Review: Gezond en Bewust Eten

Ontvangen – HelloFresh, de Allerhande Box; ik denk dat de meeste mensen het principe van een maaltijdbox wel kennen. Erg uniek is het ook niet meer, tenminste, dat dacht ik. Totdat ik Mark Heerkes van “Gezond en Bewust Eten” tegen kwam op Facebook.  Samen met lokale leveranciers stelt hij iedere week een maaltijdbox samen.  Geen massaproducten, maar gewoon ambachtelijk verkregen voedingsmiddelen. I like that.

Toen ik Mark benaderde was hij gelijk enthousiast! Ik mocht een maaltijdbox voor 2 personen uit proberen om te reviewen. Leuk, leuk leuk! Ik sprong een gat in de lucht. Mijn liefde voor eten en dingen uitproberen zou goed van pas gaan komen. Ik mailde mijn adres gegevens naar Mark en een week later stond hij bij ons aan de deur om de box, eigenlijk is het een kistje, af te leveren. Wat ik niet had verwacht is dat Mark zelf aan de deur zou staan, maar hij bezorgt alles zelf. Super tof.

Iets minder enthousiast was ik toen ik de recepten voor de eerste keer zag. Vreemde recepten en ingrediënten die nou niet echt hoog op mijn favorietenlijstje staan (champignons, brie, etc.). MAAR, wie een goede review wil schrijven zal het toch uit moeten proberen, vind je niet?

Wat stond er op het menu?

– Bietenstampot met kabeljauw
– Paella met kip, garnalen en chorizo
– Hartige taart met brie en walnoot

Dag 1: Bietenstampot met kabeljauw

Vol goede moed stond ik met mijn vriend in de keuken. Het meest veilige recept als eerste. Alhoewel, kabeljauw met bieten, die combinatie heb ik nog nooit eerder voorbij horen komen. Tijdens het koken kwamen we er al snel achter dat we een rasp en een stamper nodig hadden. Laten we deze nou net niet in huis hebben. Met een beetje creativiteit, een mes en een staafmixer, kom je toch een heel eind! Het koken verliep goed, want op het recept stond stap voor stap beschreven wat we moesten doen. Na een kleine 30 minuten stond het eten op tafel. Maar dan, smaakt het ook? Verassend genoeg was dit een heerlijke combinatie. Een frisse, lekkere maaltijd die anders is dan normaal. Dit recept gaan we zeker nog een keer maken! Er was genoeg voor 2 personen, maar mijn vriend had graag nog een keer opgeschept… helaas pindakaas!

Dag 2: Paella met kip, garnalen en chorizo

gezond-en-bewust-eten-1Vandaag stond er paella op het menu. Dat had ik al eens eerder gehad, alleen dan zonder chorizo. Dat belooft veel goeds.  Dit maal geen tekort aan keukengerei. Het koken gaat super snel omdat alles al in de goede hoeveelheden is aangeleverd, het enige wat we moesten doen was het snijden van de ingrediënten. Binnen 20 minuten was de paella klaar. Het geheel, de samenhang van het gerecht was heel lekker. De chorizo voegde echt iets toe, een bepaalde smaak die het gerecht perfect afmaakte. Het recept was van de drie gerechten wel het minst sensationeel, maar ook dit gerecht is een blijvertje voor ons receptenboek. De hoeveelheid was perfect. Mijn vriend kon een tweede keer opscheppen en ik had voldoende aan één portie.

Dag 3: Hartige taart met brie en walnoot

Dit was het gerecht waar ik het meeste tegenop zag. Brie en champignons, de twee dingen die ik normaal echt niet lust moesten in de hartige taart worden verwerkt. Ook dit gerecht was makkelijk te maken. Eerlijk is eerlijk, toen de taart uiteindelijk uit de over kwam, kwam me een heerlijke geur tegemoet. Mijn vriend en ik waren het er beiden mee eens dat de taart goed te eten was. Mijn vriend vond hem zelfs heerlijk! En met geluk voor hem: er was zoveel over dat hij er nog een dag van heeft kunnen eten. De hartige taart vulde goed en de tijm en rosemarijn zorgde ervoor dat de taart een kruidige smaak had. De zure room zorgde voor wat frisheid en de spekjes voor een zoutje. Mijn vriend noemde het een ware smaaksenstatie. Zoals net al gezegd: ik vond de taart goed te eten, maar het was niet mijn favoriete gerecht. De brie kwam voor mij net nog iets te veel naar voren. De champignons heb ik echter helemaal niet geproefd! Zo zie je maar weer: wie niet waagt, wie niet weet (wint).

