Apps op mijn mobiele telefoon

Smartphones, ze zijn niet meer weg te denken. Bijna iedereen heeft er een, zo ook ik. Eerlijk is eerlijk, ik zou hem niet meer willen missen. Hoe zit dat bij jou? Met de komst van de smartphones en de bijbehorende apps is het leven een stuk makkelijker geworden. Vandaag deel ik de apps die ik op mijn mobiele telefoon heb staan.

Social media

Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, Pinterest, LinkedIn; we kennen ze denk ik allemaal wel. Ik gebruik ze bijna allemaal dagelijks. Het delen en lezen van verhalen, foto’s, kennis en ervaringen, ik hou er van!

Weetje: 89% van de bevolking van 12 jaar of ouder had in 2017 een mobiele telefoon of smartphone (CBS).

Foto

UNUM – Met deze app kijk ik vooraf of ik een foto in mijn Instagram feed vind passen.

Snapseed – Mijn absolute favoriet wanneer het gaat om foto’s bewerken. Een app met oneindig veel opties. Bijsnijden, egaliseren, draaien, tekst toevoegen, belichting en kleuren aanpassen; het kan allemaal!

Whitagram – Met deze app zet in een witte rand om mijn foto’s heen zodat ze volledig te zien zijn in mijn Instagram feed.

Later – Deze app is ideaal, vooral als je Instagram zakelijk gebruikt. Je kunt vooraf je posts klaarzetten en inplannen.

VSCO – Mooie filters die je snel over een foto heen kunt zetten.

Zakelijk

Email – Zowel mijn zakelijke e-mail als mijn prive e-mail heb ik gesynchroniseerd met de standaard mail app van mijn telefoon. Ideaal, zo hoef ik niet altijd mijn laptop te openen om mijn mail te checken.

Google Analytics – Met de Google Analytics app houd ik onder andere de bezoekersaantallen van mijn website bij. Je kunt er heel veel mee meten en analyseren, zo kan ik naast de bezoekersaantallen bijvoorbeeld ook een goed inzicht krijgen in hoe bezoekers mijn website gebruiken; hoe lang wordt een pagina bekeken, waar wordt op geklikt en hoe vaak, etc.

WeTransfer – Wanneer bestanden te groot zijn om per mail te versturen gebruik ik WeTransfer, gratis, makkelijk en vrij snel.

Dropbox – Makkelijk om overal bij je bestanden te kunnen. Niet alleen zakelijk erg handig, ook voor je studie en privé is dit ideaal.

Followers – Met deze app krijg ik inzicht in wie mij volgt en ontvolgt op Instagram. Soms erg handig.

Geldzaken

Tikkie – Uit eten geweest met een groep vrienden? Een gezamenlijk cadeau voor iemand gekocht? Met Tikkie stuur ik snel een betaalverzoek naar anderen. Voor mij én voor de ander makkelijk.

ABN Amro – Overal kunnen internetbankieren. Ik kan niet zonder. Altijd inzicht in mijn financiën!

Smartphone app Mobiele telefoon apps overzicht

Reizen

NS9292 – Hoe laat de bus en/of trein vertrekt? Vertraging? NS en 9292 vertellen het me.

Google Maps – Deze app gebruik ik als navigatie. Super handig, naast dat de app je vertelt hoe je moet rijden geeft hij bij het plannen van je reis ook gelijk de verkeersdrukte op de route aan. Je kunt dan op het moment van plannen dus al bepalen of het verstandig is om een andere route te nemen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Parkmobile – Parkeren en een parkeerkaartje halen bij de parkeerautomaat is voor mij verleden tijd. Ik check mijn auto in met de Parkmobile app en betaal alleen voor de werkelijk geparkeerde minuten (bespaartip!).

KLM – Wanneer ik een vliegreis heb geboekt bij KLM gebruik ik de app om mijn boardingspass en de actuele gegevens van mijn vliegreis te bekijken.

Entertainment

Spotify – Mijn favoriete songs, overal en altijd.

RTL XLYoutubeNetflix, VideolandNPO Start – Deze apps gebruik ik om (TV-)series, films, documentaires en Youtube video’s mee (terug) te kijken. Makkelijk voor op de wc, onderweg, op de bank of in bed.

Overig

My Vodafone – De my Vodafone app gebruik ik vooral om even snel mijn tegoed te checken. Ik ben vroeger wel eens over mijn abonnement heen gegaan waardoor ik later een enorme rekening moest betalen. Dat soort situaties voorkom ik liever tegenwoordig.

PostNL – De status van bestelde of verzonden pakketjes bekijken doe ik makkelijk en snel met de PostNL app.

Moment – Deze app heb ik pas sinds kort. Hij geeft me een inzicht in mijn smartphone gebruik. Wat is dat confronterend zeg. Het deed me echt beseffen hoe onzinnig veel uren ik op mijn smartphone zit. Tijd om te minderen, want die tijd kan ik veel beter besteden!

Ditzo – Mijn polis bekijken, declareren, mijn betalingsoverzicht raadplegen; ik doe het allemaal via de app van mijn zorgverzekeraar Ditzo.

Weer – Gaat het vandaag regenen? Hoe warm wordt het vandaag? Met één klik op de knop heb ik het antwoord. Makkelijk!

Headspace – Een momentje voor mezelf creëren doe ik met de app Headspace. Headspace is een meditatie app. Klinkt wellicht zweverig, is het niet. Je moet het echt een keer proberen! De sessie zijn in het Engels, maar goed te volgen. Je kunt ervoor kiezen om een 1 minuut durende meditatie of oefening te doen, maar langer kan natuurlijk ook. De man die de sessies heeft ingesproken heeft een enorm warme, prettige stem om naar te luisteren.

Notities – Even snel iets noteren zonder pen en papier gaat makkelijk met de standaard notitie app.

Welke apps heb jij op je telefoon? Ik ben benieuwd! 

Liefs Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

No Comments Yet.

Previous
Sexpert, het beroep in beeld
Apps op mijn mobiele telefoon