12 Netflix series die je gezien moet hebben!

Netflix, we kennen het allemaal wel. Voor diegene die niet weten wat Netflix is; Netflix is een online streamingsdienst waarmee je verschillende series, documentaires en films kunt bekijken. Zie het als een soort online videotheek. Je betaalt maandelijks een bepaald bedrag en in ruil daarvoor krijg je toegang tot alle series, documentaires en films waarover Netflix beschikt.

Content

Op Netflix is enorm veel content te vinden. Om je een beetje op weg te helpen bij het maken van een keuze heb ik een lijst met mijn 12 favoriete Netflix-series opgesteld. De series staan in willekeurige volgorde.

12 Netflix series
 1. Suits
  Een serie die je vanaf de eerste aflevering pakt, een goed verhaal met een prettige opbouw. Blijft spannend en bevat humoristische momenten.
 2. The Blacklist
  Een serie vol met actie en diepgang. In het begin kun je de afleveringen nog los van elkaar bekijken, maar naar mate de serie vordert worden er steeds meer verbanden gelegd waardoor dit lastiger wordt.
 3. Orphan Black
  Een unieke, bijzondere serie die je pakt en boeit, een serie die anders is dan anders. Vol met spanning en onverwachte wendingen. Fantastisch acteerwerk. Deze serie MOET je gezien hebben!
 4. Homeland
  Een realistische serie welke zo waar gebeurd zou kunnen zijn en zich af zou kunnen spelen in onze tijd. Meeslepend en vol actie.
 5. Limitless
  Een vlotte, luchtige en humoristische serie.
 6. Frequency
  Een serie waarbij de speling met de tijdlijn uniek is; alles wat gebeurt heeft invloed op elkaar. De speling met de tijdlijn zorgt voor voldoende spanning.
 7. House of Cards
  Een dynamische serie vol spanning. Er is interactie met de kijker, dit zorgt voor grappige momenten, maar laat je soms ook net wat anders naar bepaalde dingen kijken. Naast dat het een spannende serie is, is het ook educatief. Je leert over de opbouw van de Amerikaanse regering, klinkt saai, is het niet.
 8. Dexter
  Een serie vol spanning, de angst dat de hoofdrolspeler gepakt wordt komt steeds weer terug. De serie laat je beseffen dat niet alles is wat het lijkt.
 9. 13 reasons why
  Een serie die je laat beseffen dat daden die nietszeggend lijken heel veel teweeg kunnen brengen. Realistische weergave van de huidige tijd waarin we leven.
 10. Black Mirror
  Een serie waarvan de afleveringen allemaal losstaand zijn. Alle afleveringen hebben binding met hedendaagse onderwerpen. Een serie die intrigeert, pakt en anders is. Een serie die je laat nadenken over dingen die heel gewoon lijken.
 11. Mindhunter
  Een serie die langzaam opbouwt, een serie die je laat nadenken. Criminaliteit wordt op een hele andere manier benadert dan normaal. Een goede serie zonder al te veel poespas, zeker de moeite waard om te kijken.
 12. Stranger Things
  Een pakkende en spannende serie die je na 1 á 2 afleveringen volledig af wilt kijken. Een bijzondere sfeer. Door de continue spanning wordt je helemaal in de serie gezogen, je voelt dat er elk moment wat kan gebeuren. Je gaat enorm meeleven met de personages.

Wat is jouw favoriete (Netflix) serie? Laat het me weten in de reacties!

Liefs Sylvia

Liefs,
signature

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Comments
 • Lucia
  maart 27, 2018

  Stranger things is mijn favo serie! Ik hou wel van sci-fi en jaren ’80 stuff (:

  • Sylvia Vorspaget
   april 2, 2018

   Wij hebben hem ook bijna in één ruk afgekeken. Heb je nog meer favorieten?

Previous
Review: Letters! Het werkboek – Met Marjet
12 Netflix series die je gezien moet hebben!