Recept: vegan smoothie aarbei, bosbessen en banaan

Veel smoothies worden met yoghurt of melk gemaakt, maar wat nou als je een vegan smoothie (een smoothie zonder dierlijke producten) wilt maken? Op advies van de vriendin van mijn neef gebruikte ik Alpro Mild & Creamy, een plantaardig alternatief voor yoghurt. Normaliter ben ik niet zo van de soja producten, maar tijdens het twee weken plant-based eten heb ik ervaren dat sojaproducten, wanneer je ze met andere dingen combineert, best goed kunnen smaken! 

Ingrediënten
  • Handje bosbessen
  • Handje aardbeien
  • 1 banaan
  • 250 ml Alpro Mild & Creamy*
  • Eventueel citroensap

* Voor dit recept heb ik de gezoete variant van Alpro Mild & Creamy gebruikt. Dit maakt het recept naast vegan, ook lactosevrij!

Bereiding
  1. Doe je Alpro Mild & Creamy in de blender.
  2. Voeg daarna de bosbessen, aardbeien en de banaan toe.
    Tip: voeg een klein beetje citroensap toe om ervoor te zorgen dat je smoothie langer goed/mooi blijft.
  3. Blenden tot het een mooi glad geheel is.

Vegan smoothie

Smullen maar! Ik ben benieuwd wat jullie van deze vegan smoothie vinden. Laat het me vooral even weten in de reacties.

Liefs Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Een brief aan mijn jongere ik…