Het concept

“Gezond en Bewust Eten” zorgt wekelijks voor  2 of 3 verschillende recepten en de daarbij horende ingrediënten. De ingrediënten komen uitsluitend van leveranciers uit de omgeving Eindhoven. Er wordt gestreefd naar een box met zoveel mogelijk verse ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen of E-numemrs.

Voor de recepten wordt er gebruik gemaakt van seizoensgroenten en verse (wisselende) ingrediënten. Geen asperges in de winter dus ;).  “Gezond en Bewust Eten” staat voor (h)eerlijk, lekker, lokaal en echt vers!.

Maar hoe vers is echt vers? De ingrediënten worden geportioneerd en verpakt op de dag van bezorging. We kregen bijvoorbeeld een vers eitje dat de vorige dag gelegd was. Verser kan bijna niet, toch?

Er wordt heel veel aandacht besteed aan de herkomst van de ingrediënten en dierenwelzijn. Daarnaast wordt al het verpakkingsmateriaal gescheiden, dit afval bieden ze aan bij de Gemeente Eindhoven voor hergebruik. Hoe tof is dat?

Good to know
Wat zit er in de box?

Natuurlijk zitten de benodigde ingrediënten in de box. Naast de ingrediënten krijg je een aantal A4’tjes bij de box. Op deze A4’tjes staan de recepten, maar er zit ook een A4’tje bij waarop staat welke producten er precies in de box zitten. Erg handig is dat erbij wordt vermeld welke producten in de koelkast moeten en welke niet.

Waar wordt de box bezorgd?

De box wordt in Eindhoven/Helmond en ten zuidoosten van Eindhoven in plaatsen als Hoensbroek, Heerlen, Mierlo, Waalre, Aalst, Nuenen, Veldhoven, Best, Valkenswaard, Heeze, Maarheeze, Budel en Geldrop bezorgd.

Zit je vast aan een abonnement?

Dit vind ik zelf een heel erg belangrijke vraag, ik zit zelf namelijk niet graag ergens aan vast. Dan heb je toch een bepaalde verplichting.

Gezond en Bewust Eten heeft GEEN abonnement. Het is wel mogelijk om vast te zetten dat je wekelijks een box wilt hebben. Mark vertelde me dat een klanten zijn die graag een appje willen ontvangen als reminder. Zo kunnen ze kijken of de box de komende week in de planning past. Er zijn ook klanten die standaard 1 keer in de maand een box hebben. Kortom, een flexibel concept zonder verplichtingen. Je kunt alle kanten op. Super fijn!

Levering?

Er zijn verschillende levermomenten; voor de levering van di-wo moet je de vrijdag voorafgaand bestellen. Voor de levering van do-za kun je tot en met dinsdag bestellen.

Prijs?

Prijzen variëren van €19,50 (1 persoon) tot €103.50 (6 personen)

Conclusie

gezond-en-bewust-etenWij hebben genoten van de maaltijdbox. Ideaal dat we geen boodschappen hoefden te doen. Oké, grapje, we hebben natuurlijk wel boodschappen gedaan. Ook wij moeten gewoon ontbijten en houden van een toetje, maar het scheelt enorm dat je zelf niet hoeft te bedenken wat je in de avond gaat eten. Bovendien worden alle ingrediënten in de goede hoeveelheden aangeleverd. Je hoeft dus niks af te wegen. Wat ik leuk vind is dat de gerechten gevarieerd zijn. Zoals ze zelf als zeggen op de website: “Smaken die niet bij elkaar lijken te passen maar als een puzzel in elkaar vallen op je bord”. Eerst was ik sceptisch over de gerechten, maar achteraf ben ik heel blij dat ik ze heb geproefd. Ik zou zeker nog een keer voor een maaltijdbox gaan van “Gezond en Bewust Eten”!  Niet wekelijks, want eerlijk is eerlijk; ik blijf een arme student.

Zou jij bij Gezond en Bewust Eten bestellen? Laat het weten in de reacties!

Liefs, Sylvia

Je vindt de website van Gezond en Bewust eten hier.

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Comments
 • Marjo Vorspaget
  november 19, 2016

  Tof verhaal over de maaltijdbox. Ook het concept van de leverancier spreekt me aan. Dank hè wel voor jouw inspirerende berichtje.

  • Sylvia Vorspaget
   november 19, 2016

   Graag gedaan! Ik zou het zeker eens uitproberen als de nieuwe keuken af is! Echte aanrader.

Previous
Mom Talk: Jong moeder worden door het oog van een hulpverlener