Helweek – Weekend en Conclusie

De laatste dagen zijn aangebroken. Nog maar drie opdrachten en 2 keer 24 uur. Luisteren naar je innerlijke dialoog en je leven in perspectief plaatsen. Dat is wat ik dit weekend ga doen. “Dit is niet alleen een boek over het najagen van je dromen, maar over momentum creëren tijdens je leven.”

Erik heeft het over momentum creëren. Als er iets ik deze week heb gedaan, is dat het wel. Het is een week die ik niet gauw meer zal vergeten.

Opdrachten

– Maak een lijst van alle dingen waar je goed in bent.
1. Ik ben goed in mijn werk
2. Ik ben goed in leren
3. Ik ben goed in contacten leggen met anderen

Het is nog best wel moeilijk dit zo op te schrijven en te bedenken.

– Denk uitsluitend positief over jezelf.
– Denk dat alles die dag in jouw belang gebeurd.

Mijn ervaring

“Mijn laatste dag vroeg opstaan. Ik kan echt niet meer. Wanneer ik aan het leren ben op de bank met een lekkere kop thee val ik in slaap. Ik ben uitgeput. Dit weekend staan er leuke dingen op het programma. Op zaterdag ochtend ga ik naar een collega waar ik mee ga samenwerken. In de middag lunch ik samen met mijn vader en schoonzus in de tuin. Het is heerlijk weer dus we kunnen buiten genieten van de zon. Daarna heb ik twee pedicure behandelingen en één harsbehandeling op de planning staan. ’s Avonds is er dansavond op de dansschool. Mijn vriend en ik besluiten vroeg naar huis te gaan. Ik heb de rest van de dag geen last gehad van vermoeidheid. Yes!

Zondag slaap ik heerlijk uit tot half 10. Voor mij is mijn Helweek afgelopen. Vandaag staat het bezoeken van de Beautybeurs in Den Bosch op het programma. Ik kijk uit naar alle inspiratie die ik op ga doen en ik verheug me al dagen op de echte Bossche bollen van de Groot. De dag gaat snel en we blijven langer in Den Bosch dan verwacht.

In Den Bosch bleek dat de Groot gesloten is op zondag.. Licht teleurgesteld rijden we weer naar huis. Omdat we geen Bossche bol hebben kunnen eten maken we een tussenstop bij de Kees in Geldrop. Mijn dag is weer helemaal goed, ik ben dol op ijs en vooral op ijs van de Kees. We genieten in het zonnetje van ons ijsje en rijden daarna rustig door naar huis. Thuis staat er een lekkere gezonde maaltijd voor ons klaar. We eten vis met een heerlijke frisse salade en wat aardappels. Mijn buik is gevuld en ik plof op de bank, waar ik de rest van de avond niet meer vanaf kom. Het is goed geweest. Mijn lichaam mag bijkomen van deze zware week.”

Conlusie

Sommige mensen zullen na mijn Helweek denken: ‘het valt toch allemaal wel mee?’. Echter, als je mij zou vragen of het een Helweek was, zeg ik volmondig “ja”. Maar wat voor mij een hel is, hoeft voor jou nog geen hel te zijn. Als ik het over een Helweek heb, klinkt dit vooral erg negatief. Dit terwijl de Helweek helemaal niet negatief bedoeld is.

Tijdens de Helweek van Erik zijn er een aantal vaste regels. Zoals je misschien in mijn verhalen al hebt gelezen heb ik me niet aan alle regels gehouden. Ik denk dat iedereen op een andere manier invulling geeft aan zijn of haar Helweek en dat is maar goed ook. Iedereen is anders. Zo heb jij waarschijnlijk hele andere doelen dan ik.

Er zullen mensen zijn die denken dat ik niet genoeg uit deze week heb gehaald. Er zullen mensen zijn die het al knap vinden dat ik überhaupt een poging heb gedaan. Iedereen heeft een bepaalde mening en bepaalde verwachtingen. Was deze Helweek wat ik er van had verwacht? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat ik me van een heleboel dingen bewust ben geworden.

Voor mij was het een ‘hel’ om iedere ochtend om 5 uur op te staan, maar ik ben me hierdoor wel gaan beseffen hoeveel tijd eigenlijk kan betekenen en hoe nuttig tijd kan zijn. Ik sta niet elke dag om 7 uur op en ik heb ook geen strakke dagplanning. Ik slaap graag uit en hecht veel waarde aan mijn nachtrust. Het vroeg opstaan zorgde ervoor dat ik mijn dag rustig kon beginnen. Als iedereen nog aan het opstarten was, had ik al een heleboel dingen gedaan. Dat geeft een fijn gevoel.

Mijn hoofd zit altijd bomvol met ideeën en dingen die ik nog moet doen. Alle gedachten die je hebt kunnen je behoorlijk afleiden. Het opschrijven van deze dingen heeft me enorm veel rust gegeven. Op deze manier blijf je er niet mee rondlopen. Daarnaast voelt het heerlijk als je je to-do lijst met de dag korter ziet worden.

Ik ben erachter gekomen dat ik best veel snack op een dag. En dan heb ik het niet alleen over gezonde snacks. Het feit dat je een hele week gezond moet eten viel me zwaar. Het feit dat je er bewust mee bezig bent vind ik goed, maar je kunt niet altijd zorgen dat je gezond eet. Soms ben je afhankelijk van anderen.

Na deze week kan ik concluderen dat ik soms wat meer aandacht mag geven aan de mensen om me heen. Ik ben 7 dagen in de week, de hele dag door bereikbaar. Mijn telefoon staat altijd aan en ik ben vaak bezig met social media.

De donderdagnacht, de nacht zonder slaap, was voor mij niet te doen. Lichamelijk was dit gewoon te zwaar. Ik vind het jammer dat er in het boek geen alternatieven worden gegeven.

Door het boek heen staan vele citaten, je hebt er vast al een paar gelezen in mijn artikelen. Deze citaten zijn heel inspirerend en motiverend.


Doen? Ja of nee?

Zou ik de Helweek aan iedereen aanraden? Nee. Niet omdat ik het niet nuttig vind, maar ik vraag me af of het voor iedereen meerwaarde zal hebben. Dat is wat ieder voor zich moet beslissen. Maar of je de Helweek nu wel of niet gaat uitvoeren, het boek lezen is zeker de moeite waard! Door het lezen van het boek wordt je aan het denken gezet. Heb je bepaalde gewoontes waar je veranderingen in wilt brengen? Ben je je focus kwijt? Heb je behoefte aan een goede planning? Dan kan de Helweek je daar absoluut mee helpen.

Mijn advies: lees het boek en haal eruit wat voor jou belangrijk is of kan zijn.

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Helweek – Dag 5
Helweek – Weekend en Conclusie