid en/of de aanhangsels daarvan. Deze kleurstof staat op de positieve lijst van kleurstoffen)
Kleurstof?!

Als ik naar de ingrediënten kijk zet ik alleen mijn vraagtekens bij de stof CL42090 (blauwe kleurstof). Waarom zit er kleurstof in een lotion? Heeft deze kleurstof een echte toegevoegde waarde?

Om antwoord te krijgen op mijn vraag heb ik even met het hannah hoofdkantoor gebeld voor wat uitleg.

De blauwe kleurstof zorgt vooral voor gebruiksgemak. Glycolzuur en salicylzuur zijn zuren, deze zuren zorgen voor een exfoliatie van de huid. Dit houd in dat ze dode huidcellen verwijderen, letterlijk betekent exfoliëren dan ook afschilferen. Het is dus van belang dat je weet hoe je het product moet gebruiken en in welke hoeveelheid, advies inwinnen voordat je dit product gaat gebruiken is dan ook aan te raden. De blauwe kleurstof zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de hoeveelheid die je gebruikt.

Conclusie

Voor mij is de Active Lotion een echte toevoeging, het zorgt ervoor dat mijn huid langer in optimale conditie blijft nadat ik een intensieve behandeling heb gehad. Onzuiverheden komen minder snel/niet terug door de exfoliërende werking. Daar word ik blij van! De lotion is makkelijk en zuinig in gebruik. Je betaalt €28,00,- voor 50 ml. Ik heb zelf 3 maanden gebruik kunnen maken van het flesje, dat komt dus uit op €9,33 per maand. Valt wel mee toch?

Gebruik jij exfoliërende producten?

Liefs Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Comments
 • Come-Moda
  maart 28, 2017

  Lijkt me erg fijn!

  • Sylvia Vorspaget
   april 19, 2017

   Ja ik ervaar het gebruik als zeer prettig!

Previous
Recept: gekruide gehaktballen