Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Review: Harmonylife Hair Jazz Shampoo en Lotion

Toen ik een tijdje geleden op Facebook aan het kijken was, kwam ik een product tegen dat je haar drie keer sneller zou moeten laten groeien. Dat trok mijn aandacht. Ik vond het dan ook erg leuk dat ik het product (de producten) uit mocht testen voor mijn blog. Van Harmonylife, de leverancier van het product, kreeg ik de Hair Jazz Shampoo en Lotion toegestuurd. Nu, 2 maanden later, denk ik dat ik wel kan zeggen wat ik er van vind.

Zoals al gezegd zouden de Shampoo en de lotion ervoor moeten zorgen dat mijn haar drie keer sneller zou groeien. Normaal haar groeit gemiddeld zo’n 1,5 cm per maand, uitgaande van de gemiddelde haargroei zou mijn haar dus maximaal 4,5 cm per maand gaan groeien. Klinkt veelbelovend!

Eerste indruk hair jazz shampoo en lotion

Het pakketje kwam wat gehavend binnen, er was niet zo netjes mee omgegaan door de postbezorger. Bij het open maken van het pakketje was ik blij verrast, de producten waren nog heel, omdat ze goed verpakt waren met bubbeltjes plastic én ik had full size producten  (250ml/200ml) opgestuurd gekregen terwijl ik sample sizes had verwacht.

Op de achterkant van de producten zit netjes een  witte sticker geplakt met de Nederlandse beschrijving. Fijn, want de beschrijvingen die er verder opstaan zijn in het Engels, Duits, Frans, PL (Pools?) en SE (Zweeds?). De geur van de Shampoo en de lotion is niet zoals die van de shampoos en conditioners die ik normaal gebruik (ruikend naar heerlijke bloemetjes, je kent het wel). Wanneer je de fles opendraait komt je een frisse, wat neutrale geur tegemoet. De verpakking oogt wat simpel, maar is wat mij betreft prima.

Gebruik

De tube is makkelijk met doseren, er komt niet teveel en ook niet te weinig uit. De shampoo schuimt goed, omdat je de shampoo 1-2 minuten in moet masseren is dit ook wel fijn. Vervolgens moet je de shampoo nog 2 minuten zonder wrijven in laten trekken. Geen probleem, in de tussentijd kun je je lichaam wassen. Na het uitspoelen van de shampoo voelt mijn haar erg droog en stug aan. Niet erg prettig al zeg ik het zelf. Gelukkig was dit gevoel na het gebruik van mijn eigen conditioner helemaal weg.

Na het afdrogen van mijn haar was het tijd om de lotion te gebruiken. Deze moet je rechtstreeks op je hoofdhuid sprayen en vervolgens 1-2 minuten inmasseren. Het direct op de hoofdhuis sprayen was voor mij een enorme uitdaging. Ik heb erg dik haar dus kwam niet overal even makkelijk bij. Uiteindelijk heb ik hier wel wat handigheid in gekregen.  Voor mijn puntjes heb ik gewoon mijn normale producten gebruikt(haarolie of een verzorgende/beschermende spray).

Na het wassen ruikt je haar fris. Geen sterke na geur of iets in die richting. Mijn haar voelt, wanneer het droog en geborsteld is, glad aan en ik heb zelfs het idee dat mijn haar wat meer volume heeft gekregen. Een heel ander gevoel dan normaal, ik kan het niet zo goed beschrijven. Dit komt waarschijnlijk doordat mijn haar wat stugger wordt van deze shampoo. Mijn haar glanst en ik heb niet echt het idee dat het uitgedroogd is, hooray voor mijn conditioner.

So far, so good. Bij het tweede gebruik van de shampoo blijkt dat de verpakking misschien toch nog wel wat verbetering nodig heeft. Er was een hoop Shampoo in de dop gelopen. Ook nadat ik de dop de daaropvolgende keren extra goed had dichtgedraaid. Erg zonde omdat het een erg duur product is. Wanneer de Shampoofles wat leger is, is dit probleem opgelost.

