Offline en dan? Tijd voor een ouderwets tafelgesprek met de Kletspot!

Zit je gezellig samen te dineren, grijpt je partner naar zijn/haar mobiele telefoon om een appje te versturen óf om Instagram te checken. Herkenbaar? Soms is het goed om eens wat meer afstand te doen van het online leven. Maar, wat kun je eigenlijk doen als je een moment offline bent? Wat dacht je van een ouderwets tafelgesprek? Hoe? Met de Kletspot! 

Het belang van een goed gesprek

Mobiele telefoons, tablets en laptops; ze zijn niet meer weg te denken. We brengen met zijn allen steeds meer tijd op het internet door. Het voeren van een goed gesprek schiet er daardoor steeds vaker bij in. Enorm jammer, want een goed tafelgesprek brengt je dichter bij elkaar, het zorgt ervoor dat je elkaar beter leert kennen en begrijpen.

De Kletspot, wat is dat?

De Kletspot is een enorm handig en leuk hulpmiddel dat ervoor zorgt dat het voeren van een ouderwets tafelgesprek een stuk makkelijker wordt. Het is een pot met daarin kaarten waarop verschillende vragen, dilemma’s en stellingen staan (o.a. Wat is jouw droomdate? Helemaal kaal óf extreem behaard? Waar word jij prikkelbaar van? Welk moment van jouw leven heeft het meeste indruk gemaakt? Etc.). Ze doen me een beetje denken aan de TeaTopics die aan de theezakjes van Pickwick hangen. Ik kwam voor het eerst in aanraking met de Kletspot tijdens een verjaardag van een vriendin. Zij kreeg hem cadeau. Met het verjaardagsbezoek hebben we verschillende vragen, dilemma’s en stellingen besproken, er ontstonden daardoor hele leuke gesprekken. Omdat ik de pot enorm leuk vond, heb ik er zelf ook een aangeschaft. Gewoon om hem er af en toe eens bij te kunnen pakken. Ik ben fan!

Offline tafelgesprek met de vragen, dilemma's en stellingen van de Kletspot
Inhoud Kletspot “Lieveling”

Verschillende Kletspotten

Naast de gewone Kletspot zijn er ook nog speciale edities van de pot op de markt gebracht. Super leuk, want op deze manier is er voor ieder wat wils.

 • Kletspot – Algemene vragen, dilemma’s en stellingen. Een pot voor iedereen.
 • Kletspot Extra Pittig – Een pot met scherpe vragen die net iets over het randje gaan. Volgens de makers ondeugend en spannend.
 • Kletspot Kids editie – Geen Tablet, spelcomputer of andere schermen. Tijd voor het Kletspot spel (spelregels en dobbelsteen zijn bijgevoegd). Een speciale versie van de Kletspot gericht op kinderen van 6-14 jaar. De vragen, dilemma’s en stellingen zijn gericht op kinderen en in tegenstelling tot alle andere Kletspotten is deze van plastic. Extra kind-proof dus!
 • Lieveling – Even tijd voor elkaar en met elkaar. Deze Kletspot is gericht op liefdeskoppels.
 • Bluf spel – Deze pot is te vergelijken met de normale Kletspot, maar de insteek is net wat anders. Op een aantal kaarten staat aangegeven dat je de vraag, het dilemma of de stelling in kwestie niet naar waarheid hoeft te beantwoorden. Aan jouw medespelers de taak om erachter te komen of je de waarheid hebt verteld. Speluitleg is uiteraard bijgevoegd.
 • Gozers – Dit schijnt de ultieme manneneditie van de Kletspot te zijn. Onderwerpen zoals voetbal, gadgets en bier komen geheid aan bod. Lekker stereotyperend, maar wel leuk!
 • Mini Kletspot – De mini Kletspot is, zoals de naam al aangeeft, een kleinere variant van de grote Kletspot.
 • Stout! Kletspotje – Dit potje is even groot als de mini Kletspot en gaat nog verder over het randje dan de Kletspot Extra Pittig. Volgens de makers echt alleen geschikt voor volwassenen (18+!!!). Dat belooft wat…

Kosten

De Kletspot is zowel online als in fysieke winkels verkrijgbaar vanaf €13,95. Ik raad je aan om de pot in een fysieke winkel te kopen. Waarom? Je betaalt dan geen verzendkosten én je kunt de verschillende Kletspotten inclusief vragen uitgebreid bekijken. Alle verkooppunten vind je hier.

DIY: koop een goedkope pot bij de Action en vul deze met zelf bedachte vragen, dillema’s en stellingen. Online (Google/Pinterest) kun je een hoop inspiratie vinden!

Ik ben dol op de Kletspot. Leuk om zelf te kopen, maar ook ontzettend tof om als cadeau te geven. Uniek is het in ieder geval. Kende jij de Kletspot al?

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Comments
 • Anne's plek
  juni 1, 2018

  Wat een leuk concept! Ik krijg gelijk zin om met vriendinnen af te spreken een potje te praten, hahah!

  • Sylvia Vorspaget
   juni 1, 2018

   Ja he? Ik werd er dus ook gelijk enthousiast van!

 • Babs
  juni 2, 2018

  Wat een leuk idee! Zeker ook voor kinderen, voor een partijtje of iets dergelijks. En dan inderdaad even die smartphone aan de kant. Eigenlijk enorm ongezellig.. (ik doe er ook zo lekker lang over om een berichtje te typen, haha, dus dubbel ongezellig)
  Vaak zijn dit soort ideeën zo “simpel” en tegelijkertijd briljant. Heel leuk!

  • Sylvia Vorspaget
   juni 3, 2018

   Ik vond het dus ook geniaal. Je moet er maar net opkomen! Als een berichtje typen te lang duurt kun je altijd nog bellen. Sneller en persoonlijker 🙂 Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten. Fijn weekend Babs!

Previous
Recept: appel-kaneel cake
Offline en dan? Tijd voor een ouderwets tafelgesprek met de Kletspot!