Interview met HNTM kandidaat Akke Marije

Zaterdag 7 mei 2016 was het zover. De gevreesde selectiedag van HNTM. Voor de tweede keer op rij was ik uitgenodigd om mee te doen aan de selectiedag. Super leuk natuurlijk, alleen al om nieuwe mensen te leren kennen. Vorig Jaar leerde ik Rachel Swaab kennen (waar ik overigens nog steeds contact mee heb), dit jaar de ontzettend lieve Akke Marije. Toen ik hoorde dat ze in het programma zat heb ik eigenlijk gelijk contact met haar gezocht. Nee, niet alleen om een interview te regelen, maar vooral ook om haar te feliciteren en te vragen hoe het met haar gaat.  

Voor mij zit een modellencarrière er misschien gewoon niet in, maar ik denk zeker dat we nog wel wat van Akke Marije gaan horen. Zijn jullie ook zo benieuwd naar de vragen én willen jullie Akke  wat beter leren kennen?  Lees dan snel verder!

hntm-akke-marije-alek-brussing-persfoto
Foto : Alek Brussing

Vertel eens wat over jezelf, wie ben je?
Hoi, ik ben Akke Marije Marinus, ik ben 20 jaar en kom uit Bornwird, een klein dorpje uit Friesland. Ik speel voetbal en studeer aan de Hanzehogeschool voor Verpleegkunde.

Hoe zouden anderen je omschrijven (vrienden, familie, etc.)?
Vrienden zouden mij als een zorgzaam typetje beschrijven denk ik. En dan niet bezorgd bedoelt, o zeker niet, want ik ben bijna overal voor te porren. Enthousiast stort ik me van de een in de andere activiteit. Maar stiekem houd ik ondertussen een oogje in het zeil.

 Je hebt weinig ervaring met modellenwerk, hoe is/was het om tijdens het programma zonder enige “echte” ervaring een shoot te moeten doen?
Een shoot zonder enige “echte” ervaring is net zo leuk als met ervaring! Ik keek er niet tegen op, of was extreem zenuwachtig maar had er eigenlijk wel zin in! Ik moest alleen nog heel veel leren. Ik kwam er snel achter dat ik vrij onbeholpen was met m’n lijf en dat betekent poses oefenen. Oefening baart kunst, zeggen ze toch? 🙂

Wie zie je als je grootste concurrent?
Vanaf het allereerste moment heb ik Cherie, Emma en Anne-Wytske als mijn grootste concurrenten beschouwd.

Foto: Jacob van Rozelaar
Foto: Jacob van Rozelaar

Dit seizoen is social media erg belangrijk. Vind je het moeilijk jezelf te profileren op het internet?
Social media speelt dit seizoen een grote rol. Je moet de volgers/fans een goed beeld geven van jezelf en je sterke punten uitvergroten. Dat vind ik best wel lastig! Op Instragram postte ik altijd eens in de 3 weken denk ik, maar dat roer moest omgegooid worden. Dat betekent héél véél foto’s maken en beoordelen of deze leuk genoeg zijn om te delen op je social media waarin je ook nog jezelf laat zien. Dat gaat nog niet van z’n leien dakje, maar ik blijf het proberen.

Mensen noemen je de nieuwe Doutzen, hoe voelt dit voor jou en voel je hierdoor een bepaalde druk om te presteren?
Dat mensen mij met Doutzen vergelijken is een groot compliment, maar ik voel daardoor zeker geen bepaalde druk om te presteren. Doutzen is een voorbeeld voor mij. Ik bewonder haar. Ze is natuurlijk een prachtige vrouw, maar daarnaast is ze ook moeder van twee kinderen en zet ze haar in voor het goede doel. Ze blijft heel gewoon en bescheiden in de wereld van de spotlights. Ik kan veel van haar leren!

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je HNTM avontuur?
Goede vraag! Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat je jezelf moet blijven. Dat is je grootste kracht. Daarmee kun je je onderscheiden. Dan kan iemand anders nog zo’n vlotte babbel hebben, of een dosis humor. Jij bent wie jij bent en dat maakt je bijzonder. Je komt het verst door zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven.

