Interview met curvy model Anouk Schouten

Het is alweer een tijdje geleden, maar vandaag heb ik weer een interview met een model voor jullie. Er verandert steeds meer in de modellenwereld en ook curvy modellen zijn steeds meer in opkomst. Ik kreeg de kans om Anouk Schouten wat vragen te stellen en ik kan niet wachten om de antwoorden met jullie te delen!

Anouk SchoutenVertel eens wat over jezelf, wie ben je?
Ik ben Anouk Schouten, 18 jaar jong en ik woon in Hoornaar bij mijn ouders, samen met 2 jongere zusjes, een tweeling, en mijn broertje.  Ik hou van leuke dingen doen met mijn vriendinnen en mijn vriend, Hugo, en af en toe wat te sporten. Verder werk in naast modellenwerk in de horeca. Over een paar maandjes ga ik verhuizen naar Utrecht om Rechtsgeleerdheid te studeren aan de Universiteit Utrecht.

Je hebt net je examens achter de rug, ga je nu fulltime als curvy model aan de slag?
Nee, dat denk ik niet. Mijn studie is altijd voorgegaan en ik wil dan ook optimaal kunnen studeren en het studentenleven ervaren. Natuurlijk blijf ik modellenwerk doen en ik  ga zeker geen leuke dingen afslaan die op mijn pad komen. Daarnaast is de ‘curvy wereld’ nog best wel klein, zeker in Nederland.

We kennen natuurlijk allemaal de “gewone” modellen, maar wat houdt curvy model zijn eigenlijk in?
Curvy model is eigenlijk een tussenvorm van fashionmodellen en plussize modellen. Curvy begint vanaf maatje 38, terwijl fashionmodellen maat 32/34 en maximaal 36 mogen hebben. Plussize is vanaf maat 42/44.

Vertel eens over je carrière als model, hoe ben je eigenlijk begonnen? Heb je ooit als fashion model gewerkt?
Op mijn 14e ben ik gescout als fashionmodel. Ik was nog wel erg jong, en deed vwo, dus heb het rustig aan gedaan. Ik schaatste destijds op hoog niveau, en kon school, modellenwerk, en het schaatsen niet meer combineren. Ik ben toen gestopt met modellenwerk voor een jaartje, en besloot om op mijn 16e weer te beginnen. Dit viel erg zwaar, want ik had de maten niet, en heb vanaf toen elke dag op mijn eten moeten letten. Na twee jaar was ik het zat, en toevallig werd ik gescout door Tulip Models, in eerste instantie als fashionmodel, maar toen kwam curvy ook ter sprake. Dit leek me wel wat en ik ben nu dus vanaf december 2015 curvymodel.

Is het anders, poseren als curvy model tegenover “gewoon” model?
Jazeker, als fashion model was ik was heel erg gewend om bij shoots relatief stil te zitten en boos, ‘sexy’ of serieus in de camera te kijken. Lachen en veel bewegen was meestal niet van toepassing. Met dit dus in mijn hoofd geprent, ging ik mijn eerste test shoot als curvy model in. Dit was een wereld van verschil! Ik moest zelfs een beetje dansen, springen, draaien, en vooral heel veel lachen.

AnoukWat vind je het leukste aan modellenwerk?
Het leuke is dat je veel van de wereld, en van Nederlandse steden ziet. Je komt op plekken waar je normaal niet zou komen. Ook leer je heel veel leuke mensen kennen. En welk meisje houdt nou niet van prachtige kleding en verwend worden in de haar en makeup?!

Wat vind je minder leuk aan modellenwerk?
Het is heel wisselvallig werk. De ene maand heb je heel veel opties, de andere maand weinig. Ook kunnen opties op het laatste moment vervallen, wat heel vervelend is als je toch beetje hoop had. Daar tegenover staat dat je enorm blij bent als je zo’n leuke job binnengehaald hebt!

Zijn er modellen waar je tegen op kijkt?
Ik vind Gigi Hadid een bizar mooi meisje. Zij heeft een gezond lichaam en natuurlijk een heel mooi hoofd. Ze is absoluut mijn ‘girl crush’. Kendall Jenner scoort ook hoog, omdat ze zo lekker normaal is gebleven in vergelijking met de rest van haar familie. Verder is Bree Warren een voorbeeld voor mij. Ze is een ‘curvy/plussize’ model en ze laat zien dat ook wat vollere vrouwen prachtig kunnen zijn.

In de industrie wordt je keer op keer beoordeeld op je uiterlijk, ben je soms onzeker?
Vroeger toen ik fashionmodel was, was ik meestal een van de vollere modellen op de set. Dat maakte me af en toe wel onzeker ja, ook omdat je voor jobs en het buitenland specifieke maten moest hebben, die voor mij amper haalbaar waren. Sinds ik curvy doe, is mijn eigen lichaam goed zoals die is en zelfs nog aan de slanke kant. Ik voel me goed en heb geen last van onzekerheden. Natuurlijk wel van die kleine vrouwen dingetjes, maar dat is niet meer dan normaal.