Op de verpakking van Hair Jazz staat dat je de producten om de 2-3 dagen moet gebruiken. Dit heb ik niet gedaan (oeps). Je zult je misschien afvragen waarom. Op een of andere manier werd mijn haar door het gebruik van de Shampoo en de Lotion minder snel vet, super fijn! Na 4 dagen moest het wel echt weer gewassen worden (Je gebruikt de shampoo alleen op je hoofdhuid en niet op de rest van je haar).

Resultaat

De misschien wel belangrijkste vraag is, heeft het gewerkt? Ik heb na de eerste keer wassen mijn haar opgemeten. Vanaf de middenscheiding was mijn haar 46 cm. Twee maanden later is mijn haar, opgemeten vanaf de middenscheiding, 50 cm. Dit betekent dat mijn haar 4 cm is gegroeid. Een halve centimeter per maand meer dan normaal.

Hair Jazz resultaat

Conclusie

Als je het geld er voor hebt (€34.90 voor een set van de shampoo en de lotion) zou ik het zeker een keer aanschaffen. Proberen kan altijd. Niet geschoten is altijd mis en baat het niet dan schaadt het niet, toch? De Shampoo gaat overigens lang mee, na twee maanden gebruik is de shampoo nog steeds niet op.

Hebben jullie Hair Jazz al eens gebruikt? Wat zijn jullie ervaringen?

Liefs, Sylvia

12 reacties
  • Sujata
    oktober 5, 2016

    I’m glad I read your review. I can read and understand Dutch but not so good in writing. Hence my response in English I have ordered my pack and am waiting for it. I’m 50 years old and although I’ve always had phenomenal hair, I’m losing a lot now. So thanks for posting your experience. Are you in Belgium or Holland?

    • Sylvia Vorspaget
      oktober 7, 2016

      Hi Sujata! I am wondering what the product is going tot do for your hair. Let me know, I am curious! I really like your response on my blogpost. Where are you from? I live in the Netherlands/Holland.

      Lots of love, Sylvia

  • Mari
    maart 15, 2017

    Bedankt voor heel duidelijk uitleg, alleen een ding is nog niet zo duidelijk.. Je gebruikt dus je eigen conditioner, breng je het ook op je hoofdhuid? Want wat ik van websites heb gelezen, is het slecht voor je haar. En ik vraag me ook af of hairjazz shampoo en lotion goed genoeg is? Ik zou zonder conditioner willen proberen doen. Nu na je post (6-7 maanden) gebruik je het nog steeds? 🙂

    • Sylvia Vorspaget
      maart 15, 2017

      Hi Mari!

      Leuk dat je reageert. Fijn om te horen dat je de uitleg duidelijk vindt! Ik heb zelf zoals je al aangeeft alleen de shampoo en lotion gebruikt in combinatie met mijn eigen conditioner. Ik bracht de conditioner NIET aan op mijn hoofdhuid, maar wel over bijna mijn hele haar. Hierbij lag de focus op de punten. Hoe dichter op de hoofdhuid, hoe minder conditioner. Ik begon met aanbrengen in de punten en het restje conditioner wat dan nog op mijn handen zat bracht ik verder aan naar boven. Geeft dit wat meer duidelijkheid?

      Persoonlijk heb ik het niet als slecht voor mijn haar ervaren, maar ik kan me voorstellen dat anderen dat wel hebben. Vooral omdat je haar na het wassen droog en stug aanvoelt. Gelukkig hebben ze daarvoor conditioner uitgevonden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen idee heb hoe het wetenschappelijk zit en hoe kappers er tegenaan kijken.

      Ik heb zelf van Harmonylife de shampoo en lotion ontvangen, zoals ik van hun begreep zou dit voldoende moeten zijn als je een eigen conditioner gebruikt. Zelf gebruik ik de shampoo niet meer. Als je het geld er voor hebt en wilt uitgeven, dan zou ik zegen; probeer het. Niet geschoten is altijd mis. Mocht het niet werken of bevalt het niet, dan kun je altijd weer overstappen op je eigen vertrouwde shampoo.

      Hopelijk geeft dit genoeg antwoord op je vragen. Zo niet, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

      Liefs, Sylvia

  • kim truyts
    april 14, 2017

    Dag Sylvia,

    Na veel twijfelen over de reclame van hair jazz heb ik gisteren mijn set besteld: shampoo lotion, masker en serum…
    Ik ben er heel benieuwd naar ook van uit men achtergrond als kapster toe.
    Vond je het product te duur om op lange termijn te gebruiken of was het toch niet je dat?