De modellen industrie staat er om bekend dat je keer op keer wordt beoordeeld op je uiterlijk, ben je (soms) onzeker?
De modellen industrie kan hard zijn, maar of het me onzeker maakt? Ik geloof het niet. Misschien heb ik nog niet genoeg ervaring om daar een goed antwoord op te geven, of misschien is het mijn nuchtere houding. Opdrachtgevers hebben vaak een bepaald beeld in het hoofd hoe het eindresultaat eruit zou moeten zien. Als zij bijvoorbeeld opzoek zijn naar een model met rood haar en jij komt daar met je blonde lokken, dan is het leuk geprobeerd maar dan krijg je die opdracht niet. En dat is niets persoonlijks, zo moet je het niet opvatten. De volgende opdracht is voor jou!

Foto: Alek Brussing
Foto: Alek Brussing

Voel je een bepaalde druk om “dun te moeten zijn”?
“Dun moeten zijn”.. De juiste maten hebben, daar draait het om. Wie model wil worden moet bereid zijn gezond te eten en op de juiste manier te sporten om in shape te zijn én te blijven. Weet wanneer je gezond eet en vraag anders iemand die er verstand van heeft om informatie. Dat lekkere taartje of die ene gevulde koek tussendoor moet je helaas laten staan. Natuurlijk gaat het de een makkelijker af dan de ander in verband met de lichaamsbouw. Maar zonder de goede maten kom je niet aan de bak. Dus de druk om het juiste figuur te hebben is wel aanwezig maar ik houd me er niet 24/7 mee bezig. Het moet leuk blijven nietwaar?

Wat is je favoriete accessoire en/of kledingstuk uit je kast?
Op dit moment is mijn favoriete kledingstuk mijn nieuwe jeans van Denham. Hij is grijs en hij zit als gegoten. Met een sneakertje erbij, love it!

Wat is je beauty geheim?
Ik geloof niet dat ik een beauty geheim heb, wat een domper. Een lach op je gezicht is de beste accessoire, met je haren keurig gekamd, een beetje aandacht besteden aan de combinatie van je kleren en voila, je bent klaar om de deur uit te gaan!

Heb je advies voor meiden die graag mee willen doen aan HNTM?
Voor alle meiden die graag mee willen doen aan HNTM heb ik maar een advies, gewoon proberen! Schroom niet, schrijf je in en laat het allemaal maar over je heen komen. Zo heb ik het ook gedaan. En wie weet sta je volgend seizoen zelf voor de camera.

Als je iets zou mogen veranderen aan jezelf, wat zou het dan zijn?
Tsja, als ik dan toch iets mag veranderen aan mezelf dan zou ik wel wat rechtere tanden willen hebben.

Op de set met Lyanne! Achter de schermen gebeurt er van alles.
Op de set met Lyanne! Achter de schermen gebeurt er van alles. Met zo’n grote groep meiden is het een gezellig kippenhok!

Wat staat er nog op je bucketlist?
Ik zou nog heel graag meer van de wereld willen zien. Reizen. Het lijkt me heerlijk om alles voor een tijdje achter te laten en de wereld in te trekken. Afrika trekt mij in het bijzonder aan. Daar zou ik best wel vrijwilligers werk willen doen.

De opnames zijn al geweest, hoe is het nu met je, na het programma?
Het gaat goed met me, zeker. Bij thuiskomst heb ik tijd gehad om alle belevenissen te laten zakken. Ik heb er over gedroomd en ik heb er thuis veel over vertelt. Je zit op dat moment vol met allerlei nieuwe indrukken. Gelukkig heb ik dit met andere mensen kunnen delen. Nu de uitzendingen zijn begonnen komen alle gevoelens van de opnames weer terug. Het is gek om jezelf terug te zien maar ik herken mezelf wel. Dat maakt dat ik ook iedere dinsdag avond zenuwachtig zit te wachten tot de aflevering begint, haha!

Je bent begonnen aan de opleiding HBO verpleegkunde,wat betekent dit voor je modellencarrière?
Mocht ik het programma winnen dan probeer ik het modellenbestaan zo goed en zo kwaad als het kan te combineren met de opleiding Verpleegkunde. Dat is mijn zekerheid en mijn toekomst.

Benieuwd naar backstage momenten en de avonturen van Akke Marije? Volg haar dan zeker even op Instagram en Facebook! En vergeet natuurlijk niet te kijken naar Hollands Next Topmodel; Elke dinsdag, half 9 op RTL5! 

Liefs, Sylvia

 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Mijn verhaal: ‘Het gemis van een dierbare, de sterfdag’
Interview met HNTM kandidaat Akke Marije