Lekker in je vel zitten, hoe doe je dat?

Twijfelen aan jezelf, een emotionele of professionele tegenslag, niet lekker in je vel zitten. Iedereen heeft wel eens zoiets meegemaakt. Op deze momenten voel je jezelf niet fijn, en dit juist heel belangrijk. Als je lekker in je vel zit en tevreden en positief over jezelf bent dan kom je aantrekkelijker en mooier over. Maar hoe zorg je ervoor dat je lekker in je vel zit?

Weg met die onzekerheid en zie de schoonheid in jezelf.

Je hebt het vast al vaak gehoord : “nobody is perfect”. Denk hier eens aan als je naar jezelf kijkt. Probeer een keer niet naar de mindere kanten van jezelf te kijken, maar kijk eens naar je mooie kanten. Iedereen heeft ze! Probeer je eigenwaarde niet de grond in te drukken door alleen naar je zwakke punten te kijken, maar focus je op je goede kanten. Als je dit doet zul je een stuk minder onzeker zijn en overkomen.

Leg de lat niet te hoog

Pas op dat je niet te kritisch bent voor jezelf, je mag fouten maken. Iedereen heeft wel eens pech. Probeer, hoe moeilijk dit ook is, je fouten aan de kant te zetten. Lach om je fouten en leer ervan. Leg de lat niet te hoog voor jezelf.

Blijf jezelf, er zijn al zoveel anderen

Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, houdt vast aan wat je juist en goed vindt en blijf bij jezelf. Er zal altijd iemand zijn die rijker, slimmer, stijlvoller o.i.d. is dan jij, maar je hebt er niks aan om jezelf aan anderen te meten. Vertrouw op jezelf en zorg dat je niet wordt zoals 1000 anderen.

Probeer het positieve in iets negatiefs te zoeken

Veel mensen zien alleen de negatieve dingen, maar probeer eens het positieve in iets negatiefs te zoeken. Kritiek is hier een goed voorbeeld van. Veel mensen zien kritiek als iets negatiefs. Maar probeer er wat mee te doen, in plaats van dat je er mee blijft zitten. Je kunt op twee manieren omgaan met kritiek; je ergert je eraan en doet er niks mee of je denkt ‘vandaag was misschien niet mijn dag, maar doordat ik het nu fout deed, kan ik morgen laten zien dat ik het wel kan’

Liefs, Sylvia

 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Review: Xiaomi Mi Band
Lekker in je vel zitten, hoe doe je dat?