    Groetjes kim

    • Sylvia Vorspaget
      april 16, 2017

      Hoi Kim!

      Leuk dat je reageert, sorry voor mijn late reactie! Heb het druk gehad met tentamens afgelopen week. Zoals je hebt kunnen lezen zag ik wel verschil, maar de prijs en het feit dat ik best tevreden ben over de lengte van mijn haar heeft mij doen besluiten het niet nog een keer aan te schaffen.

      Ik ben benieuwd hoe jij het gebruik gaat ervaren. Zelf had ik het masker en het serum niet. Wil je me laten weten of en hoe het gewerkt heeft bij jou?

      Fijne paasdagen!

      Liefs Sylvia

    • Anita
      september 12, 2017

      En is het waar wat ze zeggen?

      • Anita
        september 12, 2017

        Kim Truyts,

        Hoe is het je bevallen en heb je resultaat gezien.

  • alice
    mei 10, 2017

    Fijne review ! Ik had hairjazz ook besteld nadat ik jouw review had gelezen een tijdje geleden.

    Ik gebruik het nu dus ongeveer 2maanden en mijn haar is iets meer dan 4cm gegroeid. Echt een wonder voor mijn haar! Mijn haar groeit namelijk van zichzelf maar 2 á 3 cm in 6maanden.(verscheidene keren gemeten)

    Ik heb ook nog nooit lang haar in mijn leven gehad. Mijn haar laat ik 1x paar jaar een paar cm afknippen. Moet helaas wel want anders wordt het heel pluizig bij mij.

    • Sylvia Vorspaget
      mei 23, 2017

      Hi Alice,

      Wat leuk om te horen dat je echt wat hebt gehad aan de review en daardoor de producten hebt durven aanschaffen! Fijn dat de producten voor jou werken en dat je een reactie achter laat, zo weten anderen uiteindelijk ook weer wat meer. Fijne zonnige dag toegewenst!

      Liefs Sylvia

  • Coby van Tol
    juni 21, 2017

    Hallo Sylvia
    Ik vond jouw verslag erg interessant om te lezen en ook eerlijk.
    Maar zet toch mijn vraagtekens bij het,product.
    Om de twee drie dagen je haar wassen is niet nodig of je moet heel erg vet haar hebben of heel vies werk doen.
    De shampoo tast de natuurlijke beschermlaag van je huid aan.
    Een conditioner heeft een zure,phwaarde en sluit de schubben waardoor je haar glanzend en gladder wordt.
    Ik vraag me af waardoor het haar harder kan gaan groeien.
    Groetjes Coby

    • Sylvia Vorspaget
      juni 22, 2017

      Hoi Coby,

      Wat leuk en goed dat je reageert! Bedankt voor je compliment.

      Ik snap goed dat je je vraagtekens zet bij het product/de producten. Harmonylife zelf zegt dat de producten een hooggecontreerde mix van natuurlijk voorkomende proteïnen bevatten die essentieel zijn voor de structuur van de haarschacht en de ondersteuning van de groei. Hoe het precies werkt en óf het ook daadwerkelijk werkt zoals ze zeggen, durf ik niet te zeggen. Zoals je hebt kunnen lezen heb ik de shampoo om de +/- 4 dagen gebruikt terwijl om de 2 á 3 dagen werd geadviseerd.
      Zoals je zelf al zegt is het wassen om de 2 á 3 dagen eigenlijk niet nodig als het niet vies of enorm vet is, maar volgens Harmonylife zou het wel invloed kunnen hebben op het uiteindelijke resultaat als je de periode tussen de haarwasbeurten groter maakt. Mijn resultaat van een halve centimeter extra per maand zou dus ook niet het hoogst haalbare resultaat zijn.

      Of het echt die halve centimeter is gegroeid door het gebruik van de producten weet ik niet, vandaar dat ik ook aangeef dat als je het geld er voor (over) hebt, je het altijd een keer kunt proberen. Niet geschoten is altijd mis.

      Je zou, als je meer interesse hebt in de werking van het product Harmonylife eens kunnen benaderen. Zij kunnen je vast meer vertellen!

      Liefs Sylvia

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *