Firm Axe, een uniek sieraad voor man én vrouw

Posted on

Firm Axe heeft een uniek design en is gemaakt van kwalitatief goede materialen. Het is een sieraad voor iedereen; man, vrouw, zakelijk, stoer of casual. De Firm Axe armbanden kun je eindeloos combineren. Het klinkt wellicht te mooi om waar te zijn óf als een gelikt verkooppraatje, maar dat is het absoluut niet. Waarom, dat ga ik je in dit artikel vertellen.

Firm Axe

Wat betekent Firm Axe eigenlijk? Wanneer je gaat kijken naar de letterlijke vertaling krijg je stevig/vast/vastberaden/standvastig/ferm (firm) en bijl/hakbijl (axe). Firm axe staat symbool voor kracht. Een breed begrip, want kracht kan voor iedereen iets anders betekenen. Voor de ene persoon staat kracht symbool voor een overwonnen strijd, terwijl het voor de ander wellicht staat voor doorzettingsvermogen of een gevecht dat hij/zij aangaat of moet gaan.

De maker van Firm Axe denkt dat de armband voor iedereen een betekenis kan hebben. Die betekenis geeft je elke dag, bij het omdoen van de armband, net dat extra zetje in de goede richting. De slogan van het merk zegt het eigenlijk al; Firm Axe, Get your axe together. Ik vind het een bijzonder mooie gedachte, wat vind jij?

Materiaal en design

Er zijn 4 Firm Axe collecties; Steel, Black Steel, Bronze en Gold. De bijlen van de Steel en Black steel collectie worden 3D geprint. Er is dus geen sprake van standaard roestvrij staal. De bijlen zijn massief, daardoor kunnen ze veel hebben.

De Bronze en Gold collectie zijn negatief 3D geprint. Dit houdt in dat er een mal wordt gemaakt met de 3D printer. Vervolgens worden de bijlen op de ouderwetse manier gegoten met de gemaakte mal.

Elke Firm Axe komt met een bandje dat gemaakt is van Italiaans nappa leer. Het nappa leer dat wordt gebruikt, wordt ook gebruikt in de autobranche door onder andere BMW, Mercedes, Porche en mini. Je kunt dus wel zeggen dat er gekozen is voor kwalitatief goed materiaal. Doordat het nappa leer een combinatie is van leer aan de ene kant en suède aan de andere kant, is het bandje soepel en zacht. Doordat het bandje soepel en zacht is, is het erg comfortabel om te dragen.

Leuk om te weten: er wordt momenteel hard achter de schermen van Firm Axe gewerkt aan een vegan optie voor de bandjes omdat niet iedereen leer wil dragen. Zo is Firm Axe in de toekomst écht voor iedereen.

Firm Axe sieraad armband 3D geprint staal

Eerste indruk

Wanneer je een Firm Axe armband bestelt komt deze binnen in een unieke envelop. In deze envelop zit een mooi, chique, zwart doosje. Wanneer je dit doosje opent zie je de door jou gekozen Firm Axe armband zitten. In mijn geval was dit een bijl van de Steel collectie in combinatie met een bandje van rood nappa leer.

Doordat de buitenkant en de binnenkant van het doosje volledig zwart waren sprong mijn armband er echt uit. Wat ik bijzonder vond om te zien is dat je op de bijl de lijnen ziet van het 3D printen, tof! Maakt de armband net wat rauwer. Onder het kussentje waar mijn Firm Axe op vast zat, zat een instructie voor het omdoen van de armband.

Firm Axe sieraad armband verpakking

Firm Axe sieraad armband instructie

Het omdoen van de armband is in het begin best een dingetje. Je moet de armband namelijk eerst op maat maken voordat je hem kunt gaan dragen. Je hoeft hiervoor niet te knippen in je leren bandje, er zit namelijk gewoon een schuifknoop waarmee je het bandje korter of langer kunt maken. Zelf vond ik het best lastig om de juiste lengte te bepalen. Echter heb je er, wanneer je de juiste lengte hebt gevonden, geen omkijken meer naar.

Prijs

De prijs van een Firm Axe armband ligt tussen de €49,95 en €79,95. De prijs is afhankelijk van de gekozen collectie. Logisch, want goud is natuurlijk veel kostbaarder dan bijvoorbeeld brons of staal. Leuk feitje: zo’n 50-70% van de verkoopprijs zit in het product, dit in tegenstelling tot veel sieraden van andere merken waar dit percentage een stuk lager ligt.

Persoonlijk vind ik de prijs kwaliteit goed, wel ben ik in het begin bang geweest dat het bandje van mijn armband zou knappen omdat deze vrij dun is (is echter niet gebeurt dus dat zit tussen mijn oren). Mocht deze onverhoopt wel een keer knappen dan is een nieuw bandje van nappa leer te verkrijgen voor maar €4,95. Niks om me zorgen over te maken dus. Bovendien zou het ook een goed excuus zijn om een keer voor een bandje met een andere kleur te gaan, je kunt eindeloos combineren.

Al met al vind ik het een mooi product met een uniek design, gemaakt van kwalitatief goede materialen. Een betaalbaar en breed inzetbaar sieraad. Wat vind/denk jij van Firm Axe? 

Liefs Sylvia

 

 

 

 

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Het leven van een DJ/producer: Menno de Jong
Firm Axe, een uniek sieraad voor man én vrouw