Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

5 voordelen van water drinken!

Het is algemeen bekend: water drinken is gezond! Maar waarom eigenlijk? En hoe zorg ik ervoor dat ik genoeg drink?

1. Het is goed voor je huid
In een van mijn eerdere artikelen heb ik het al eens genoemd: water drinken is goed voor je huid! Door water te drinken zorg je ervoor dat de afvalstoffen in je lichaam afgevoerd kunnen worden. Daarnaast hydrateer je van binnenuit je huid. Dit ga je gegarandeerd terug zien wanneer je in de spiegel kijkt.

2. Het helpt bij afvallen
Door genoeg water te drinken krijg je eerder een vol gevoel. Doordat je een vol gevoel hebt zul je minder gaan eten. Daarnaast kan water drinken je stofwisseling versnellen.

3. Remedie tegen hoofdpijn
Het wordt vaak genoeg gezegd: drink water wanneer je last hebt van hoofdpijn. Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door een tekort aan vocht. Dus voel je hoofdpijn opkomen, grijp naar een glaasje water! Ps: Ook om je kater te voorkomen is water een goede remedie. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je lichaam uitdroogt.

4. Het vermindert constipatie
Consti-wattes? Constipatie wordt vaak verstopping genoemd. Een van de oorzaken van constipatie is het drinken van te weinig water. Natuurlijk zijn er meerdere oorzaken voor constipatie, maar water drinken maakt het makkelijker om je eten te verteren, waardoor de kans op verstopping vermindert.

5. Goede start van de dag!
Door water te drinken op een lege maag, geef je je organen een oppepper. Ze worden geactiveerd, waardoor je metabolisme gaat werken.

Doordat je gelijk als je wakker wordt water drinkt, zul je je organen een flinke boost geven. Je organen zullen gelijk beginnen met werken omdat ze het water moeten verteren. Dit betekend ook dat je metabolisme zal gaan werken, dus dat je calorieën gaat verbranden.

Hoe zorg ik ervoor dat ik genoeg drinkt?

Een hele lange tijd geleden dronk ik bijna geen water. Frisdrank, sapjes, ranja… dagelijkse kost voor mij. Op een gegeven moment ben ik omgeslagen en sindsdien drink ik bijna alleen nog maar water. Ik zorg ervoor dat het leuk wordt om water te drinken. Zo heb ik ontdekt dat ik mijn water op een gezonde manier een smaakje kan geven, klik hier om daar meer over te lezen. Daarnaast vind ik het erg leuk om steeds weer nieuwe, leuke waterflesjes te vinden. Momenteel drink ik mijn water uit een Bobble. Het water in je Bobble wordt, door middel van een koolstof filter, gefilterd (het water uit de Nederlandse kraan is natuurlijk al goed gereinigd, maar je water wordt met elke slok toch nog een beetje beter).

Hoe bevalt de Bobble?

Ik ervaar de Bobble als een fijne fles. Hij is gemaakt van stevig materiaal, maar is toch flexibel. Het is een fles die lekker in de hand ligt en niet lekt, zelfs niet als het tuitje openstaat (er komt hoogstens een druppeltje uit). Persoonlijk vind ik dat de Bobble er erg leuk uitziet, het oog moet ook wat he? De fles kan gevuld worden met 550 ml water en is zo leeg. De enige nadelen die ik tot nu toe heb ervaren is dat de Bobble niet in de vaatwasser mag en dat hij soms wat geluid maakt als je eruit drinkt (hier stoor ik me niet aan). De Bobble kost €11,99. De filters zijn te vervangen (het wordt aangeraden dit om de 2 maanden of 150L te doen). Een nieuwe filter kost gemiddeld zo’n €7,99.

Hebben jullie de Bobble al gezien of uitgeprobeerd? Ik ben in ieder geval fan!

Liefs, Sylvia

 

 

 

 

2 Responses
 • Eva
  juni 12, 2016

  Bedankt voor de tips! Ik moet er ook echt meer op gaan letten hopelijk helpen deze tips.

  • Sylvia Vorspaget
   juni 12, 2016

   Ik hoop dat de tips voor jou gaan werken, heel veel succes! Liefs Sylvia

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *