Helweek – Dag 3

De woensdag gaat over timemanagement. Hoe kun je je dag optimaal structureren? ‘Laat je niet voor de gek houden door de kalender. Er zitten niet meer dagen in het jaar dan die waar je gebruik van maakt. De een haalt slechts een week uit een jaar, de ander haalt een heel jaar uit een week”- Charles Richards

Timemanagement draait om bewustwording. Bertrand vertelt dat je door timemanagement zoveel mogelijk uit je tijd kunt halen. Met de juiste doelen, waarden en perspectieven krijg je het leven prima onder controle.

Opdrachten:

– Maak je eigen to do lijst.
1. Was doen
2. Rekeningen betalen
3. Tentamen cursus 3 voorbereiden/leren
4 Vuilnis + oud papier wegbrengen


– Leg je eigen jaarplanning, maandplanning, weekplanning en dagplanning aan.

– Leer om dingen van je to do lijst over te hevelen naar je agenda.

Mijn ervaring

“Vandaag heb ik het zwaar. De wekker gaat om 5:15. Ik kom mijn bed uit om de wekker uit te zetten. De verleiding om weer terug mijn bed in te gaan is zo groot, dat ik hem niet kan weerstaan. Ik merk dat ik weer terugval in mijn oude gewoonte. Na 1 keer snoozen besluit ik dat dit niet de bedoeling is. Ik zet de wekker uit en wordt rustig verder wakker. Ik check mijn social media en ga vervolgens mijn ontbijt maken. Na het ontbijt besluit ik om yoga te gaan doen, 40 minuten gefocust op mijn lichaam, 40 minuten nergens anders mee bezig zijn. Daarna neem ik een heerlijke warme douche om vervolgens aan mijn blog te gaan werken. Om 9:30 besluit ik mijn lunch alvast te gaan maken, zodat deze mee kan in de trein. Ik heb vandaag een afspraak in Helmond, een goed moment om met timemanagement bezig te zijn.

Nadat ik mijn lunch heb gemaakt wandel ik naar het station. Het is een grauwe dag en de zon is nergens te bekennen. De treinreis gaat snel. Ik doe mijn nagels en voordat ik het weet sta ik al op Eindhoven. Wanneer ik in Helmond aan het wandelen ben naar mijn afspraak begint de zon te schijnen, ik vraag me af waarom ik een dikke sjaal om heb gedaan. De zon doet me goed. Na mijn afspraak ga ik samen met mijn vriend naar de winkel. We doen boodschappen voor het avondeten en vertrekken dan samen naar Heerlen. Op het moment dat we thuiskomen begin ik gelijk met koken. Het is inmiddels ook al half 8. We hebben honger. Na het eten is het tijd voor de afwas. Ik heb geen zin, maar mijn vriend dringt er op aan om het nu te doen. “Dan staat het er morgen niet meer”, ik weet dat hij gelijk heeft. We doen de afwas en gaan daarna samen op bed liggen. Terwijl mijn vriend de laatste aflevering van Suits aan het kijken is val ik in slaap, wetende dat morgen de wekker weer vroeg gaat.”

Liefs, Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Helweek – Dag 2
Helweek – Dag 3