Mom Talk: “Ik gaf mijn baan op om full-time voor mijn kind te zorgen”

Lisa (21) woont samen met haar vriend en werd op haar 20e zwanger. Ze gaf haar baan in een nagelstudio op om full-time voor haar kind te zorgen. Nu, bijna een jaar later weten Lisa en haar vriend zeker dat ze graag nog een tweede kind willen.

Help ik ben zwanger!

We kwamen erachter dat ik zwanger was na 4 weken, ik werd niet ongesteld. Ik schrok me dood. Gelukkig kregen we alleen maar positieve reacties van de mensen om ons heen. Tijdens de zwangerschap komt er heel veel op je af. Je gaat een hele nieuwe fase in en ik kan bijna niet beschrijven hoeveel er eigenlijk verandert in je leven. Tijdens de zwangerschap is het vooral afwachten en voorbereiden op de baby.

Ik heb gelukkig een hele fijne en makkelijke zwangerschap gehad . In het begin ben ik even misselijk en moe geweest, maar verder zat ik vol energie. Ik heb tot de 8e maand van mijn zwangerschap gewoon gewerkt.

Toekomst beeld

Zoals ik al zij, er start een hele nieuwe fase in je leven. Voor de zwangerschap was ik heel erg bezig met mijn toekomst en ging ik veel leuke dingen doen. Nu denk ik vooral aan de toekomst van de baby en aan ons hele gezin, hoe we alles het beste kunnen doen. Mijn vriend werkt en ik ben thuis als huismoeder, we krijgen kinderbijslag en de rest betalen gewoon zelf. Dat gaat prima.

Zijn er voordelen aan jong moeder worden?

Aan jong moeder worden zitten zeker voordelen. Je zit nog vol energie en als de kinderen ouder zijn ben jij ook nog relatief jong dus kun je langer van je kinderen genieten. Bovendien heb je minder snel complicaties tijdens de zwangerschap. Ze zeggen dat de kans op complicaties hoger is wanneer je ouder bent.

Heb je advies voor andere jonge moeders?

Gewoon je eigen ding doen, jij weet wat goed is voor je baby. Niet teveel naar andere mensen luisteren, daar wordt je onzeker van.

De belangrijkste vraag; ben je gelukkig?

Ja, ik ben super gelukkig. Elke keer als ik naar mijn baby’tje kijk dan denk ik bij mezelf: “het was de hele rollercoaster helemaal waard!” Ik en mijn vriend hebben nu echt iets wat van ons is, dat is super speciaal.

Wat zou jij doen als je er achter zou komen dat je zwanger bent?

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Comments
 • Farah
  oktober 4, 2016

  Ik zou het mormel weg laten laten halen.

  • Sylvia Vorspaget
   oktober 4, 2016

   Ik vind mormel niet het geschikte woord, erg respectloos. Iedereen mag een mening hebben en ik waardeer eerlijke reacties, maar niet op deze toon.

  • Meike
   oktober 7, 2016

   Ik zou niet zo gaan praten Farah, met zo’n Moslim naam is dit zeker haram!!!

Previous
Review: Juiz~sy kindersapje
Mom Talk: “Ik gaf mijn baan op om full-time voor mijn kind te zorgen”