Helweek – Dag 4

Donderdag staat in het teken van je comfortzone. De donderdag gaat om het leren kennen van de meerwaarden van contrasten in het leven. Je moet je grenzen leren kennen en weten hoeveel druk je jezelf op kunt leggen. “Het leven begint waar je comfortzone eindigt.’- Neale Donald Walsch, Amerikaanse schrijver

Opdrachten:

– Werk dag en nacht zonder te slapen.
– Uitstel is verboden
– Gebruik geen sociale media
– Loop, ren of fiets – minimaliseer transport in de vorm van auto bus of trein
– Doe alles wat je altijd al hebt uitgesteld
– Ga de strijd aan met datgene waar je het bangst voor bent.

Mijn ervaring

Tegen deze dag zie ik erg op. Een nacht niet slapen, dat is niks voor mij. De wekker gaat en weer is de verleiding om te snoozen te groot. Ik snooze één keer en besluit dan rustig wakker te worden. Mijn vriend ligt in alle rust naast me, dat is een fijn gevoel. Ik wil niet uit bed, ik heb geen zin om de kou die zich buiten mijn bed bevindt te trotseren. Uiteindelijk besluit ik toch om uit bed te gaan, ik zet thee en maak ontbijt. Nadat we hebben gegeten liggen we nog even op bed, maar daarna is het voor mijn vriend alweer tijd om naar het station te gaan. Ik besluit mee te lopen. Dat is gezellig en bovendien heb ik dan alweer wat beweging gehad vandaag.

Op de weg van het station naar huis begint het te miezeren. Ik hoop dat het niet harder gaat regenen. Ik heb geluk, ik kom vrijwel droog aan. Eenmaal thuis lees ik de krant die ik mee heb genomen van het station. Er staat een leuk artikel in over een nieuwe app: ‘questionmark’. Met de app zou je artikelen in de supermarkt kunnen scannen. Je krijgt dan informatie over hoe gezond een product is. Een erg leuke app, vooral nu ik heel erg bewust bezig ben met wat ik eet. Helaas staan nog niet alle producten in de app, maar er zijn inmiddels al wel 36.000 supermarktproducten onder de loep genomen door questionmark. Deze zijn beoordeeld op het gebied van duurzaamheid, milieu en dierenwelzijn. Ook zijn er al 15.000 producten beoordeeld op gezondheid. Er wordt geschreven dat deze aantallen de komende maanden zullen toenemen. Nadat ik de krant heb gelezen begin ik met het schrijven voor mijn blog.

Wanneer het kwart voor negen is besluit ik te stoppen omdat ik naar school moet. In de goede hoop dat het droog is buiten, besluit ik te gaan wandelen naar school. Op school is er voor mij een moment van angst en stress. Er moet een document ingeleverd worden en er vindt een belangrijk gesprek/presentatie plaats. Beide dingen zijn nog niet klaar en als er iets is waar ik niet tegen kan dan is het dat dit soort dingen op het laatste moment nog gedaan moeten worden. Uiteindelijk blijkt de stress en angst ongegrond, want alles is net op tijd af en het gesprek ging goed. Ik heb weer rust. De dag op school duurt tot half 6. Daarna loop ik samen met een studiegenoot naar huis.

Eenmaal thuis moet ik snel eten want om zeven uur heb ik alweer een afspraak. Ik heb twee manicures op de planning staan. De tijd vliegt en om tien uur ben ik weer thuis. Wat nu? Ik moet een nacht doorwerken, maar wat doe je in die tijd? Eten maken, poetsen, rekeningen betalen en belasting aangifte doen. Dat is een greep van de dingen die ik heb gedaan. Om 1:45u ben ik zo moe dat ik eigenlijk niks meer doe, zonde van mijn tijd. Je kunt het zien als falen of opgeven, maar op dat moment heb ik besloten om naar bed te gaan. Om toch in de sfeer van de helweek te blijven heb ik mijn wekker om 5:15u gezet.

Deze dag stond in het teken van je comfortonze uitstappen en dat heb ik naar mijn mening zeker gedaan. Niet alleen sta ik nooit zo vroeg op, ik ben ook nog nooit zo lang wakker geweest. Ik heb een aantal dingen die ik al een tijdje aan het uitstellen was gedaan, dus ook op dat gebied heb ik wat bereikt. Ook heb ik alles wandelend/op de fiets gedaan.

Wat er na het zetten van mijn wekker is gebeurd lees je morgen.

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Helweek – Dag 3