Review: Allure Kristalpad

Snel en pijnloos ontharen, een zachte huid en een betere doorbloeding. Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Ik heb het getest!

Een hele tijd geleden heb ik kennis gemaakt met de Allure Kristalpad op de beautybeurs. Sinds dat moment heb ik getwijfeld om hem aan te schaffen. Doordat ik steeds meer mensen, zowel positief als negatief, over de Kristalpad hoorde besloot ik toch om hem zelf uit te gaan proberen. Ik bestelde de startersset met korting voor €24,95 op www.kristalpad.com.

De Kristalpad is een soort handschoen met een zelfklevende pad erop, waarmee je met ronddraaiende bewegingen ongewenst haar en dode huidcellen snel en pijnloos kunt verwijderen. De pad op de handschoen bevat microscopisch kleine bergkristallen. Op de website wordt gezegd dat het de meest hardnekkige haren tot aan de wortel verwijderd.

“Het resultaat is na elke behandeling direct zichtbaar: een gladde, gezonde en zijdezachte huid.” – kristalpad

Eerste indruk

Ik heb de Allure Kristalpad starterset op zaterdag besteld en op dinsdag had ik hem binnen. Het pakketje zat in een klein wit doosje dat precies door de brievenbus paste. Ideaal dus, want je hoeft er niet voor thuis te blijven.

De inhoud van de starterkit:Kristalpad 1
– 1 grote handschoen
– 1 kleine handschoen
– 4 grote pads
– 4 kleine pads
– gebruiksaanwijzing

De inhoud van de startersset zit bij elkaar in een etui dat er naar mijn mening een beetje goedkoop uitziet. Voordat je begint moet je zelf een pad, die voelt als een ultra zacht schuurpapiertje, op de handschoen plaatsen. Dit gaat erg gemakkelijk en snel.

De handschoen ligt prima in de hand. Niet te groot of te klein en qua stroefheid precies goed. Het proberen kan beginnen!

Benen

Om te kijken of de kristalpad werkte ben ik begonnen met het ontharen van mijn benen. 5 snelle ronddraaiende bewegingen naar links en 5 naar rechts, net zolang totdat de haren zijn verdwenen. Zoals op de verpakking al stond beschreven, was het ontharen pijnloos en mijn huid voelde zijdezacht aan. Ik ben iets meer dan een half uur bezig geweest met beide benen. Ik heb redelijk dik en stug haar dus ik denk dat het daarom misschien wat lang duurde. De pad zou vaker te gebruiken zijn door hem na gebruik af te spoelen met water, maar na het ontharen van beide benen was de pad alweer toe aan vervanging.

Armen, oksels en bikinilijn

Omdat ik zo enthousiast was over het ontharen van mijn benen, wilde ik anderen laten zien hoe ideaal de kristalpad was. Ik deed een stukje voor op mijn armen en net zoals op mijn benen was het resultaat geweldig, totdat ik de rest van mijn arm ging ontharen. Toen ik klaar was met het ontharen van mijn armen werden mijn armen rood en ontstond er een branderig gevoel te vergelijken met het gevoel van een schaafwond. Ook bij mijn oksels en bikinilijn raakte mijn huid snel geïrriteerd en ontstond hetzelfde gevoel als bij mijn armen. Dit gevoel heeft samen met jeuk ruim 2,5 dag aangehouden.

Teruggroeien

Allure beschrijft op hun website dat door de draaibewegingen de haarzakjes maximaal worden geopend wat ervoor zou zorgen dat er een veel diepere ontharing plaatsvindt dan bij scheren. Helaas viel dit erg tegen. De dag na het ontharen waren mijn haren alweer voelbaar, net zoals wanneer ik onthaar met een scheermesje.

Conclusie

Ik zou de kristalpad niet nog een keer aanschaffen. De pijn en jeuk die ik overhield aan het ontharen van mijn armen was echt verre van prettig. Als je tussendoor je benen wilt ontharen is de kristalpad wel handig, omdat hij makkelijk in je tas past en je geen water nodig hebt. Echter kan de kristalpad voor mij niet op tegen mijn geliefde scheermes.

+ Droog ontharen
+ Makkelijk in gebruik
+ Gladde huid (benen)
+ Pijnloos (benen)

– Rode, geïrriteerde, brandende, jeukende huid (armen, bikinilijn, oksels)
– Snel versleten
– Haren zijn de volgende dag alweer voelbaar
– Prijs: €34,95

Heb jij dat Allure kristalpad al ooit geprobeerd?

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Mijn verhaal: ‘Mijn moeder heeft zelfmoord gepleegd’
Review: Allure Kristalpad