Review: Beyond//Ballet (incl. Barretastic Sunday)

Beyond//Ballet; een nieuwe soort workout die je zeker een keer uitgeprobeerd moet hebben. Spierpijn gegarandeerd. No pain, no gain zeggen ze wel eens. Waarom je het moet uitproberen? Dat vertel ik je in dit artikel.  

Beyond//Ballet, wat is het?

Beyond//Ballet is een nieuwe soort workout die diverse basis technieken van klassiek ballet, gericht op kracht, balans en souplesse, combineert met krachtrepetitie oefeningen uit pilates en ontspanning- en lichaamsbeheersingsoefeningen uit yoga.

Het is een 3-in-1 full-body workout die gericht is op het opbouwen van een goede houding, kracht, flexibiliteit en balans. Dit alles op een voor iedereen toegankelijke en elegante wijze (ervaring met klassiek ballet, pilates of yoga is dus niet nodig). Odile, de eigenaresse van Beyond//Ballet, wil ervoor zorgen dat je je sterk en goed gaat voelen in je eigen lichaam en trust me, you will.

Reguliere lessen

De Beyond//Ballet lessen worden gegeven op maandagavond, woensdagavond en vrijdagochtend. Dit zijn de reguliere lessen. Tijdens deze lessen ga je doelgericht aan alle spiergroepen werken. Dit doe je aan de barre, staand of zittend/liggend op een matje. Verder wordt er tijdens de lessen gebruik gemaakt van diverse attributen zoals gewichten, weerstandbanden en kleine fitnessballen.

Wat ik enorm leuk vind is de diversiteit in oefeningen die wordt gecreëerd door de mix van klassiek ballet, pilates, yoga en de daarbij horende attributen.  De lessen zijn dynamisch en uitdagend voor iedereen. Voor iemand die geen enkele ballet, pilates of yoga ervaring heeft is het op een juiste manier uitvoeren van de oefeningen in het begin al voldoende. Je zult dan al voelen dat het echt wat met je lichaam doet. Wanneer je wat meer ervaring hebt (opgebouwd) en net wat meer uit de oefeningen wilt halen, kun je je op meer dingen gaan focussen tijdens het uitvoeren van de oefeningen waardoor deze al gauw een stuk uitdagender worden. Welke dingen dit zijn legt Odile tijdens de lessen uit.

Ook met een blessure is het mogelijk om deel te nemen aan de lessen. Odile vraagt voor de start van elke les of er iemand last heeft van een blessure. Dit vind ik echt top, want vaak wordt dit door sportdocenten vergeten óf het wordt gezien als eigen verantwoordelijkheid van de sporter. Mocht er sprake zijn van een blessure dan bespreekt ze persoonlijk met je wat je anders/niet moet doen. Door haar afgeronde opleiding als dansdocente en uitvoerend danseres heeft ze enorm veel kennis en kan ze je goed helpen.

Beyond Ballet Barre Workout Barretatstic Sunday
Vision88 – fotograaf | www.vision88.nl
Barretastic Sunday

Barretastic Sunday is een evenement dat eens in de 2 maanden georganiseerd wordt. Tijdens dit evenement worden er verschillende (2) Beyond//Ballet workshops gegeven, elk met een eigen thema.

De eerste Barretastic Sunday vond plaats op 14 januari en ik was erbij om de workshops te volgen.

Workshop 1: FIT AND HAPPY barre class
De eerste workshop was een reguliere Beyond//Ballet les; een enorm pittige les. Na een uur was ik echt afgepeigerd. Gelukkig stond er na de workout voor iedere deelnemer een stuk bananenbrood (heerlijk!!) en een shot van groene appel, peer, komkommer en kiwi van The Happiness Kitchen klaar.

Ik denk dat iedere deelnemer hier wel aan toe was. Mij gaf het net de boost die ik nodig had om er weer tegenaan te kunnen. Na een pauze van een half uur was het tijd voor de tweede workshop.

Workshop 2: GET FIT WITH FRIENDS duo barre class
De tweede workshop was, in tegenstelling tot de eerste workshop, een duo workshop. Super tof! Samen met een vriendin deed ik hieraan mee. Er was een leuke combinatie gemaakt van individuele- en duo-oefeningen. Ik was enorm benieuwd of ik deze les vol zou houden omdat de eerste workshop veel energie en kracht had gekost. Dit viel enorm mee. De les was in een mum van tijd voorbij. We hebben enorm veel gelachen en samen sleep je elkaar door de oefeningen heen, je hebt de tijd niet eens in de gaten. Ook na deze workout stond er weer wat te eten en drinken klaar! Goed geregeld allemaal.

Locatie en kosten

De Barretastic Sunday evenementen en de reguliere lessen vinden plaats op het CKE Eindhoven (Pastoor Petersstraat 180, 5612 LW Eindhoven). Een super nette locatie met een heleboel faciliteiten die goed met auto, fiets en OV te bereiken is. Houd er rekening mee dat parkeren rondom het CKE betaald is.

Een losse les kost €14,- en een strippenkaart voor 10 lessen kost €110,-. Wat ik ideaal vind aan deze strippenkaart is dat je zelf kunt bepalen wanneer je deelneemt aan een les. Mis je een keer een les, dan kost het je dus niets. Deelname aan het Barretastic Sunday evenement kost €12,50 per workshop (inclusief gezonde snack).

Conclusie

Tof, leuk, uitdagend, gevarieerd, pittig en intensief zijn woorden die in me opkomen als ik terug denk aan de Beyond//Ballet workouts die ik heb mogen volgen. Odile is een leuke docente die vol enthousiasme haar lessen geeft. Ze weet goed te motiveren en heeft enorm veel kennis.

Na de verschillende workouts heb ik wat spierpijn gehad. Niet ernstig, maar ik voelde wel dat ik wat gedaan de dag ervoor. Verder was ik helemaal fit en vol energie, een prettig en voldaan gevoel waar ik toch wel twee dagen op heb kunnen teren. Heerlijk!

Ik kan het iedereen aanraden om een keer een proefles te gaan doen of om deel te nemen aan het Barretastic Sunday evenement. Ik ben in ieder geval om.

Het volgende Barretastic Sunday evenement vindt plaats op 18-03-2018. Kaartjes kun je hier reserveren. Wees snel, want op=op! Zie ik je daar?

Liefs Sylvia

Beyond Ballet Barre Workout Barretatstic Sunday
Vision88 – fotograaf | www.vision88.nl
Beyond Ballet Barre Workout Barretatstic Sunday
Vision88 – fotograaf | www.vision88.nl

 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Stedentrip Dublin, Ierland
Review: Beyond//Ballet (incl. Barretastic Sunday)