Interview met model Rachel Swaab

Komende tijd komt er regelmatig een interview met een model online. Deze week is Rachel Swaab, onder andere bekend van Holland’s Next Top Model, aan de beurt! Ik heb Rachel vorig jaar leren kennen op de selectiedag van Holland’s Next Top Model. Sindsdien hebben we contact gehouden. Ben jij ook zo benieuwd? Lees dan vooral verder.

Vertel eens over je carrière als model, hoe ben je begonnen?
Op mijn 18e heb ik meegedaan met een modellenwedstrijd voor bureau Max Models. Daar zat ik bij de laatste 10 modellen en heb ik een contract aangeboden gekregen.

Wat vind je het leukste aan modellenwerk?
Het leukste vind ik toch echt het eindresultaat van shoots. Je werkt dan met een goed team van fotografen, een stylist, een make-up- en hairstylist.  Tijdens shoots probeer ik mezelf helemaal in het moment op te laten gaan voor de beste foto.

Wat vind je minder leuk aan modellenwerk?
Wat ik minder leuk vind is het lange wachten voor shows of op castings, maar goed, geduld loont he haha.

Zijn er modellen waar je tegen op kijkt?
Er is één model waar ik eigenlijk een beetje fan van ben en dat is Cameron Russell. Niet alleen omdat ze model is, maar ook omdat zij mij heeft geïnspireerd met haar verhaal bij Ted Talks. Daarin legt ze uit dat uiterlijk niet alles is.

In de industrie wordt je keer op keer beoordeeld op je uiterlijk, ben je soms onzeker?
Natuurlijk ben ik wel eens onzeker! Dat is menselijk. Het gaat erom hoe je ermee omgaat. Juist in de modellenwereld is het belangrijk nuchter te blijven.

Voel je een bepaalde druk om “dun te moeten zijn”?
Het gaat gelukkig niet om dun zijn, maar om de juiste maten behouden. Elk model is anders en richt zich op een andere markt. Zo weet ik in welke markt ik me bevindt en welke maten ik hiervoor moet behouden. Ik voel hierbij absoluut geen druk.

Wat is je favoriete accessoire en/of kledingstuk uit je kast?
Een favoriet kledingstuk heb ik niet. Maar I love to wear black!! Ik voel mezelf daar toch iets sexyer in dan andere kleuren, behalve rood natuurlijk, haha. M’n favoriete accessoire is mijn zilveren muntketting van The Darling Amsterdam.

Wat is je beauty geheim?
Eerlijk gezegd heb ik die niet echt. Wat ik wel weet is dat het erg belangrijk is voor je gezicht om je make-up altijd goed te verwijderen en je gezicht goed schoon te maken. Hiervoor gebruik ik wel de juiste producten voor mijn huid.

Wat is je favoriete stad en is er een hotspot die je zeker aanraad om te bezoeken?
Vorig jaar ben ik met mijn vriend op vakantie geweest naar Mallorca. Wij verbleven in het dorpje Can Pastilla, dat ligt vlakbij Palma. Wij hebben toen zo lekker gegeten bij Ricky’s Cafe Bistro. Dit restaurant is gelegen aan de boulevard, de service is goed, het eten is goed, de wijnen zijn goed. Zeker een aanrader!

Voor een leuke lunch in Amsterdam moet je bij Pluk Amsterdam zijn. Dat zit in de Negen Straatjes. Super gezellig, goed menu, lekkere juices en natuurlijk overheerlijke wortelcake. Ook een aanrader!

Wat is de sleutel tot succes? Over welke kwaliteiten moet je beschikken?
Voor mij is dat echt durven om op je bek te gaan, om het zo maar even te zeggen. Daarnaast moet je ook over doorzettingsvermogen, motivatie en discipline beschikken. Er zijn periodes geweest waarin ik dacht ‘waar de the hell doe ik dit voor”, maar zoals ik er nu voor sta heeft het harde werk goed gedaan.

Heb je advies voor meiden die model willen worden?
Als iemand model wilt worden, houdt er rekening mee dat de “wereld” hard kan zijn. Dus sta altijd sterk in je schoenen. Daarnaast is het belangrijk altijd dicht bij jezelf te blijven, doe geen dingen waar je niet achter staat

Rachel Swaab .Als je iets zou mogen veranderen aan jezelf, wat zou het dan zijn?
Niets, ik ben zoals ik ben!

Wat moet je doen om in shape te blijven als model?
Gezond eten, regelmatig sporten. Dat is eigenlijk het hele plaatje. Ik doe aan pilates, zwemmen en krachttrainen voor mijn armen.

Wat staat er nog op je bucketlist?
Vroeger leek het mij altijd super tof om te skydiven, nu lijkt me dit erg eng. Maar wie weet, misschien spring ik ooit uit een vliegtuig!

Je hebt meegedaan aan HNTM. Hoe is het nu met je, na het programma?
Momenteel zit ik voor een maand in Athene en hiervoor ben ik twee maanden naar Istanbul geweest. Dus ik mag absoluut niet klagen. Na het programma ben ik benaderd door Tulip Models, die mij nu representeert. Zij hebben Istanbul en Athene voor mij geregeld. Misschien dat ik na de zomer Azië ga ontdekken!

Rachel heeft een eigen website en is te volgen op Instagram.

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Beschermd: Overzicht webshops voor familie