Recept: water met een smaakje

Iedereen weet denk ik wel dat water drinken belangrijk is voor je lichaam. Wist je dat je zonder vocht slechts 4 dagen kunt overleven, terwijl je het zonder eten wel 70 dagen kunt volhouden?! Dit komt onder andere doordat ons lichaam voor ongeveer 70 procent uit water bestaat. Omdat veel mensen water niet lekker vinden, heb ik vandaag 4 simpele recepten voor water met een smaakje. Omdat water met een smaakje toch een stuk lekkerder is.

Komkommer

Komkommer is gezond, smaakvol en heeft daarnaast ook een reinigende werking. Wanneer komkommer in aanraking komt met water geeft deze heel snel zijn smaak af. Vul je kan, flesje of glas met water en voeg daar een paar stukjes komkommer aan toe. Je water heeft nu een heerlijke frisse smaak en is gelijk te drinken.

Aardbei-Citroen

Dit drankje is gegarandeerd een wake-up boost en is erg gezond. Snijd een aantal aardbeien is stukken. Leg de stukken aardbei in een schaal en voeg er water en wat citroensap aan toe. Roer dit een beetje door elkaar en laat het mengsel een nachtje in de koelkast rusten. De aardbeien kunnen nu hun smaak afgeven. De volgende ochtend haal je het mengsel door een zeef zodat er geen stukjes in je water zitten. Schenk het vervolgens in je glas of fles…. Het wakker worden kan beginnen!

Framboos

Zelf houd ik wel van zoet. Deze combinatie is erg simpel: voeg wat frambozen aan je water toe. Laat het een half uurtje staan ét voila: heerlijk water met een framboos smaakje.

Citroen-Munt-Komkommer

Zoals je misschien al door had is het erg makkelijk om je water van een smaakje te voorzien. Je voegt gewoon wat fruit en/of groente toe aan je water. Laat het even rusten en je kunt genieten van water met een smaakje. Zo ook bij deze combinatie. De mix van citroen, munt en komkommer is erg verfrissend. Komkommer en citroen hebben beide een reinigende werking. Dat is mooi meegenomen toch?

Dit zijn natuurlijk niet de enige combinaties die mogelijk zijn, je kunt hiermee eindeloos variëren. Heb jij een favoriet?

Liefs, Sylvia

Mocht je nu geen zin hebben om zelf aan de slag te gaan. In de supermarkt verkopen ze tegenwoordig Spa Touch of…  Dit is water met koolzuur wat door toevoeging van natuurlijk aroma’s ook een smaakje heeft. Zelf ben ik niet zo’n fan van spa rood, maar mijn vriend vindt dat het goed smaakt en dat het een prima alternatief is.

 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Previous
Rolstoeldansen
Recept: water met een smaakje