Een brief aan mijn jongere ik…

Na het al een aantal keer eerder te hebben gezien op andere platformen besloot ik om mezelf er ook maar een keer aan te wagen; ik schreef een brief aan mijn jongere ik…

Een brief aan mijn jongere ik…

Lieve Sylvia,

Dingen gaan altijd langzamer dan je zou willen, maar weet dat de tijd achteraf veel te snel gaat. Je wilt maar al te graag ‘volwassen’ worden, maar achteraf verlang je wel eens terug naar de onbezorgde dagen die je vroeger had. Geniet en wees zo lang mogelijk kind.

Leef en laat leven

Maak een plan, maar weet dat plannen niet altijd lopen zoals gepland. Op sommige dingen heb je nu eenmaal geen invloed, maak je niet te druk. Leef en laat leven.

Blijf jezelf

Blijf bij jezelf en laat je niet zomaar iets aanpraten. Iedereen is anders en dat is oké. Je kijkt nu wellicht op tegen anderen, maar weet dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant. Je weet niet altijd wat er écht bij iemand anders omgaat. Weet dat er belangrijkere dingen zijn dan ‘erbij horen’. Het lijkt misschien of ‘erbij horen’ je ver gaat brengen, maar juist het feit dat je jezelf blijft en uniek bent, dat gaat je ver brengen.

Je bent niet alleen

Er gaat een periode komen dat je je erg rot voelt. Aan deze periode lijkt geen einde te komen. Je gaat je alleen voelen, maar weet dat je niet alleen bent. Er komt een einde aan die vervelende periode. Je hebt een heleboel lieve mensen om je heen en gaandeweg kom je er nog veel meer tegen. Niet al deze lieve mensen blijven een rol spelen in je leven. Dat is jammer, maar leg je daarbij neer. Iedereen gaat zijn eigen weg en dat is niet altijd dezelfde als die van jou.

Ga niet opzoek

Over de liefde; ga niet opzoek. Je komt hem vanzelf wel tegen, mark my words. Als je niet op zoek bent, kom je de leukste mensen tegen die het leven een stuk mooier maken.

Volg je hart

Het lijkt soms makkelijk om de simpelste weg te pakken, om de dingen te doen die van je verwacht worden, maar het is belangrijker de dingen te doen die jij van jezelf verwacht. Volg je hart. Verbaas mensen en geloof in jezelf. Je zult voor dingen moeten vechten, mensen zullen aan je besluiten twijfelen en mensen zullen je keuzes bekritiseren, maar als je opstaat voor jezelf, hard werkt en in jezelf blijft geloven, dan komt het allemaal goed.

Niemand kan alles alleen

Probeer niet alles zelf op te lossen. Niemand is zo sterk dat ze niemand nodig hebben. Wees voorzichtig met wie je vertrouwt, maar sluit je nooit volledig af. Durf hulp te vragen en accepteer het als mensen je willen helpen. Samen kom je verder dan alleen. En weet, soms is het oké om even niet oké te zijn.

Niet alles hoeft perfect

Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf en loop niet altijd met de menigte mee. Denk na over de besluiten die je neemt. Leg de lat hoog, maar weet dat niet altijd alles perfect hoeft. Soms is goed, goed genoeg.

Wees niet zo onzeker

Wees niet zo onzeker. Twijfel nooit aan jezelf. Stop met denken dat je niet slim genoeg, niet mooi genoeg of niet goed genoeg bent, want dat ben je wel. Hou van jezelf.

Omarm je imperfecties

Er zijn stukken van je lichaam waar je misschien minder tevreden over bent, maar probeer ze te accepteren en te omarmen. Wanneer je van jezelf houdt, ondanks je ‘imperfecties’, zal je je een stuk beter voelen. Dit is niet makkelijk en een langdurig proces, maar je komt er wel.

Koester de momenten samen

Klaag niet over alles wat je moet doen van je ouders. Het is echt niks in vergelijking met wat zij voor jou doen en ze bedoelen het goed. Hoe ouder je wordt hoe meer je je dit zult beseffen. Ben eens wat liever voor ze, want eerlijk, dat verdienen ze. Koester de momenten die je samen hebt en bedenk je eens hoe het leven zou zijn als ze er niet meer zouden zijn geweest. Had je je dan hetzelfde gedragen? Koester de mooie momenten; maak foto’s, video’s en schrijf herinneringen op. Later zul je me dankbaar zijn.

Omring je met de juiste mensen

Zorg ervoor dat je mensen om je heen hebt waarbij je je goed voelt. Niet alleen mensen die altijd maar ja en amen zeggen en je vertellen wat je wilt horen, maar mensen die eerlijk tegen je zijn en van je houden zoals je bent.  Geef deze mensen eens een extra knuffel om te zeggen dat je dol op ze bent en dankbaar bent voor wat ze doen, want het zijn de kleine dingen, die het leven een stuk mooier maken.

Liefs Sylvia

Meer over mij te weten komen? Lees dan hier mijn persoonlijke verhaal.

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Twee weken plant-based eten
Een brief aan mijn jongere ik…