Aan andere modellen vroeg ik of ze een bepaalde druk voelen om “dun te moeten zijn”. Voel je als curvy model een bepaalde druk om juist wat “voller te zijn”?
Ik ben voor curvy dus wat aan de slanke kant, en het zou dus niet erg zijn, beter zelfs, als ik wat aan zou komen. Voor mij hoeft dit niet per se. Bovendien wil ik het niet forceren. De druk voel ik wel eens als ik naar andere curvy of plussize modellen kijk, maar verder is het goed zoals het is.

anouk 1Wat is je favoriete accessoire en/of kledingstuk uit je kast?
Ik heb nu bijna 1,5 jaar geleden een tas van TOV Amsterdam gekregen voor mijn 17e verjaardag. Dit cadeau heb ik zelf uitgezocht, want ik wilde een goede leren (designer) tas. Ik was er zo blij mee! Ik gebruik deze nog steeds elke dag en ga deze denk ik gebruiken tot die versleten is. Daarnaast mijn roségouden horloge van Marc Jacobs.Deze heb ik voor mijn 18e verjaardag gekregen en ook deze moet elke dag om. O ja, en nog eentje dan, mijn houten zonnebril van Time for Wood. Unieke brillen, want elke bril is uit hout gesneden. Tip voor een originele zonnebril!

 

 

Wat is je beauty geheim?
Ik gebruik elke dag biergist pillen voor huid, haar en nagels. Verder doe ik er weinig aan. Ik heb geleerd dat zo min mogelijk aan je huid doen het beste is. Ik gebruik milk en tonic, en dagcrème. That’s it!

Wat is je favoriete stad en is er een hotspot die je zeker aanraad om te bezoeken?
Het ligt niet voor de hand om deze stad zomaar even te bezoeken, maar San Francisco is toch wel de mooiste stad die ik in mijn leven bezocht heb. Het is niet per se heel mooi, maar wel heel bijzonder en anders. De haven is er erg leuk en er is veel te doen. Verder zijn de steile wegen waar huizen opgebouwd zijn erg bijzonder, iets wat niet vaak voorkomt. Oh, en de Amerikaanse breakfast tentjes zijn onmisbaar tijdens je bezoek.

Wat is de sleutel tot succes? Over welke kwaliteiten moet je beschikken?
In de fashionmodellenwereld  moet je beschikken over de goede maten, zonder dat je erg veel hoeft af te vallen. Het afvallen maakt het voor vele meisjes onmogelijk. Modellen worden niet voor niets ‘freaks of nature’ genoemd. In het algemeen is nuchterheid denk ik de key to success.

Anouk Schouten 2

Welk merk zou écht eens iets met curvy modellen moeten doen?
De high fashion merken zoals Prada, Chanel, Louis Vuitton, etc. zouden er echt iets mee moeten doen. Dit zou de modewereld heel erg veranderen, maar ik denk niet op een negatieve manier.

Heb je advies voor meiden die model willen worden?
Als je rond de goede maten zit en een goede bouw hebt, go for it! Anders, curvy model is een heel leuk alternatief, maar het is niet dat het veel makkelijker is om hierin te komen. Ook hier moet je lichaam goed in verhouding zijn en zijn er bepaalde maten waaraan je moet voldoen. De algemene tips zijn: Verzorg je huid goed, eet gezond, sport regelmatig, cardio en krachttraining, en straal zelfverzekerheid uit.

Als je iets zou mogen veranderen aan jezelf, wat zou het dan zijn?
Hahaha, die vraag heb ik vaker gehad, en ik heb een best vreemd antwoord. Ik zou mijn voeten willen veranderen. Ik heb best wel smalle, grote voeten, en ook nog eens langere tenen dan gemiddeld. Hierdoor is het enorm moeilijk om de goede schoenen te vinden.

Wat moet je doen om in shape te blijven?
Omdat ik niet echt mag afvallen, doe ik vooral aan krachttraining. Spieren leveren ook gewicht op, en ze geven je lichaam mooie vormen.

Wat staat er nog op je bucketlist?
Voor een shoot naar een gave locatie vliegen voor een bekend badmode merk!

Heb je ooit mee gedaan of mee willen doen aan een modellen wedstrijd?
Nee, omdat ik op mijn 14e al gescout ben, zat ik gelijk in het wereldje. Als je nog niet gescout bent, zou het me wel leuk lijken om een poging te wagen, maar ik denk niet dat het nodig is, of je meer oplevert, als je aan zo’n programma meedoet. Deze programma’s zijn sowieso niet altijd helemaal volgens de werkelijkheid.

Anouk is te volgen op Instagram.

Liefs, Sylvia

 

 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Review: Avoyd, het wondermiddel tegen ingegroeide haartjes en scheerirritatie?!
Interview met curvy model Anouk Schouten